kinokvinder.dk

Hawaii Five-O (TV Series 1968–1980)


Overblik

Titel Hawaii Five-O
Udgivelsesdato 20. september 1968 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som McGarrett
Optagelsessteder The Twin Towers – 2085 Ala Wai Blvd, Waikiki, Honolulu, Oahu, Hawaii, USA (Detektivløjtnant Steve McGarretts bolig)
Produktionsselskaber Leonard Freeman Production
CBS Television Network

Resmué

The investigations of Hawaii Five-O, en elitegren af Hawaii State Police, som kun er ansvarlig over for guvernøren og ledes af den standhaftige Steve McGarrett. Five-O var en særlig statslig politienhed, der kun svarede til guvernøren i Hawaii. Den samarbejdede med Honolulu-politiet for at bekæmpe underverdenen i østaterne. Før eller senere hørte næsten alle de slemme fyre Steve McGarrett sige Book em, Danno! selv om overkriminelle Wo Fat blev fanget efter at MacArthur forlod serien.—Ed Stephan Selvom den er baseret i Downtown Honolulu i Iolani Palace, er mændene fra Hawaii Five-O medlemmer af Hawaii State Police og skal stå til regnskab over for guvernøren i Hawaii. Ledet af Steve McGarrett er dens mission at bekæmpe organiseret kriminalitet, mord, mordforsøg, udenlandske agenter, alle slags forbrydelser.—Anonym

Hawaii Five-O er navnet på en særlig politienhed, der består af højst fire mænd ad gangen, selvom den frit kan tilkalde Honolulu Police Department for flere mænd, hvis det er nødvendigt. Den er kun ansvarlig over for guvernøren og efterforsker de vigtigste og mest sensationelle forbrydelser, lige fra mord og kidnapninger til terrorisme og international spionage. Five-Os leder er tidligere efterretningsundersøger i flåden, Steve McGarrett, en hård irsk betjent, der er besat af en beslutsom natur, en afsky for kriminalitet og en kompleks frisure. Andre personale fra Five-O inkluderer Dan Williams, andenkommanderende og Danno for McGarrett; piberygende kinesiske Chin Ho Kelly, indfødte hawaiianere Kono; samoansk detektiv Ben Kokua; og hawaiianske Duke Lukela, der arbejdede sig op fra betjent. McGarretts ærkefjende var den røde kinesiske agent Wo Fat, hvis planer altid blev forpurret af McGarrett, og som altid formåede at undslippe lovens lange arm— i hvert fald indtil den sidste episode.—Marty McKee

Fejl i TV-serien Hawaii Five-O: En underholdende opdagelsesrejse for seere

Det er ingen hemmelighed, at selv de mest populære TV-serier har deres små fejl og brølere. Selvom vi elsker at dykke ned i spændende plot og følge vores yndlingskarakterer på deres eventyr, kan det være sjovt at bemærke de fejl, der sniger sig ind i produktionen. Lad os se nærmere på nogle af de morsomme fejl, som seere har opdaget i den ikoniske TV-serie Hawaii Five-O.

Continuity – De dansende biler

En af de sjove fejl, der er blevet bemærket, er episoderne, hvor McGarrett tager afsted i en ældre model af Mercury, men når frem til sin destination i en nyere model. Enten har McGarrett magiske skiftende biler, eller også har produktionen haft lidt svært ved at holde styr på deres Mercury-modeller. Det er nok bedst ikke at spørge for meget ind til det – vi vil ikke have nogle biler til at blive forvirrede!

Revealing mistakes – Hyggelig skydning

I åbningsteksterne ser vi en hånd, der lader en .38 revolver og drejer patronen. Men den skarpe iagttagende seer vil lægge mærke til, at patronerne allerede er blevet affyret. Hvis man kigger nærmere, kan man tydeligt se den lille fordybning efter tændstikket på alle patronerne. Så enten er vores håndskytteløve en genial genbrugskunstner, eller også har de filmfolkene dælme brug for at købe nyt ammunition.

Miscellaneous – Hvor er hotellet?

Vi er alle blevet fascineret af den kendte scene i åbningsteksterne, hvor Jack Lord står på en balkon på toppen af Ilikai Hotel og vender sig mod kameraet. Men der er noget, der ikke stemmer, når man ser nærmere på omgivelserne. Pludselig er Jack Lord inde i en suite, der er placeret på den modsatte side af hotellet. Tja, måske er Jack Lord en mester i teleportation, eller også har produktionen glemt at sikre sig, at scenen matchede korrekt. Det er vel bare endnu et mysterium, Hawaii Five-O skal opklare!

Crew or equipment visible – Kameraets hemmelighed

I de afsluttende sekvenser af seriens åbning kan seerne opleve et glimt af kamerahuset i hjørnet af skærmen. Vi kan ikke bebrejde kameramanden for at være nysgerrig, men det kunne være rart at få redigeret det lille uheld væk. Måske skulle produktionen have brugt en usynlighedsmagi fra Hawaii Five-Os magiske lexikon – der er vel altid plads til lidt overnaturlige kræfter i en krimiserie.

Sådan er det at være seer af Hawaii Five-O. Vi elsker fejl og brølere, der får os til at grine og undre os. For hvad er en TV-serie uden et par små skønhedspletter? Det er disse fejl og kiks, der gør serien endnu mere underholdende og giver os noget at snakke om ved vandkøleren. Så næste gang du ser Hawaii Five-O, nøjes ikke bare med at følge med i handlingen. Hold øje med de skøre fejl, der gemmer sig i kulissen og bring et smil frem på læben. Aloha!

Andre populære titler: Home Improvement“Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” Flame Hashira Kyojuro RengokuSanta Claus Is Comin to TownTitanic 666Darkland: The ReturnRoyalteenGirlWhite ChicksChalet GirlFull Metal JacketThe Day the Earth Stood StillStripperkongens pigerInglourious BasterdsPrisonersThe Little MermaidGolden BoyBreaking BadJamie JohnsonBarry LyndonMayans M.C.Clerks IIIPitch BlackStillwaterWhen Harry Met Sally…Scream 2GuldregnBarbieThe Woman KingAlletiders julA Star Is BornLand of MineBlack AdamMy Best Friends WeddingVigilNanny McPheeMy Name Is EarlThe LosersAfter ForeverThe FlashAirLucas, spaima furnicilorToy Story 4Pay It ForwardSound of MetalThe BatmanRoald Dahls Matilda the MusicalThe Tomorrow WarPAW Patrol: The Mighty MovieParanormal Activity: Next of Kin