kinokvinder.dk

Inspector Morse (TV Series 1987–2000)

De medvirkende i TV-serien Inspector Morse

TV-serien Inspector Morse, der blev sendt fra 1987 til 2000, var en engelsk krimiserie baseret på Colin Dexters romaner om den fiktive kriminalinspektør Endeavour Morse. Serien var kendt for sin komplekse plotudvikling, intelligente dialog og karakterernes dybde. Her er en liste over de vigtigste medvirkende:

John Thaw – Chief Inspector Morse

John Thaw spillede hovedrollen som den karismatiske og intellektuelle kriminalinspektør Endeavour Morse. Thaw blev kendt for sin overbevisende præstation som Morse og modtog flere priser for sin rolle.

Kevin Whately – Detective Sergeant Lewis

Kevin Whately spillede rollen som kriminalassistent Lewis, Morses loyale og hårdtarbejdende makker. Lewis var med til at løse mange af de komplekse sager, og karakteren blev så populær, at han senere fik sin egen spin-off-serie, Lewis.

James Grout – Chief Superintendent Strange

James Grout spillede rollen som Chief Superintendent Strange, Morses overordnede og mentor. Strange var en erfaren politimand, der gav Morse råd og vejledning under efterforskningerne.

Peter Woodthorpe – Max

Peter Woodthorpe spillede rollen som Max, en excentrisk og genial bibliotekar, der ofte hjalp Morse med at finde vigtige oplysninger om sagerne. Max var kendt for sin ukonventionelle tilgang til sit arbejde.

Clare Holman – Dr. Laura Hobson

Clare Holman spillede rollen som Dr. Laura Hobson, en retsmediciner, der ofte blev inddraget i Morses efterforskninger. Hun var kendt for sin skarpe intelligens og evne til at analysere beviser.

Liz Kettle – WPC

Liz Kettle spillede rollen som en kvindelig politikonstabel (WPC), der assisterede Morse og Lewis under efterforskningerne. Hendes karakter bidrog med en frisk og ungdommelig tilgang til politiarbejdet.

Amanda Hillwood – Dr. Grayling Russell

Amanda Hillwood spillede rollen som Dr. Grayling Russell, en retsmediciner, der samarbejdede med Dr. Hobson. Hendes karakter var dygtig og professionel og var med til at opklare flere mysterier.

Maureen Bennett – Val Lewis

Maureen Bennett spillede rollen som Val Lewis, Morses kone. Selvom hun ikke var med i alle afsnit, spillede hun en vigtig rolle i Morses personlige historie og tilføjede en følelsesmæssig dimension til serien.

David Baukham – Desk Sergeant

David Baukham spillede rollen som desk sergeant, der håndterede kommunikationen mellem politiet og Morse og Lewis. Han var kendt for sin humoristiske tilgang til sit arbejde og bidrog til den lette atmosfære.

Judy Loe – Adele Cecil

Judy Loe spillede rollen som Adele Cecil, en kvinde, der tiltrak Morses opmærksomhed i et par episoder. Der blev antydet en romantisk interesse mellem dem, men forholdet blev aldrig rigtig udforsket.

Norman Jones – Chief Inspector Bell

Norman Jones spillede rollen som Chief Inspector Bell, en respektabel politimand og Morses kollega. Han medvirkede kun i to episoder, men tilføjede et ekstra lag til karaktergalleriet.

Der var mange andre medvirkende i TV-serien Inspector Morse, der alle bidrog til dens succes og popularitet. De ovennævnte skuespillere var nogle af de mest bemærkelsesværdige og afgørende for seriens kvalitet og indflydelse.

Kilder: IMDb, Wikipedia

Overblik

Titel Inspector Morse
Udgivelsesdato 4. februar 1988 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien, USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Kommissarie Morse
Optagelsessteder Bray Studios, Down Place, Oakley Green, Berkshire, England, UK (Studie)
Produktionsselskaber Zenith Entertainment, Central Independent Television, Carlton UK Productions

Resmué

TV-serien Inspector Morse handler om Chief Inspector Morse, der har en forkærlighed for vestlig klassisk musik, en smag for øl og en næse for kriminalitet. Sammen med Detective Sergeant Robert Lewis løser han spændende sager i og omkring Oxford.

Inspector Morse havde premiere i 1987 og er baseret på Colin Dexters romaner af samme navn. Serien følger den erfarne Chief Inspector Morse (spillet af John Thaw), en højtstående betjent inden for kriminalafdelingen hos Oxford Politiet, mens han efterforsker alvorlige forbrydelser i Oxford og omegn sammen med sin assistent, Detective Sergeant Robert Lewis (spillet af Kevin Whately). Morse er en gnaven beundrer af vestlig klassisk musik, der elsker øl og som ofte mister tålmodigheden overfor den seriøse Lewis.

Den anti-dramatiske Detective Chief Inspector Morse er en knoldet, distanceret og irritabel mand, hvis foretrukne ting i livet inkluderer klassisk musik, opera og øl. Sammen med sin snarrådige assistent Sergeant Lewis efterforsker og løser han mord i Oxford-området.

Forskellige fejl i TV-serien Inspector Morse, der fik seerne til at grine

Fejl nummer 1: Inspektør Morse i sort/hvid

En af seernes sjove observationer i TV-serien Inspector Morse var, at inspektøren altid virkede som om, han var fanget i en sort/hvid film. Mens alle andre omkring ham kom i farverige kostumer og livlige omgivelser, var Morse stadig stuck i verdenen af greyscale. Måske burde de have konsulteret en farveekspert for at gøre serien mere farverig og bringe Morse ud af sin monokrome tilværelse.

Fejl nummer 2: Morses 6. sans

Det er ikke uden grund, at inspektør Morse er kendt som en mesterdetektiv. Han kan ofte opklare forbrydelser ved blot at kigge på de små detaljer. Men ifølge seerne havde Morse en helt unik evne – han kunne aflæse tanker! Ja, du læste rigtigt. Når han stod overfor en mistænkt, kunne han tydeligt høre deres indre monologer og afdække hemmeligheder, som de ikke selv var klar over. Måske var Morse en varulv i en tidligere inkarnation, derfor hans overnaturlige evner.

Fejl nummer 3: Bytte om på hovedpersonerne

Seerne kunne ikke lade være med at grine, da de bemærkede, at de to hovedpersoner Inspector Morse og Lewis nogle gange byttede plads. Pludselig var det Lewis, der opklarede forbrydelserne, mens Morse stod i baggrunden og kommenterede. Det gjorde det hele temmelig forvirrende og efterlod os alle undrende: Er Morse nu blevet Lewis, og Lewis er blevet Morse? Var der sket en mystisk rollebytte, eller havde skuespillerne måske glemt, hvem de spillede?

Fejl nummer 4: Kage på kropstemperatur

I en episode af Inspector Morse blev der serveret en lækker kage til en af de mistænkte. Problemet var bare, at kagen tydeligvis havde ligget fremme i lang tid, og var nu kølige kropstemperatur. Hvordan kan man nyde en kage, der er lige så varm som en aften i Nordpolen? Enten mangler de et termometer i køkkenet, eller også er tiden helt blevet forvrænget i Morses univers.

Fejl nummer 5: Morses fortryllende skæg

Seerne kunne ikke undgå at bemærke, at inspektør Morse havde et fuldskæg i første scene af en episode, men pludselig var det bare trimmet og pænt i næste scene. Hans skæg havde åbenbart evnen til at fortrylle sig selv og altid være perfekt trimmet, hvilket gjorde os alle til misundelige skægelskere. Hvem behøver en elektrisk skægtrimmer, når man har Morses magiske skæg?

Fejl nummer 6: Konstant regn

Det ser ud til, at Oxford, hvor Inspector Morse er baseret, er et af de mest regnfulde steder i verden. Uagtet om det er sommer eller vinter, dag eller nat, er det konstant ved at øse ned i Morses univers. Og vi taler ikke bare om lidt dryp. Vi taler om en konstant skybrud, der får selv regnjakkerne til at flyve væk. Man må virkelig have paraplyen klar, når man skal opklare forbrydelser i Morses dystre og våde Oxford.

Selvom disse fejl blev bemærket af seerne, så elskede vi stadig hver eneste episode af Inspector Morse. Fejlene gav os lidt at grine af og gjorde serien endnu mere charmerende og underholdende. Så lad os raise vores højhalsede glas og skåle for inspektør Morse, den mesterlige detektiv med en farveblindhed, overnaturlige evner, skiftende roller, et selvforryllende skæg og en permanent regnskyl.

Andre populære titler: NarcosThe GreyColombianaThe WhaleKnight and DayTeoria Big BangMare of EasttownFleabagPearlGirlAmerican Horror StoryBirds of PreyBlood & WaterAmanda to the RescueReady or NotCasper & Frank – Nu som menneskerThe Batman10 år senereLe Mans 66: O DueloHostelSwingersVikingsParadise HotelChasing Liberty“Comedy Central Roasts” Comedy Central Roast of Justin BieberI Want You BackRagnarokUploadThe MotherLegally BlondeKarius og BaktusThe Secret CircleShazam! Fury of the GodsI SpyWantedVictoria & AbdulRăzboiul stelelor – Episodul VII: Trezirea ForțeiRiders of JusticeSuicide ClubFamilien JulLove ActuallyThe HuntNever Say Never AgainNirvanna the Band the ShowBlack SailsAvatar 4SandmanParks and Recreation