kinokvinder.dk

House (TV Series 2004–2012)

Medvirkende i TV-serien House

TV-serien House, der oprindeligt blev sendt fra 2004-2012, er kendt for sin medicinske dramatik og ikke mindst sine fremragende skuespillere. Her er en liste over nogle af de mest bemærkelsesværdige medvirkende i serien:

Hugh Laurie som Dr. Gregory House

Hugh Laurie portrætterede hovedkarakteren, den komplekse og geniale Dr. Gregory House, i alle 176 episoder af serien fra 2004-2012. Han blev anerkendt for sin fremragende præstation og blev nomineret til adskillige priser, herunder flere Golden Globe Awards.

Omar Epps som Dr. Eric Foreman

Som Dr. Eric Foreman var Omar Epps en fast del af castet i 173 episoder fra 2004-2012. Han spillede rollen som en af Houses mest betroede læger og leverede en solid performance gennem hele serien.

Robert Sean Leonard som Dr. James Wilson

Dr. James Wilson blev portrætteret af Robert Sean Leonard i alle 174 episoder af House. Wilson var Houses bedste ven og en vigtig støtte i hans rejse. Leonards præstation blev rost af både kritikere og fans.

Jesse Spencer som Dr. Robert Chase

Som Dr. Robert Chase medvirkede Jesse Spencer i 171 episoder af serien. Han spillede en australsk læge og var kendt for sin charmerende personlighed og imponerende evner inden for medicin.

Lisa Edelstein som Dr. Lisa Cuddy

I 153 episoder af House spillede Lisa Edelstein rollen som Dr. Lisa Cuddy, hospitalsadministrator og Houses leder. Hun bidrog med en stærk kvindelig præstation og blev beundret for sin professionalisme og intelligens i rollen.

Bobbin Bergstrom som sygeplejerske

Bobbin Bergstrom var en fast del af castet og spillede en sygeplejerske i 134 episoder af serien. Hun tilførte serien en realistisk og autentisk sygeplejeoplevelse med sin dygtige præstation.

Jennifer Morrison som Dr. Allison Cameron

Som Dr. Allison Cameron medvirkede Jennifer Morrison i 130 episoder af House. Hendes karakter var en af Houses dygtigste læger og blev kendt for sin skønhed og intelligens i serien.

Peter Jacobson som Dr. Chris Taub

Dr. Chris Taub blev spillet af Peter Jacobson i 96 episoder fra 2007-2012. Hans karakter var en plastikkirurg, der tilsluttede sig Houses hold. Jacobson bragte både humor og dybde til rollen.

Olivia Wilde som Thirteen

Olivia Wilde spillede karakteren Thirteen i 81 episoder fra 2007-2012. Thirteen var en mystisk og kompleks læge, der bidrog med både kontroversielle og værdifulde perspektiver til teamet.

Kal Penn som Dr. Lawrence Kutner

I 37 episoder fra 2007-2012 spillede Kal Penn Dr. Lawrence Kutner. Han tilførte serien en ungdommelig energi og blev elsket af mange fans for sin karismatiske præstation.

Odette Annable som Dr. Jessica Adams

Med sin rolle som Dr. Jessica Adams var Odette Annable en del af castet i 21 episoder fra 2011-2012. Hendes karakter tilføjede friskhed og nye dimensioner til serien.

Charlyne Yi som Dr. Chi Park

Charlyne Yi spillede Dr. Chi Park i 21 episoder fra 2011-2012. Hendes karakter brød med nogle stereotype lægeroller og tilføjede en unik dynamik til serien.

Anne Dudek som Dr. Amber Volakis

Som Dr. Amber Volakis medvirkede Anne Dudek i 19 episoder fra 2007-2012. Hendes karakter var en spændende tilføjelse med sin komplekse personlighed og dramatiske historie.

Jennifer Crystal Foley som Rachel Taub

Jennifer Crystal Foley spillede Rachel Taub, datteren til en af Houses læger, i 17 episoder fra 2008-2012. Hun blev rost for sin naturlige præstation og sin evne til at skabe følelsesmæssig dybde i rollen.

Amber Tamblyn som Martha M. Masters

Amber Tamblyn medvirkede som Martha M. Masters i 15 episoder fra 2010-2012. Hendes karakter var en ung og talentfuld læge, der udfordrede House på mange måder.

Liz Benoit som sygeplejerske Anne

Som sygeplejerske Anne var Liz Benoit en del af castet i 12 episoder fra 2007-2012. Hendes rolle tilføjede en autentisk og hjertevarmende sygeplejeoplevelse.

Stephanie Venditto som sygeplejerske Brenda Previn

Stephanie Venditto spillede sygeplejerske Brenda Previn i 11 episoder fra 2005-2006. Hendes karakter tilføjede et strejf af humor og let underholdning til serien.

Sela Ward som Stacy Warner

Sela Ward portrætterede Stacy Warner i 10 episoder fra 2005-2012. Hendes karakter var Houses ekskæreste og tilføjede romantiske undertoner og kompleksitet til serien.

David Shore – Seriens skaber

David Shore er den kreative kraft bag TV-serien House. Han udviklede konceptet og skrev adskillige af episoderne, hvilket bidrog til seriens succes og popularitet.

TV-serien House havde et enestående cast af talentfulde skuespillere, der alle bidrog til at skabe en dybdegående og engagerende serie om medicinske mysterier og menneskelige relationer.

Overblik

Titel Dr. House
Udgivelsesdato 16. november 2004 (USA)
Oprindelsesland USA
Alternative titler
Filmoptagelsessteder Princeton, New Jersey, USA (klinik i luften)
Produktionsselskaber Heel & Toe Films
Shore Z Productions
Bad Hat Harry Productions

Resmué

House er en amerikansk tv-serie om den antisociale, maverick læge Gregory House (spillet af Hugh Laurie), der er specialist i diagnostisk medicin. Han gør alt, hvad der skal til for at løse komplekse og uforklarlige medicinske tilfælde ved hjælp af sit team af læger og sin skarpe intelligens.

Serien følger livet for Gregory House, en antisocial og smertestillende medicinmisbruger, der har kun halvdelen af en muskel i sit højre ben. Sammen med sit hold af læger forsøger han at helbrede komplekse og sjældne sygdomme hos almindelige mennesker i USA.

Handlingen udspiller sig på Princeton Plainsboro undervisningshospital, hvor House leder en gruppe af diagnostikere. Han er en genial og misantropisk mavedanser læge med stort talent for at diagnosticere patienter, der ikke kan finde ud af det.

Serien fokuserer på hovedpersonen, den kloge, antisociale og utroligt intelligente Dr. Gregory House, der er handicappet i sit højre ben og derfor er afhængig af smertestillende medicin. Den følger ham og hans team af læger, der specialiserer sig i diagnostisk medicin, når de løser bizarre og næsten umulige sager. Derudover viser serien også Dr. Houses forhold til hans kolleger, den oprigtige onkolog Dr. James Wilson og hans arbejdsgiver, den smukke Dr. Lisa Cuddy. Serien udforsker også Dr. Houses kamp med kroniske smerter, hans stofmisbrug og hans ensomme kærlighedsliv samt hans utålmodige beslutsomhed for at løse enhver gåde, han står over for. Der er desuden indlagt en dosis vittig komik, når han interagerer med arrogante patienter og andre mennesker i løbet af sin dag.

Dr. Gregory House er chef for diagnostisk medicin på Princeton-Plainsboro Hospital i New Jersey. Hans og hans teams opgave er at løse ekstreme tilfælde, hvor årsagen til patientens symptomer har undsluppet andre læger. Han er en genial mand med en sjælden evne for deduktion og diagnose samt en passion for at løse gåder. Han er dog også meget ekscentrisk og provokerende og bevidst støder folk fra sig.

Fejl i TV-serien House: Hvordan kan lægerne være så distræte?

Kontinuitetsproblemer

Houses kontor er placeret på fjerde sal på hospitalet, hvilket ifølge elevatordirektoriet skulle være den øverste etage. Men alligevel viser flere optagelser i elevatoren syv etager. Er det bare en hallucination?

Og hvad med Wilsons kontor? Her hænger der filmplakater på væggene for filmene Ordinary People (1980), Vertigo (1958) og Touch of Evil (1958). Men deres positioner skifter frem og tilbage mellem et par afsnit. Var det ment som en psykologisk groovy effekt?

Faktuelle fejl

Hvad sker der med lægerne og deres viden om titanium-implantater? Adskillige gange i serien hævder lægerne, at en bestemt patient ikke kan få foretaget en MR-scanning på grund af skruer, stænger eller plader af titanium i kroppen. Men hey, titanium er ikke-magnetisk og patienter med titaniumimplantater kan trygt blive undersøgt ved hjælp af en MR-scanning. Problemer opstår kun, hvis titaniumet er installeret ved hjælp af fastgørelsesanordninger med magnetiske egenskaber. Måske skulle lægerne tage en genopfriskning af deres viden?

I nogle episoder kan vi se lægerne fastholde en patient under et anfald. Patienter, der har anfald, bør aldrig blive fastholdt, da det kan forårsage mere skade. Måske lægerne skulle lade være med at dimse rundt og lade professionel hjælp tage over?

Selv om det nok er meningen at gøre scenen mere visuelt slående, viser serien bogstaveligt talt aldrig korrekt behandling af et hjertestop. Hjertestop behandles med medicin og hjerte-lunge-redning (HLR), ikke en defibrillator. Defibrillatorer bruges til at rette uregelmæssig hjerterytme (fibrillering) – ikke fuldstændig mangel på en. Kan vi ikke få nogen rigtige læger ind over serien?

Fejlagtigt betragtet som bøffer

Med enkelte undtagelser bærer karaktererne i serien næsten aldrig øjenbeskyttelse under operationer. Det er standard praksis på hospitaler i USA at gøre det. Men det var en bevidst beslutning truffet af instruktøren af teatralske årsager. Måske er de bare for cool til beskyttelsesbriller?

Andre populære titler: Labans Jul – The MovieJungle FeverThe Cleaning LadyHilmaMinions: The Rise of GruAdolf Hitler: The Greatest Story Never ToldWhitstable PearlInto the DeepThe MandalorianDont Worry DarlingJesus & JosefineThe French DispatchTrue BloodConversations with FriendsMy Left FootHouseTravelersCutterheadAnja & ViktorHow to Train Your Dragon: The Hidden WorldHis Dark MaterialsCreeped OutBrighteon Broadcast News with Mike AdamsThe Protégé“Geordie Shore” The ReunionGirl in the BasementDopesickM.O.D.O.K.Legends of TomorrowCandyKaleidoscopeThe MiniaturistThe ExpendablesKender du typen?Batman v Superman: Dawn of JusticeThe Talented Mr. RipleyRapunzelReal SteelAngel Has FallenBig LoveThe VanishingBorgen2 DaysMaigretThe FlashThe LarkinsArmy of the DeadThey Want Me Dead