kinokvinder.dk

Inspector Gadget (TV Series 1983–1986)

Inspector Gadget – TV-seriens medvirkende

Don Adams som Gadget

Don Adams er den amerikanske skuespiller bag stemmen til hovedkarakteren Inspector Gadget i den populære TV-serie fra 1983-1985. Med sin skøre personlighed og uheldige tendens til at forvolde kaos, har Gadget hurtigt vundet publikums hjerter. Don Adams formår at bringe karakteren til live med sin unikke stemme og komiske timing.

Holly Berger som Penny

Holly Berger giver liv til den smarte og kloge karakter Penny i Inspector Gadget. Penny er Gadgets niece og hjælper ham med at løse mysterier og bekæmpe forbrydere. Holly Berger formår at skabe en energisk og overbevisende stemmefigur til denne seje og intelligente karakter.

Frank Welker som Brain

Frank Welker er manden bag stemmen til Brain, den loyale hund, der altid hjælper Penny og Gadget med at løse deres missioner. Brains karakteristiske hundegodbid-stemme bringer en humoristisk dynamik til serien, da Brain ofte må improvisere og tænke ud af boksen for at komme ud af farlige situationer.

Luc Durand som Gadget (fransk version)

I den franske version af Inspector Gadget, er det Luc Durand, der giver stemme til den altid uheldige og lidt klodsede Inspector Gadget. Durand formår at bevare Gadgets skæve charme og bringe en ny dimension til karakteren med sin dialekt og stemmepræstation.

Don Francks som Big M.A.D Agent

Don Francks er stemmen bag en af skurkene i Inspector Gadget-serien, nemlig Big M.A.D Agent. Francks formidler på overbevisende vis denne ondsindede skurks hensigter og holdning. Big M.A.D Agent er en af de mest markante skurke i serien, og Don Francks får ham til at fremstå både skræmmende og underholdende.

Dan Hennessey som Chief Quimby

Dan Hennessey giver stemme til Chief Quimby, Gadgets overordnede og ansvarlige for at give ham hans missioner. Hennessey formår at bringe en autoritativ stemme til Chief Quimby, samtidig med at han også fremstår som Gadgets nemesis, da han ofte bliver ofret af Gadget for at give ham vigtig information.

Greg Duffell som M.A.D Agent

Greg Duffell er stemmen bag flere M.A.D Agents i Inspector Gadget-serien. Disse skurke er Gadgets mest konstante fjender og forsøger altid at ødelægge hans missioner. Duffell giver hver skurk sin unikke stemme, hvilket tilføjer variation og spænding til serien.

Hadley Kay som Additional Voices

Hadley Kay er en alsidig stemmeskuespiller, der bidrager med sin stemme til flere karakterer i Inspector Gadget-serien. Han er ekspert i at skabe forskellige stemmer og personligheder, hvilket gør hans bidrag til serien både fornøjelige og imponerende.

Victor Désy som Docteur Gang

Victor Désy er stemmen bag en af seriens skurke, Docteur Gang. Désy formår at give denne karakter en ondskabsfuld og manipulerende stemme, der passer perfekt til hans skruppelløse handlinger. Docteur Gang er en skurk, der altid er et skridt foran, og Désy bringer den nødvendige intensitet til rollen.

Patricia Danot som Sophie

Patricia Danot leverer stemmen til karakteren Sophie i Inspector Gadget-serien. Sophie er en af Gadgets allierede og hjælper ham og Penny med at bekæmpe forbrydelser. Danots stemme tilføjer en sødme og venlighed til karakteren og skaber en behagelig kontrast til de mere actionfyldte øjeblikke i serien.

Gerard Delmas som Chef Gontier

Gerard Delmas giver sin stemme til Chef Gontier i Inspector Gadget. Gontier er en af Gadgets kontaktpersoner og en vigtig figur i serien. Delmas bringer en autoritativ og selvbevidst stemme til karakteren og bidrager til seriens komplekse netværk af relationer.

Cree Summer som Penny

Cree Summer er en amerikansk skuespillerinde og stemmekunstner, og hun giver sin stemme til karakteren Penny i en del af episoderne i Inspector Gadget-serien. Summers stemmeformidler knægten Penny og hendes handlekraftige natur på en måde, der fanger publikums opmærksomhed.

Melleny Melody som Amazon Annie

Melleny Melody bidrager med sin stemme til karakteren Amazon Annie i flere episoder af Inspector Gadget-serien. Melody formidler Annies modige og eventyrlystne personlighed gennem sin stemme og bringer en charmerende og dynamisk energi til serien.

Jeri Craden som Additional Voices

Jeri Craden er en anden alsidig stemmekunstner, der giver stemme til flere karakterer i Inspector Gadget-serien. Hendes evne til at skabe forskellige stemmer og personligheder er bemærkelsesværdig og bidrager til seriens mangfoldighed.

Maurice LaMarche som Chief Quimby

Maurice LaMarche tager over som stemmen til Chief Quimby i visse episoder af Inspector Gadget-serien. Hans stemmeformidling tilføjer en ny nuance til karakteren og giver den en anden facet af personligheden. LaMarche er en erfaren stemmekunstner, der formår at indfange karakterens humor og autoritet på enestående vis.

Roger Lumont som Chef Gonthier

Roger Lumont overtager stemmen som Chef Gonthier i nogle episoder af Inspector Gadget-serien. Hans stemme bringer en ny tone og energi til karakteren og bidrager til seriens variation og kompleksitet.

Christian Pelissier som Finot

Christian Pelissier er stemmen bag karakteren Finot i visse episoder af Inspector Gadget-serien. Pelissier bringer en humoristisk charme til denne karakter og tilføjer en ekstra dimension af sjov og spænding til serien.

Barbara Tissier som Sophie

Barbara Tissier overtager stemmen som Sophie i nogle episoder af Inspector Gadget-serien. Hendes stemme giver karakteren en ny og spændende nuance, der supplerer seriens udvikling og handling.

Skabere af Inspector Gadget

Inspector Gadget er skabt af Jean Chalopin, Andy Heyward og Bruno Bianchi. Disse kreative kræfter arbejdede sammen om at bringe en unik og underholdende TV-serie til livs. Deres kombinerede evner og visioner resulterede i en serie, der fortsat er elsket af fans verden over.

Konklusion

Sammen udgør de medvirkende i Inspector Gadget-serien et talentfuldt ensemble, der formår at bringe karaktererne til live og skabe en uforglemmelig oplevelse for seerne. Gennem deres stemmer giver de hver karakter en unik personlighed og tilføjer dybde til seriens handling. Inspector Gadget er et sandt mesterværk inden for animerede TV-serier, og skuespillerne bag stemmerne fortjener al anerkendelse for deres fantastiske præstationer.

Overblik

Titel Inspector Gadget
Udgivelsesdato 12. september 1983 (USA)
Oprindelsesland Frankrig, Canada, Japan, Taiwan, USA
Sprog Engelsk, Fransk
Også kendt som Inspektor Gadget
Produktionsselskaber DIC Entertainment, France Régions 3 (FR3), Nelvana

Resmué

Inspector Gadget er en klodset, halvkunstig politiinspektør, der tumler rundt i sine sager, mens hans niece og hund hemmeligt udfører det virkelige efterforskningsarbejde. Gadget kæmper mod kræfterne fra M.A.D. med hjælp fra de forskellige gadgets, han har på sig: pop-up rulleskøjter, forlængelige arme, en helikopter-hat, osv. Trods det arsenal, han har til rådighed (som lige så sandsynligt som ikke at fungere korrekt), synes Gadget aldrig at kunne fange Dr. Claw, hjernen bag M.A.D. Faktisk skyldes enhver succes, som Gadget måtte have, ofte hans niece Penny og hendes hund, som Gadget konsekvent undlader at genkende som medskyldige i sagen.

En international politiinspektør ved navn Gadget er den inkompetente inspektør, der er på sporet af M.A.D. og deres onde leder Dr. Claw. Sammen med sin alt for ivrige niece Penny og hans betroede hund Brain er han fast besluttet på at nedlægge M.A.D. Desværre er Gadget ikke god til sit arbejde, og de fleste af hans gadgets er heller ikke til megen hjælp. Så Penny og Brain udfører alt det hårde arbejde for ham, men lader ham tage æren for det hele.

Fejl i TV-serien Inspector Gadget fundet af seere

TV-serien Inspector Gadget har underholdt både børn og voksne i flere årtier med sine spændende eventyr. Men selvom serien er elsket af mange, har seere med et skarpt øje opdaget nogle fejl, der helt sikkert får dig til at grine. Her er et par af de mest sjove:

Fejl i kontinuiteten

En af de mest morsomme fejl, der er blevet opdaget, er antallet af taster på Dr. Claws computer. Fra scene til scene varierer antallet af taster, som om computeren har fået et tilfælde af nøgle-forvandlingssyndrom. Mon det er en avantgarde kunstinstallation på computeren?

Faktuelle fejl

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvordan Inspector Gadget kan flyve rundt med sin helikopterrig, så er der en god grund til det. Helikopterriggen har faktisk kun én rotor, hvilket gør det helt umuligt at modvirke det drejningsmoment, der bliver produceret. Hvem vidste, at man kunne lave en helikopter, der er mere til pynt end til brug?

Gad vide, hvordan Dr. Claw kunne bruge datamatteknologi, der ville få enhver IT-ekspert til at vride sig i smerte? Det er nok bedst at betragte Dr. Claw som en sand teknologisk pioner, der er langt foran sin tid.

Disse fejl er bare nogle få eksempler på, hvad seerne har bemærket i Inspector Gadget. Men i sidste ende er det vigtigt at huske, at TV-serier ikke handler om perfektion, men om at underholde os. Og når det kommer til Inspector Gadget, er fejlene bare med til at gøre det hele meget sjovere og uforglemmeligt.

Så næste gang du ser Inspector Gadget, så læg mærke til disse fejl og hav dig en god latter. Og husk, det er ikke alting, der behøver at give mening – det kan bare være sjovt!

Andre populære titler: Young HeartsKids in CrimeMorbiusOrkestretCrashThorVeronica MarsPinocchioShamelessLeap of FaithSpyEncantoWhat Happened to MondayCitadelBridgertonF9: The Fast SagaMediumHistorietimenAngelKarusellThe OrvilleTo LeslieShowgirlsGangs of LondonColorsKrummernes JulLost HighwayPerfekte stederSelf/lessThe Walk-InKommissar RexTrust Nobody 2Jerry & Marge go largeAgent HamiltonThe Night AgentMasterChef AustraliaWerewolf by NightPlayersThe PlatformBarryLife ItselfBarbieFootlooseBalls of FuryEra Uma Vez em… HollywoodJackassMinionsScream VI