kinokvinder.dk

Hill Street Blues (TV Series 1981–1987)

De medvirkende i TV-serien Hill Street Blues

TV-serien Hill Street Blues blev sendt fra 1981 til 1987 og blev anerkendt som en af de mest banebrydende og betydningsfulde krimidramaer i amerikansk TV-historie. Serien fokuserede på politiarbejdet i det fiktive Hill Street politidistrikt i en storby, og den modtog stor ros for sin realistiske skildring af politibetjentes arbejde og de udfordringer, de stod overfor.

Hovedcasten

  • Daniel J. Travanti spillede rollen som Capt. Frank Furillo. Han medvirkede i alle 144 episoder af serien fra 1981 til 1987.
  • Michael Warren spillede rollen som Officer Bobby Hill. Han medvirkede også i alle 144 episoder fra 1981 til 1987.
  • Bruce Weitz spillede rollen som Sgt. Mick Belker og var med i alle 144 episoder af serien fra 1981 til 1987.
  • James Sikking spillede rollen som Lt. Howard Hunter og medvirkede også i alle 144 episoder fra 1981 til 1987.
  • Joe Spano spillede rollen som Lt. Henry Goldblume og var med i alle 144 episoder af serien fra 1981 til 1987.
  • Taurean Blacque spillede rollen som Det. Neal Washington og var også med i alle 144 episoder fra 1981 til 1987.
  • Kiel Martin spillede rollen som Detective J.D. LaRue og medvirkede i alle 144 episoder fra 1981 til 1987.
  • Betty Thomas spillede rollen som Officer Lucy Bates og var også med i alle 144 episoder fra 1981 til 1987.
  • Charles Haid spillede rollen som Officer Andrew Renko og medvirkede i alle 144 episoder fra 1981 til 1987.
  • Veronica Hamel spillede rollen som Joyce Davenport og var med i alle 144 episoder af serien fra 1981 til 1987.
  • René Enríquez spillede rollen som Lt. Ray Calletano og var med i 109 episoder fra 1981 til 1987.
  • Ed Marinaro spillede rollen som Officer Joe Coffey og medvirkede i 104 episoder fra 1981 til 1986.
  • Barbara Bosson spillede rollen som Fay Furillo og var med i 103 episoder fra 1981 til 1986.
  • Robert Hirschfeld spillede rollen som Leo Schnitz og medvirkede i 94 episoder fra 1981 til 1985.
  • Michael Conrad spillede rollen som Sgt. Phil Esterhaus og var med i 71 episoder fra 1981 til 1984.
  • Jon Cypher spillede rollen som Chief Fletcher Daniels og medvirkede i 73 episoder fra 1981 til 1987.
  • George Wyner spillede rollen som Irwin Bernstein og var med i 58 episoder fra 1982 til 1987.
  • Robert Prosky spillede rollen som Sgt. Stan Jablonski og var med i 54 episoder fra 1984 til 1987.

Andre vigtige skuespillere, der medvirkede i serien, inkluderer Steven Bochco og Michael Kozoll, der var skaberne af serien, samt alle øvrige medvirkende og filmholdet, der arbejdede bag kameraet.

Hill Street Blues blev anerkendt for sin dybdegående karakterudvikling og realistiske skildring af politiets arbejde. Serien modtog flere priser og blev anset som en milepæl inden for TV-drama. De medvirkende i serien spillede en afgørende rolle i at bringe karaktererne til live og gøre serien til en succes.

Konklusion

TV-serien Hill Street Blues blev berømt for sin realistiske skildring af politiets arbejde i Hill Street politidistriktet. De medvirkende, herunder Daniel J. Travanti, Michael Warren, Bruce Weitz, og James Sikking, spillede vigtige roller i at bringe karaktererne til live og skabe en enestående TV-oplevelse i løbet af seriens 144 episoder, der blev sendt fra 1981 til 1987. Hill Street Blues vil altid blive husket som en af de mest banebrydende og betydningsfulde TV-serier i historien.

Overblik

Titel Hill Street Blues
Udgivelsesdato 16. juni 1983 (Holland)
Oprindelsesland USA
Alternative titler Hill Street Station
Filmsteder Chicago, Illinois, USA
Produktionsselskab MTM Enterprises

Resmué

Hill Street Blues er en TV-serie, der følger livet og arbejdet på en politistation i en indre by. Serien er centreret omkring en overarbejdet og underbemandet politistation i en anonym indre by, der er baseret på Chicago. Vi følger mange forskellige karakterers liv, lige fra de almindelige betjente til stationschefen selv. Dette er serien, der banede vejen for senere bemærkelsesværdige ensemble-dramaer som St. Elsewhere og L.A. Law.

Hill Street Blues er kendt for sin realistiske skildring af politiets arbejde og de udfordringer, de står over for i en travl og farlig by. Serien fokuserer ikke kun på de enkelte politifolks historier, men også på deres personlige liv og de konflikter, de står overfor både på og uden for arbejdet.

Serien er rost for sin komplekse karakterudvikling og dybdegående fortællinger. Den formår at portrættere både politiets sejre og nederlag og at skabe en følelse af autenticitet og troværdighed i sin skildring af politiets verden.

Hill Street Blues har sat sit præg på det moderne TV-landskab og har inspireret mange efterfølgende politidramaer. Serien er en must-see for alle, der er interesserede i kvalitetsdrama og realistisk fortælling.

Fem sjove fejl i TV-serien Hill Street Blues

Fejl 1: E.A.T. van med dobbelt nummer

I TV-serien Hill Street Blues er der en varevogn, som både Hill Street Precinct og Polk Ave. Precinct bruger. Denne varevogn har nummeret 2227, og det viser sig også, at der er en politibil med det samme nummer. Det samme gælder for nummeret 2225. Det er gået lidt galt med nummerforvaltningen her! Vi kan kun håbe, at der ikke opstår forvirring, når de sender en varevogn i stedet for en politibil og omvendt. Det ville være en morsom fejl at se.

Fejl 2: Frosne betjente og tørklæder

En anden morsom fejl, som seerne har opdaget, er, at mange af gadepolitifolkene er set med tørklæder om halsen under de kolde sæsoner. Lad os være ærlige – det er ikke lige det, man forventer at se som en del af en politibetjents uniform. Forestil dig bare, hvis en mistænkt eller en forbryder bruger tørklædet til at kvæle betjenten under en konfrontation. Måske skulle de overveje at finde en anden metode til at holde varmen.

Fejl 3: Ubrugte radiosendere

Når karaktererne i TV-serien taler i deres politibileradio, glemmer de ofte at trykke på sendeknappen. Det ser ud til, at nogle af dem tror, at mikrofonen fungerer bedre, hvis man taler ind i bagsiden. Måske skulle de have et hurtigt kursus i radiobrug – det ville jo være nyttigt, når man er politibetjent.

Fejl 4: Forvirrede politibiler

I åbningsscenerne ser vi politibilerne forlade garagen. Men der er noget, der ikke er helt rigtigt. En af bilerne har faktisk lysbjælken på bagsiden i stedet for foran. Okay, det er nok ikke en fejl, der påvirker historien, men det ser ikke særlig professionelt ud. Måske kan vi blive enige om, at det er bedst at have lys og sirener rigtigt placeret.

Fejl 5: Byen der skifter identitet

I TV-serien er byen, hvor handlingen finder sted, aldrig blevet afsløret, men den siges at være baseret enten på Chicago eller Philadelphia. Men seerne har opdaget noget pudsigt – når man ser ud i baggrunden, kan man faktisk se det karakteristiske tårn på Los Angeles City Hall. Det er nok ikke meningen, at vi skal forestille os, at Chicago eller Philadelphia har lånt deres bygningsværker fra Los Angeles. Denne fejl kan være lidt svær at overse.

Ovenstående fejl er blot nogle af de mange morsomme detaljer, som seerne af TV-serien Hill Street Blues har opdaget. Lad os håbe, at producenterne har lært af deres fejl og vil undgå lignende sjove situationer i fremtidige serier.

Andre populære titler: Beverly Hills, 90210Two Weeks to LiveParis, TexasThe Ultimatum: Marry or Move OnThe Wonder YearsCamp Rock 2: The Final JamGhostbusters – Die GeisterjägerGiaGossip GirlRagnarokGuardians of the Galaxy“Låst inde for livet” Del 2Fellinis CasanovaRiddickHenry DangerDoctor Strange in the Multiverse of MadnessThe Hurt Locker21 Jump StreetThe Mean OnePrison SchoolHarry Potter und der Gefangene von AskabanThis Is 40High FidelityVirgin la 40 de aniKilling Me SoftlyDia da IndependênciaPrisonersThe CircleThe Other WomanAnt-ManRecep Ivedik 5ViceThe Divergent Series: InsurgentHotel Transylvania 4: TransformaniaThe Sex Lives of College GirlsDrengen der forsvandtGhostbusters – Die GeisterjägerGiftedO.C., CaliforniaGroundhog DayZombieLarsThe WitchA.I. Artificial IntelligenceThe Best Exotic Marigold HotelThe CovenantGarden StateOpen RangeIn China They Eat Dogs