kinokvinder.dk

Hagane no renkinjutsushi (TV Series 2009–2010)


Overblik

Titel Hagane no renkinjutsushi
Udgivelsesdato 1. juli 2020 (Holland)
Oprindelsesland Japan
Produktionsselskaber BonesSquare Enix Company

Resmué

I TV-serien Hagane no renkinjutsushi følger vi to brødre, Edward og Alphonse Elric, der desperat søger efter en Filosofens Sten, efter et forsøg på at genoplive deres afdøde mor går galt og efterlader dem med skadede fysiske former.

Efter at have mistet deres mor til en uhelbredelig sygdom, bruger de to brødre alkymiens kraft til at genoplive hende. Men processen mislykkes, og som en betaling for at bruge denne form for alkymi mister Edward sin venstre fod, mens Alphonse mister hele sin krop. I et forsøg på at redde sin bror ofrer Edward sin højre arm og formår at forbinde hans sjæl til en rustning. Med hjælp fra en familieven får Edward metallemmer – automail – for at erstatte sine tabte lemmer. Edward lover nu at søge efter Filosofens Sten for at kunne genoprette brødrene til deres oprindelige kroppe, selvom det betyder, at han skal blive en statsalchemist, en der bruger sin alkymi til militæret.

Da to brødre mislykkes i at genoplive deres døde mor, hvilket resulterer i at den yngste mister sin krop og den ældste en arm og et ben, ender de med at slutte sig til militæret i håb om at finde Filosofens Sten, som kan gengive deres tabte kroppe.

Efter at have været forladt af deres far som børn, bor de to unge brødre, Edward og Alphonse Elric, sammen med deres mor i en lille by ved navn Resembool. Efter at have mistet deres mor til en terminal sygdom forsøger de at genoplive hende ved hjælp af alkymi – en videnskab, der tillader transformation af fysisk materiale fra en form til en anden. Men menneskelig transmutation er strengt forbudt, da det ikke kan udføres succesfuldt. Genoplivningen af deres mor mislykkes, og Edward mister sin venstre fod, mens Alphonse mister hele sin krop. Edward formår at redde Alphonses sjæl ved at binde den til en rustning ved at ofre sin højre arm. Fast besluttet på at genoprette deres kroppe, slutter Edward sig til militæret som statsalchemist, og brødrene begynder deres søgen efter Filosofens Sten. Under deres rejse opdager de sandheden om landets historie og konspirationen på de højere niveauer af militæret, og de påtager sig opgaven med at redde landets fremtid.

Efter en mors død og hendes to sønners forsøg på at genoplive hende ved hjælp af forbudte alkymiteknikker, må brødrene Edward og Alphonse Elric betale prisen – den ene mister hele sin krop, og den anden mister en arm og et ben. Nu må de to gå til store længder og drage ud på utrolige, farlige eventyr for at få deres fulde kroppe tilbage – selv hvis det betyder, at de skal bruge mere alkymi og skabe fjender undervejs.

Fem sjove fejl i TV-serien Hagane no renkinjutsushi

1. Nedtællingen, der aldrig ender

Efter at have set et par afsnit af Hagane no renkinjutsushi, vil du muligvis bemærke, at den evigt tilbagevendende nedtælling aldrig synes at ende. Uanset om det er et dramatisk øjeblik eller en intens kampscene, synes tiden at stå stille, mens uret fortsætter med sin uendelige nedtælling. Kan nogen venligst fortælle karaktererne, at de kan fortsætte handlingen uden at vente på, at tallet når nul?

2. Håndsæber i middelalderen?

Der er noget mystisk ved håndhygiejnen i Hagane no renkinjutsushi. Selvom serien foregår i en middelalderlig verden, ser vi konstant karaktererne have adgang til håndsæber og rene håndklæder. Hvordan er det muligt, at de har så god sanitet? Er der en magisk sæbefremstillingsformular, som vi bliver holdt uvidende om? Det er svært ikke at ønske, at vi også kunne have haft den slags luksus i vores tid.

3. Crafting i rekordfart

Et af de mest imponerende aspekter i Hagane no renkinjutsushi er evnen til at skabe forbløffende kunstværker eller våben på et splitsekund. Det er utvivlsomt imponerende at kunne sætte en almindelig metalplade ind i en maskine og se den komme ud som en dødelig sværdklinge på få sekunder. Nogle gange er det dog svært at tro på, at dette håndværk kan udføres så hurtigt uden at ofre kvalitet eller præcision. Måske gemmer de bedste håndværkere deres magi bag kameraet?

4. Skiftende øjenfarver

Du kan muligvis se en karakter have en bestemt øjenfarve i et afsnit, og så ser du pludselig, at farven ændrer sig i det næste. Det er som om, der er en kameleonforgiftning i denne verden, der får øjenfarverne til at skifte efter forgodtbefindende. Skal vi kalde det øjenfarvens hemmelighed eller bare en animators kreative frihed? Uanset årsagen er det altid en overraskelse at se, hvilken farve vores yndlingskaraktere har valgt at prale med i dag.

5. Uforglemmelige figurer i baggrunden

Lad os ikke glemme de fantastiske figurer, der altid befinder sig i baggrunden af ​​scenerne. Ofte kan du se mærkelige og morsomme ansigter, der stirrer direkte ind i kameraet eller foregiver at være travlt beskatte en imaginær virksomhed. Det er som om de har deres egen solide historie, der foregår i baggrunden, mens hovedpersonerne kæmper for at redde verden. Måske skulle vi have en spin-off-serie, der udforsker livet og eventyrerne hos disse uforlignelige bifigurer.

Andre populære titler: The Witch11.22.63EntergalacticWhen the Bough BreaksLove AlarmEverything Everywhere All at OnceAntichristThe NurseThe Summer I Turned PrettyDorian GraySicarioDoggystyleAngry Birds – FilmulSpliceLady Chatterleys LoverBornholms stemmePokémon: Detective PikachuAnt-Man and the WaspLegends of TomorrowSoy LunaGrace and FrankieJerusalemaDawsons CreekFreshEscape at DannemoraRoomShamelessThe InvasionSuperman & LoisAm fost cîndva soldati… si tineriNow ApocalypseThe CaptiveAmerican Horror StoryShamelessGreen Street HooligansBaywatchThe Outsider“The Sinner” Part IIIIcarusFreedom WritersMr. BeanSkamÜberlebenSpidey and His Amazing FriendsTwo SummersUnderworldAllo Allo!Kagefabrikken