kinokvinder.dk

Inuyasha (TV Series 2000–2004)


Overblik

Titel Inuyasha
Udgivelsesdato 16. oktober 2000
Oprindelsesland Japan
Også kendt som InuYasha
Produktionsselskaber Yomiuri Telecasting Corporation (YTV)
Sunrise
Kyoto Animation

Resmué

I TV-serien Inuyasha følger vi teenagepigen Kagome Higurashi, som regelmæssigt rejser tilbage i tiden til det feudale Japan for at hjælpe en ung halvdæmon med at finde de forskellige fragmenter af en kraftfuld juvel. Kagome er en 15-årig skolepige, der bor på en historiefyldt japansk helligdom. Hun er også reinkarnationen af en gammel præstinde ved navn Kikyo, der vogtede over den hellige Shikon no Tama (Juvelen med Fire Sjæle) og forseglede den halvdæmoniske Inuyasha, der forsøgte at stjæle juvelen for at blive en fuld dæmon. Kikyo døde af sine sår og lod juvelen brænde op sammen med hendes legeme.

En dag bliver Kagome trukket ned i en gammel brønd på hendes families helligdom og kastet tilbage i tiden, 50 år efter Kikyos død. Hun bliver venner med Kaede, Kikyos afdøde søster, der indser, at Kagome er Kikyos reinkarnation. De bliver angrebet og opdager, at Kagome har Shikon no Tama, men at den faktisk er inde i hendes krop! Kagome vækker ved en fejltagelse hundedæmonen Inuyasha og befrier ham, efter juvelen er blevet revet ud af hendes krop. Nu vil Inuyasha have juvelen tilbage, men Kagome kan ikke lade ham få den. Han bliver tvunget (af Kaedes magi) til at bære en halskæde, der giver Kagome kontrol over ham med et enkelt ord: Sid!, hvilket får ham til at falde ansigtet først ned i jorden.

Kagome ødelægger ved et uheld juvelen, og nu skal hun og Inuyasha arbejde sammen for at finde alle stykkerne, inden de falder i de forkerte hænder. Kun Kagome kan mærke, hvor fragmenterne er, og kun Inuyasha er stærk nok til at tage dem fra de dæmoner eller mennesker, der har dem. Men kan de stoppe med at slås længe nok til at arbejde sammen?

InuYasha er historien om en halvdæmonhund ved navn Inuyasha, der konstant jagter en juvel med enorm magt, Shikon-juvelen eller Shikon no tama. Han lever i skoven nær landsbyen, hvor juvelen beskyttes af en præstinde ved navn Kikyo. Snart forelsker Inuyasha sig i Kikyo og lover hende, at han vil bruge juvelen til at blive en fulddæmon. Imidlertid tilbyder en bandit ved navn OniGumo, der er besat af Kikyo, sin krop til en gruppe dæmoner, der indtager ham, og han ophører med at eksistere og bliver en halvdæmon ved navn Naraku, der over alt andet ønsker sig magt. Naraku forklæder sig som Inuyasha og angriber og sårer Kikyo dødeligt. Troende at hendes angriber var hendes tidligere elsker, skyder Kikyo en hellig pil gennem hjertet på Inuyasha, der ligger i dvale for evigt eller indtil fortryllelsen bliver ophævet. Kikyo dør, og juvelen bliver brændt sammen med hende.

Mange hundrede år senere, i fremtiden, møder vi Kagome, en pige der bor i Tokyo på en helligdom sammen med sin familie. Uvidende om at hun er reinkarnationen af præstinden Kikyo, går hun en dag ned i sin families brønd og bliver derefter transporteret gennem en mystisk portal til feudal-Japans tidsalder. Her møder hun Inuyasha og befrier ham fra et træ, da landsbyen bliver angrebet af en dæmon. Da juvelen er skjult inde i hendes krop, får Kagome den snart fjernet, og det varer ikke længe, før en dæmon stjæler den. Kagome skyder juvelen med en pil, og den smadrer i tusindvis af stykker. I løbet af serien kæmper Inuyasha, Kagome og deres venner mod Naraku i et kapløb for at samle juvelen igen, inden Naraku kan bruge den til sine onde formål. Vil Inuyasha og hans allierede stoppe Naraku i tide, eller vil Naraku sejre og blive den mest magtfulde dæmon nogensinde?

Baseret på den prisbelønnede manga af samme navn følger InuYasha Kagome Higurashi, en femtenårig pige, hvis normale liv slutter, da en dæmon trækker hende ned i en forbandet brønd på hendes families shinto-helligdom. I stedet for at ramme bunden af brønden havner Kagome 500 år tilbage i tiden under Japans voldelige Sengoku-periode sammen med det sande mål for dæmonen, en ønskeopfyldende juvel kaldet Shikon-juvelen, der er genfødt indeni hende. Efter at have forårsaget juvelens ødelæggelse ved en kamp med en genoplivet dæmon, får Kagome hjælp af en ung hybrid hund-dæmon/menneske ved navn Inuyasha til at hjælpe hende med at samle fragmenterne og forhindre dem i at falde i de forkerte hænder. Produceret til at deltage i Kagome og Inuyashas søgen er den forældreløse ræv-dæmon Shippo, den intelligente munk Miroku og den dødbringende dæmondræber Sango. Sammen må de lægge deres uenigheder til side og arbejde sammen om at finde de magtfulde juvelfragmenter spredt ud over feudal-Japan og håndtere de trusler, der opstår undervejs.

De sjove fejl i TV-serien Inuyasha

Fejl #1: Græsmarken der aldrig gror

En af de mest mærkværdige fejl i TV-serien Inuyasha er den græsmark, der aldrig synes at gro. Uanset hvor mange kampe og eventyr vores helte oplever, så forbliver græsset altid det samme. Det er som om, at selv naturen ikke kan følge med i historiens tempo. Måske har græsmarken bare besluttet sig for at være loyal overfor vores hovedpersoner og ikke ønsker at ændre sig. Det er en utrolig sej og tålmodig græsmark!

Fejl #2: Inuyashas uendelige garderobe

Er det mon et magisk klædeskab, som vores hovedperson Inuyasha opbevarer sine tøj i? Det virker næsten sådan, fordi han altid har en frisk og ren sæt tøj på, uanset hvor meget han slås eller kæmper i mudderet. Vi må spørge os selv, om Inuyasha er hemmeligt besat af mode og har et skjult talent som skrædder? Eller er det bare en af de mange mysterier i den fantastiske verden af Inuyasha.

Fejl #3: Kagomes utrolige hårstil

Lad os tage et øjeblik og beundre Kagomes fantastiske evne til at bevare sin fletning intakt, uanset hvor intense kampene bliver. Hendes hår sidder altid pænt og perfekt! Vi kan kun gætte på, at hun har et hemmeligt samarbejde med en supernaturlig frisør, der holder hende i stil med magisk hårlak. Måske skulle vi alle lære af Kagomes fantastiske frisure-hemmelighed?

Fejl #4: Shippous forvandlingsspøgelse

Hvis du er en opmærksom Inuyasha-fan, har du måske lagt mærke til Shippous evne til at forvandle sig til forskellige objekter og dyr. Men har du også bemærket, at han altid forvandler sig til noget, der allerede er der? Hvis han skal forvandle sig til en vase, så er der altid en vase i nærheden. Det er næsten som om, at Shippou kan forudsige, hvilke objekter der går i stykker og er nødt til at blive erstattet. Måske har han en karriere som forsikringsagent i fremtiden?

Fejl #5: Midos mærkelige matematik

Mido er kendt for at være en loyal og dygtig samurai i Inuyasha-universet. Men hvis du nogensinde har lagt mærke til hans matematiske evner, vil du begynde at stille spørgsmålstegn ved hans samurais træning. Han er i stand til at sparke en fjende 50 meter væk, men når han skal måle afstanden til det nærmeste træ, så har han brug for hjælp. Måske skulle Mido overveje at skifte karriere til fjernsynsprogrammet Vild med dans, hvor hans dansetrin frem for matematik ville være en stor fordel!

Fejl #6: Kiraras altseende øjne… eller mangel på samme

Man skulle tro, at en tapper demonekat som Kirara ville have super skarpe øjne og være i stand til at opfange enhver fare. Men nej, Kirara er mest optaget af at kede sig og sove. Hun vågner kun op, når det virkelig er vigtigt, og ellers er hun bare ligeglad med, hvad der foregår omkring hende. Måske er Kiraras hemmelige evne at sove igennem enhver krise? Det ville være en nyttig egenskab for os alle at have i en fart.

Uanset hvor mange fejl der er i TV-serien Inuyasha, så kan vi ikke nægte, at den er fyldt med fantastiske karakterer og spændende eventyr. Lad os nyde disse fejl og grine af dem, for det er det, der gør Inuyasha til en unik og underholdende serie!

Andre populære titler: Electric DreamsDon JonColin from AccountsBattlefield EarthMy Brothers KeeperSnowfallOlsen-bandens flugt – over plankeværketThe BoondocksLove AgainØrnen: En krimi-odysséPrison BreakAttachmentThe OfficeMen in BlackAlien: CovenantVikingsSuzumeChicago FireDeadwoodThe Lincoln LawyerForrest GumpCrazy Rich AsiansA League of Their OwnIndustryThe Time Travelers WifeWall StreetDas BootAfter EverythingSin City: A Dame to Kill ForTransfusionSpongeBob SquarePantsTMNTThe WinchestersBlue MovieNatural Born KillersThe Worst Person in the WorldRun All NightBlue LockVarisuTallulahMenPovestea unui campionCity of EmberHaloWonder – EncantadorMannequinDoom – Der FilmOnce Upon a Time – Es war einmal …