kinokvinder.dk

Halt and Catch Fire (TV Series 2014–2017)

De medvirkende i TV-serien Halt and Catch Fire

Halt and Catch Fire er en amerikansk TV-serie, der blev sendt fra 2014 til 2017. Serien handler om en gruppe af visionære computerprogrammører og iværksættere, der forsøger at revolutionere computerindustrien i 1980erne og 1990erne.

Top cast

Lee Pace spillede rollen som Joe MacMillan i 40 afsnit fra 2014 til 2017. Joe er en karismatisk forretningsmand, der brænder for at skabe en revolutionerende computer.

Scoot McNairy portrætterede Gordon Clark i 40 afsnit fra 2014 til 2017. Gordon er en brillant ingeniør med en passion for at opbygge den perfekte computer.

Mackenzie Davis spillede Cameron Howe i 40 afsnit fra 2014 til 2017. Cameron er en ung og talentfuld programmør, der er kendt for sin genialitet.

Kerry Bishé spillede rollen som Donna Clark i 40 afsnit fra 2014 til 2017. Donna er en dygtig ingeniør og en vigtig del af teamet, der arbejder på at udvikle den næste store computer.

Toby Huss spillede John Bosworth i 40 afsnit fra 2014 til 2017. Bosworth er en tidligere direktør for et stort computerfirma, der slutter sig til holdet som en erfaren leder.

Andre medvirkende

August Emerson spillede Malcolm Levitan i 19 afsnit fra 2014 til 2016. Malcolm er en young prodigy-programmør, der hjælper holdet med deres projekt.

Alana Cavanaugh spillede Haley Clark i 19 afsnit fra 2014 til 2016. Haley er Gordons datter og viser et talent for at arbejde med computere.

Morgan Hinkleman portrætterede Joanie Clark i 18 afsnit fra 2014 til 2017. Joanie er Gordons og Donnas datter og spiller en vigtig rolle i deres liv.

Annabeth Gish spillede Diane Gould i 17 afsnit fra 2016 til 2017. Diane arbejder som en højtstående medarbejder i et stort computerfirma og bliver involveret i holdets projekt.

Nick Pupo spillede Carl i 17 afsnit fra 2015 til 2016. Carl er en programudvikler og en del af holdet, der arbejder på den revolutionerende computer.

Cooper Andrews portrætterede Yo-Yo Engberk i 17 afsnit fra 2014 til 2016. Yo-Yo er en anden medarbejder på holdet og spiller en vigtig rolle i at udvikle computeren.

Gabriel Manak spillede rollen som Arki i 16 afsnit fra 2015 til 2016. Arki er en talentfuld designer og en del af holdet, der arbejder på det banebrydende projekt.

Mark OBrien portrætterede Tom Rendon i 15 afsnit fra 2015 til 2017. Tom er en af ​​holdets programmører og bidrager til udviklingen af ​​den revolutionerende computer.

Joshua Hoover spillede Bodie i 14 afsnit fra 2015 til 2016. Bodie er en ven af ​​holdet og hjælper med deres projekt på forskellige måder.

J. Elijah Cho portrætterede Wonderboy i 14 afsnit fra 2015 til 2016. Wonderboy er en anden talentfuld programmør og medlem af holdet.

Aleksa Palladino spillede Sara Wheeler i 10 afsnit i 2015. Sara er en journalist, der bliver involveret i holdets projekt og dækker deres historie.

Kathryn Newton spillede Joanie Clark i 10 afsnit fra 2016 til 2017. Joanie er Gordons og Donnas datter og vokser op med at blive inspireret af deres arbejde.

Susanna Skaggs portrætterede Haley Clark i 10 afsnit i 2017. Haley er en ung kvinde, der efterligner sin mors talent for at arbejde med computere.

Skabere af serien er Christopher Cantwell og Christopher C. Rogers. De stod for at udvikle historien og manuskriptet til Halt and Catch Fire sammen med alle skuespillere og besætningsmedlemmer.

Overblik

Titel Halt and Catch Fire
Udgivelsesdato 1. juni 2014 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Зупинись і гори
Filmningssteder Snellville, Georgia, USA (Scener fra en persons hus og bilulykke)
Produktionsfirmaer AMC Studios, Gran Via Productions

Resmué

Serien Halt and Catch Fire foregår i 1980erne og handler om den teknologiske revolution, der førte til informationssamfundet. Historien følger en visionær, en ingeniør og et geni, hvis nyskabelser direkte udfordrer tidens store virksomheder. Deres personlige og professionelle partnerskab bliver udfordret af grådighed og ego, samtidig med at de foretager sig med store ændringer kulturen i Texas Silicon Prairie.

I begyndelsen af 1980erne var teknologirevolutionen i sin spæde opblomstring. Silicon Prairie, der centreret omkring Dallas, var et område i USA, hvor meget af aktiviteten inden for denne sektor skete. Der var nogle få store aktører inden for hver branche, som f.eks. International Business Machines (IBM) inden for personlige computere (PC), Xerox inden for dokumenthåndtering og Texas Instruments (TI) inden for halvledere. Den gængse praksis for virksomhederne var at forbedre teknologien gradvist og tage høje priser for successive teknologisk avancerede modeller af produkter. Inden for denne ramme var der mange drømmere, der ofte arbejdede i mindre virksomheder eller for sig selv, som ønskede deres del af kagen, enten i form af rigdom eller berømmelse, sidstnævnte ofte gennem at efterlade sig et varigt eftermæle. Disse drømme var også forskellige, lige fra at gøre tingene bedre end konkurrenterne, men også til at producere ting, der var revolutionerende for tiden og fik den brede offentlighed til at måbe.

I 1983 får en kæk sælger job hos Cardiff Electric, et elektronikfirma i Dallas. Han har store planer for virksomheden og ønsker især at udvikle en revolutionerende personlig computer. Til dette rekrutterer han en erfaren hardwareingeniør og en talentfuld ung softwareingeniør. Dette fører til forhold og innovationer, der vil strække sig over årtier.

Fejl i TV-serien Halt and Catch Fire: Tidenes teknologiske skandale

Halt and Catch Fire, den elskede TV-serie der dykker ned i computerindustriens tidlige dage, har fanget seernes opmærksomhed med sin spændende plot og karakterudvikling. Men under overfladen af denne teknologiske perle, har ivrige seere opdaget nogle ganske underholdende fejl, som vi simpelthen ikke kan lade være med at lave sjov med. Lad os dykke ned i de mest mindeværdige øjeblikke, hvor serien ramte en skæv tast på tastaturet.

Fejl 1: Den usynlige kode

I en fremragende scene forsøger Joe MacMillan, seriens charmerende teknologiske mesterhjerne, at hacke sig vej ind i en top-hemmelig server. Alt går efter planen, indtil kameraet zoomer ind på hans skærm, hvor vi intet andet ser end en sort skærm. Spørgsmålet er, har Joe fundet frem til den berømte sorte kode? Måske kunne det være et eksklusivt nyt niveau i hacking, eller også har vi teknisk set bare at gøre med et sort kamera. Hvem ved?

Fejl 2: Den mystiske tidsmaskine

I en anden spændende scene ønsker karakteren Donna Clark at vende tilbage til en bestemt tidligere version af en computerprogram, og som ved et trylleslag, bliver hendes ønske opfyldt. Hun ender på et tidspunkt før hun spolar en aktuel tids version af hendes computer, men det særlige er, at hendes eget billede også er med i den tidligere version. Hvordan kan hendes egen digitaliserede kopi eksistere i en tidslomme? Vi kan kun håbe, at hun har nogle spændende fortællinger at dele når hun vender tilbage til nutiden.

Fejl 3: Den forsvundne mus

I en fængslende scene observerer vi karakteren Cameron Howe, en talentfuld programmør med en rebelsk ånd, i intense tastetryk. Men vent lidt … hvad er det der sker? Hendes hånd bevæger sig rundt på skærmen, men ingen mus er synlig! Er hun i besiddelse af magiske evner, der giver hende mulighed for at styre computeren med tankens kraft? Måske er hun bare så dygtig, at hun virkelig ikke har brug for en mus? Uanset hvad, virker det ret så imponerende.

Fejl 4: Tidsrejse eller teleportering?

I en dragende scene ser vi karakteren Gordon Clark, en genial teknisk nørd, placere en floppy disk i sin computer og et par sekunder senere ser vi, at han befinder sig i et helt andet rum! Er det her en ny form for tidsrejse, hvor man bare skal indsætte en diskette for at rejse gennem rum og tid? Måske burde han overveje at deltage i et videnskabeligt eksperiment, hvor han kan bevise sine fantastiske evner til at teleportere sig. En forunderlig rejse med disketten som guide.

Disse fejl er bare en smagsprøve på den uendelige kilde af komiske øjeblikke, som seerne har opdaget i TV-serien Halt and Catch Fire. Selvom det kan være underholdende at pege fingre af disse små teknologiske misser, så skal vi ikke glemme, at dette er en serie, der har formået at tage os med på en spændende rejse gennem computerhistorien. Så lad os grine, mens vi udforsker de fantastiske eventyr og den teknologiske udvikling i denne herlige serie.

Andre populære titler: The Old Guard 2ChernobylAnt-ManBaywatchWar of the WorldsStation ElevenThe OrvilleThe Lady in the VanClanul SopranoOnce Upon a Time – Es war einmal …ArgoLegends of TomorrowSchneemannSpectralDead Man DownSwiss Army ManPaper MoonMan Bites DogBerlin SyndromeMirciulicaThe Little MermaidGuillermo del Toros PinocchioPoetic JusticeShort Term 12BridgertonWere the MillersFamily MattersNós Que FicámosStillwaterSharpeThe Mummy“Gravity Falls” The Last MabelcornHouseOne PieceThe Wheel of TimeNowhere BoyXPromisiuneaCând totul e pierdutGoblin SlayerNightcrawlerFutoku no GuildA Dogs PurposeGeostormOut of the FurnaceCercul poeților dispăruțiA Christmas Story Christmas