kinokvinder.dk

Hogan’s Heroes (TV Series 1965–1971)


Overblik

Titel Hogans Heroes
Udgivelsesdato 17. september 1965 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, Tysk, Fransk
Også kendt som Hogans hjältar
Film-location Paramount Studios – 5555 Melrose Avenue, Hollywood, Los Angeles, Californien, USA
Produktionsselskaber Bing Crosby Productions, Bob Crane Enterprises

Resmué

Serien Hogans Heroes handler om en gruppe fanger i en tysk krigsfangelejr under 2. verdenskrig, der fører en spionage- og sabotagkampagne lige under næserne på deres opsynsmænd. Kolonel Hogan er lederen af denne brogede gruppe af fanger fanget bag de tyske linjer i denne populære komedieserie. De klodsede tyskere giver Hogan og hans hold masser af muligheder for at sabotere deres krigsindsats. Oberst Klink er mere optaget af at have styr på alt og undgå problemer med sine overordnede (især alt, der kan få ham til at blive omplaceret og sendt til fronten), end af at være hård mod Hogan og hans medfanger.

Luft Stalag 13 bliver bredt betragtet som en af de hårdeste krigsfangelejre i hele Tyskland, selvom den bliver drevet af en meget inkompetent officer ved navn kolonel Wilhelm Klink, der også har sergent Hans Schultz under sig, som er lige så inkompetent. I mere end 100 forsøg har der aldrig været en vellykket flugt, men det skyldes, at fangerne aldrig ønsker at forlade lejren. Det skyldes, at lejren er beliggende på et meget strategisk sted i Tyskland, og under lejren er der en hemmelig base, hvor en meget succesfuld spionage- og sabotageenhed opererer, der også hjælper flygtede fanger med at komme tilbage til England. Enheden bliver ledet af oberst Robert Hogan fra United States Army Air Corps, og under ham er der radiooperatør sergent James Kinchloe fra den amerikanske hær, sprængstofekspert sergent Andrew Carter, også fra den amerikanske hær, RAF-korporal Peter Newkirk (en ekspert i lommetyveri, pengeskabsknækning og stemmekunst) og den franske korporal Louis LeBeau, der er kok og sniger sig rundt. De eneste, der har en mistanke om noget med operationen, er Klinks overordnede, general Albert Burkhalter (der altid truede med at sende Klink til den russiske front for alle hans fejltrin) og Gestapo-major Wolfgang Hochstetter.

Fejl i TV-serien Hogans Heroes underholder seerne

Hogans Heroes er en populær TV-serie, der omhandler amerikanske krigsfanger i en tysk POW-lejr under Anden Verdenskrig. Mens serien har fanget mange seeres opmærksomhed og har været en kilde til underholdning, har ivrige seere også opdaget en række fejl og uoverensstemmelser i historien. Lad os tage et humoristisk kig på nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl, der har fået seerne til at måbe.

Kontinuitetsfejl

I episoder, hvor Sgt. Schultz annoncerer sit serienummer, ændrer det sig konsekvent. Mon Schultz har flere forskellige numre gemt i ærmet?

I en episode hævder Carter, at han ikke kan undervise LeBeau i kemi, fordi han kun drev et apotek og ikke en kemikerbutik. Men tidligere i serien viste han evnerne til at lave eksplosivt klorin ud af ammoniak og blegemiddel. Og senere er han i stand til at mixe en imponerende mineralvand uden problemer. Måske har Carter skjult talenter?

I mange vinteragtige scener med sne på jorden, kan man stadig se grønne blade på træerne og græs på jorden i baggrunden. Mon det er den tyske vinter, hvor alt er muligt?

I en enkelt episode optræder en brønd til højre og lidt bagved Klinks kontor. Men denne brønd er aldrig blevet set i nogen andre episoder. Måske var brønden bare på besøg for en enkelt dag?

I episoden The Gold Rush 1966 bygger Hogan og hans bande guldstenene ind i trappetrinene ved Klinks kontor og lader dem se ud som almindelige mursten. Men i de 150 resterende episoder vender trinene tilbage til deres træudseende. Hvem vidste, at en trappetrins-makeover kunne være så flygtig?

Faktuelle fejl

I virkeligheden bar Gestapo ikke de sorte uniformer, som vi ser i Hogans Heroes. Dette var kun ceremonielle uniformer for vagter ved vigtige bygninger eller statslige funktioner. Gestapo gik ofte rundt i civilt tøj med et nazistisk slipsnål. Hollywood tog sig dog visse friheder for at skelne Gestapo fra de mere uskyldige Luftwaffe-vagter.

Major Hochstetters kraveinsignier svarer til en standartenführer i nazistpartiet, der svarer til en oberst i den amerikanske hær. Mon Hochstetter kan være lidt vel forfremmet?

I hele serien har indendørsdøre rundt knapper, som er mere almindelige i amerikanske døre. Tyske døre har normalt en dørhåndtag. Måske var det bare et kulturelt forvirrende træk?

Alle køretøjer i serien har hærs nummerplader (WH – Wehrmacht/Heer). Men da Stalag 13 teknisk set er en enhed under Luftwaffe, skulle nummerpladerne have været (WL – Wehrmacht/Luftwaffe). Måske fik Stalag 13 en forkert forsendelse af nummerplader!

Afslørende fejl

I mange episoder kastes ting ned til heltene med faldskærm. Men det er bemærkelsesværdigt, at når noget forlader flyet, ser vi tydeligt et par ben – en person bliver kastet. Men når genstanden når jorden, er det pludselig en kasse eller anden beholder. Mon flyet har forvandlingskræfter?

I aften-scener kan man høre cikader synge. Disse insekter ville næppe overleve en typisk tysk vinter. Måske er der en tropisk oase i nærheden af Stalag 13?

Sgt. Carter har normalt handsker på, men de forsvinder fra tid til anden, og Larry Hovis vielsesring er synlig, selvom Carter er single. Mon Carter laver hemmelige ægteskaber i sin fritid?

I flere episoder åbner en vagt hundeburet for at frigive vagthundene, men buret ser alt for skrøbeligt ud til at holde aggressive hunde. Måske er det lidt ligesom en papirsmur i en kampsituation?

Nogle gange kan man se advarslen Gebrauch keine Haken på kasser i baggrunden. Denne bogstavelige oversættelse af Brug ikke kroge ville aldrig stå skrevet på en tysk kasse. Det korrekte ville være Keine Haken verwenden. Måske var der problemer med den tyske oversættelse?

Diverse fejl

Taget i betragtning af de store tab af fly både fra de britiske og amerikanske styrker under krigen er det usandsynligt, at et enkelt fly kunne flyve fra England til den dybe tyske territorium og vende tilbage igen for at levere ting til fangerne i lejren, når heltegruppen havde brug for det. Mon der er nogle krigsskattegravbavianer, der transporterer forsyningerne?

Når der er appel for fangerne i Stalag 13, ser det ud til, at Hogans barak er den eneste, der er involveret. Mon de andre fanger har fri, eller er de bare ikke så vigtige for handlingen?

Anakronismer

I et tysk laboratorium hænger der en periodisk tabel med alle de 103 elementer, der var kendt i 1960erne. Under krigen var der kun 92 kendte elementer. Mon det tyske laboratorium var tidligere med hensyn til videnskab?

Eva Braun, Hitlers elskerinde, nævnes flere gange af både Hogans mænd og tyskerne. Brauns forbindelse til Hitler var en tæt bevogtet hemmelighed, som kun var kendt af Hitlers inderkreds, og hendes eksistens blev først afsløret efter krigen. Mon Braun havde en PR-agent i den tyske hær?

Den øverste midterste bånd på oberst Hogans kongresuniform er Air Force Distinguished Service Medal, en pris der blev oprettet af Luftwaffen efter Anden Verdenskrig. Men serien foregår under krigen. Mon Hogan er tidrejsende eller bare meget forudseende?

Selvom serien finder sted under Anden Verdenskrig, bærer kvinderne tøj og frisurer fra 1960erne. Måske fik de fingrene i nogle retro-modeblade?

Flere episoder nævner bagning af en tysk chokoladekage, der blev første gang bagt i Dallas, Texas i 1957. Kagen blev opkaldt efter Samuel German, der udviklede en bestemt mørk bagechokolade til Bakers Chocolate Company

Andre populære titler: FUBARThe RainForbrydelsenCool RunningsThe BubbleMemórias de uma Falsificadora LiteráriaThe WolverineTop GunBend It Like BeckhamBeerfestThe Fisher KingBaywatchHeliumSchneemannHarte ZieleFree GuyThe Killing of a Sacred DeerCrawlspaceTaxaJuliaA Single Man“Zulu kvægræs” Prærien bliver aldrig den samme igenPeter Pan & WendyJeen-yuhs: A Kanye TrilogyAvatar: The Way of WaterBates MotelThe Kerala StoryInterstellarWhiplashIronheart365 DaysThe Lost KingThe Kominsky MethodAgatha Christies MarpleWolf CreekFrom Dusk Till DawnFörsvunna människorThe Money PitSanctumThe Fate of the FuriousHellraiserStar Trek: Strange New WorldsDotterbartBridgertonThe InternOameni mari si fara minteSherwood