kinokvinder.dk

Good Times (TV Series 1974–1979)

TV-serien Good Times: De medvirkende

Good Times er en amerikansk TV-serie, der blev sendt fra 1974 til 1979. Serien blev skabt af Norman Lear, Mike Evans og Eric Monte, og den handler om en afroamerikansk familie, der forsøger at klare sig igennem hverdagens udfordringer i et fattigt kvarter i Chicago.

Hovedrolleindehavere

  1. Janet DuBois som Willona Woods: Dubois spillede karakteren Willona Woods gennem hele seriens løbetid på 133 episoder. Willona var en ven af seriens hovedpersoner og spillede en vigtig rolle som støtte og mentor.
  2. Ralph Carter som Michael Evans: Carter portrætterede Michael Evans, en af hovedpersonernes sønner. Han dukkede op i alle 133 episoder og blev kendt for sit karismatiske skuespil.
  3. BernNadette Stanis som Thelma Evans: Stanis spillede Thelma Evans, en af hovedpersonernes døtre. Hendes præstation i de 133 episoder af serien gjorde hende til et kendt ansigt i TV-verdenen.
  4. Jimmie JJ Walker som James J.J. Evans, Jr.: Walker gjorde sig bemærket som J.J. Evans, familiens kunstneriske søn. Han medvirkede i alle 133 episoder og blev en af seriens mest populære figurer.
  5. Esther Rolle som Florida Evans: Rolle spillede Florida Evans, familiens hårdtarbejdende mor. Selvom hun kun medvirkede i 109 episoder, satte hun sit præg på serien med sin autentiske præstation.
  6. John Amos som James Evans, Sr.: Amos spillede James Evans, familiens stærke patriark. Han var med i 61 episoder, før han forlod serien, men hans indflydelse blev ved med at være til stede.
  7. Johnny Brown som Nathan Bookman: Brown portrætterede Nathan Bookman, bygningens ejer og en ven af familien. Han medvirkede i 58 episoder og tilføjede humor og varme til serien.
  8. Janet Jackson som Millicent Penny Woods: Janet Jackson, i en tidlig alder, blev medlem af castet som Willona Woods adopterede datter. Hun medvirkede i 48 episoder og begyndte sin karriere i TV-serien.
  9. Ben Powers som Keith Anderson: Powers spillede Keith Anderson, Thelmas kæreste, i 24 episoder. Han blev hurtigt populær blandt seriens fans.
  10. Albert Reed som Alderman Fred Davis: Reed spillede Alderman Fred Davis i 7 episoder. Hans karakter tilføjede politiske tråde til seriens historie.
  11. Teddy Wilson som Sweet Daddy Williams: Wilson portrætterede Sweet Daddy Williams i 7 episoder. Han var en farverig skikkelse, der skabte kaos og sjov på skærmen.
  12. Helen Martin som Weeping Wanda Williams: Martin spillede Weeping Wanda Williams, Sweet Daddy Williams kone, i 7 episoder. Hun bidrog med humor og sjov til serien.
  13. Dap Sugar Willie som Looting Lenny: Dap Sugar Willie spillede Looting Lenny i 7 episoder. Hans karakter tilføjede en vis spænding og mystik til serien.
  14. Moses Gunn som Carl Dixon: Gunn portrætterede Carl Dixon i 6 episoder. Hans præstation var bemærkelsesværdig og tilføjede dybde til seriens historiefortælling.
  15. Matthew Stymie Beard som Monty: Beard spillede Monty i 6 episoder. Hans skuespil var muntert og engagerende.
  16. Chip Fields som Linella Gordon: Fields spillede Linella Gordon i 5 episoder. Hun tilføjede drama og spænding til serien.
  17. Larry Greene som Bruno: Greene portrætterede Bruno i 5 episoder. Hans karakter tilføjede humor og lette momenter til serien.
  18. Raymond Allen som Ned the Wino: Allen spillede Ned the Wino i 4 episoder. Hans karakter tilføjede realisme og dybde til seriens historie.

Good Times ville ikke have været det samme uden disse dedikerede skuespillere, der hver især bidrog med deres talent og personlighed. Serien skabte et indtryk i 1970erne og har etableret sig som en klassiker inden for sitcom-genren. Gennem disse medvirkendes arbejde blev Good Times et ikonisk bidrag til TV-historien.

Overblik

Titel Good Times
Udgivelsesdato 8. februar 1974 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Great Day
Optagelsessteder Chicago, Illinois, USA
Produktionsselskab Tandem Productions

Resmué

Familien Evans, der lever i et fattigt kvarter i Chicago, forsøger altid at gøre det bedste ud af tilværelsen. Selvom Florida og James kæmper for at forsørge deres familie, skaber deres sønner, J.J., der drømmer om at blive maler, og Micheal, den urokkelige politiske korsridder, problemer, mens deres søster, Thelma, står imellem dem som stemmen af fornuft. I samme bygning bor også Willona Woods, Floridas bedste veninde fra gymnasiet, som støtter dem og bringer kærlighed og sladder, samt Nathan Bookman, den overvægtige vicevært, som driller dem og er genstand for mange fedme-jokes, især Willona, der ofte kalder ham Buffalo Butt eller Booger. Livet er i det mindste aldrig kedeligt, mens de kæmper for at klare sig og en dag forlade kvarteret, hvilket de gør i seriens finale. Desværre er James ikke med dem, da han blev dræbt i fjerde sæson.—Kate Tripper

Fatal Fashion Mistakes i TV-serien Good Times

Lige siden TV-serien Good Times ramte skærmen, har seerne elsket at finde små fejl i produktionen. Fra konsekvensbrud til skøre visuelle fejl – vi har samlet de bedste af dem her, så du kan grine med. Hold på hat og briller, for det her bliver godt!

Eksmænd med identitetskrise

En af de mest bemærkelsesværdige fejl er Willonas eksmands skiftende identitet. Han går fra at hedde Alvin til Ray og endelig Roger. Snak om at være i tvivl om sit eget navn! Måske lever han et dobbeltliv som undercoveragent, eller også burde man nok have ansat en mand faktatjekker på produktionen. Hvem ved?

Bagtæppe-fadæser

Mens vi er i gang med visuelle fejl, lad os snakke om bagtæppet uden for Evans vindue. I starten af serien viser det Cabrini-Green, men så begynder det at ændre sig. På den ene side ser vi stadig Cabrini-Green, mens den anden side pludselig viser Chicagos skyline med Hancock Tower. Er det et blik ind i en paralleldimension? En kunstnerisk beslutning uden nogen form for logik? Vi er i hvert fald sikre på, at bygninger ikke kan ændre størrelse og perspektiv på den måde.

Brooklyn kommer til Chicago

Når man ser serien, kan man faktisk få det indtryk, at Good Times udspiller sig i Chicago. Men det stopper ikke Bernadette Stanis, der spiller Thelma, fra at lade hendes Brooklyn-accent skinne igennem. Måske har hun forvekslet seriens location?

Når døren aldrig er låst

I Evans lejlighed er det åbenbart helt okay at undlade at låse døren. Folk kan bare gå ind uden at banke på. Måske er det en del af det venlige Chicago-samfund, eller måske har personerne i serien bare en særlig bagsidedør, hvor alle uvelkomne gæster kommer ind. Hvem har brug for sikkerhed og privatliv, når man har Good Times?

Der er masser af fejl at more sig over i TV-serien Good Times. Lige fra eksmandsforvirring og visuelle gummibåndsmanøvrer til accentforvirring og uforsigtige døre. Det er bare med at nyde serien med et glimt i øjet og give slip på enhver form for logik. God fornøjelse!

Andre populære titler: Forrest GumpThe Legend of TarzanThe New MutantsHotel PortofinoRed DragonMasters of the Universe: Revelation1000 post TerraAmerican Horror StoryBraveMy Stepmoms Daughter Is My ExThere Will Be BloodRun Hide FightFlame & CitronThe WireGirlThe Kids Are All RightGhostsClerksMondsüchtigThe OriginalsGet SmartHappy FeetM.O.D.O.K.Agent HamiltonA Haunting in VeniceArrivalMimicMade for LoveCall Me by Your NameThe RoomPitch PerfectThe IslandHarriet“The Walking Dead” Heres Not HereBeastThor: RagnarokSpeak No EvilTil Death Do Us PartBlack Panther: Wakanda ForeverBarryYou PeopleThe Equalizer 2True StoryThe TurningAgatha RaisinStringsSky High – Diese Highschool hebt ab!Level 16Without Remorse