kinokvinder.dk

Joey (TV Series 2004–2006)

De medvirkende i TV-serien Joey

Joey er en spin-off-serie af den populære amerikanske sitcom Friends og følger historien om en af hovedpersonerne, Joey Tribbiani, efter han flytter til Los Angeles for at forfølge sin skuespilkarriere. Serien blev sendt fra 2004 til 2006 og blev godt modtaget af både fans og kritikere.

Matt LeBlanc – Joey Tribbiani

Matt LeBlanc spiller hovedrollen som Joey Tribbiani, den charmerende og lidt naiv karakter, som vi først blev introduceret til i Friends. I Joey-serien ser vi ham forsøge at navigere i sin nye tilværelse i Los Angeles og forsøge at få sin skuespilkarriere til at tage fart.

Paulo Costanzo – Michael Tribbiani

Paulo Costanzo spiller rollen som Michael Tribbiani, Joeys yngre, og noget mere reserverede, bror. Michael fungerer som Joeys roomie i Los Angeles og forsøger at hjælpe ham med at opnå succes i skuespilverdenen.

Drea de Matteo – Gina Tribbiani

Drea de Matteo spiller rollen som Gina Tribbiani, Joeys storesøster. Gina er en single mor, der bor i Los Angeles og prøver at finde sin plads i verden, mens hun opdrager sin søn. Hun er en stærk og lidt excentrisk karakter, der tilføjer en masse sjov og spænding til serien.

Andrea Anders – Alex Garrett

Andrea Anders spiller rollen som Alex Garrett, Joeys nabo og kærlighedsinteresse. Alex er en intelligent og succesfuld advokat, der får en vigtig plads i Joeys liv og hjælper ham med at navigere i karrieren og kærligheden.

Jennifer Coolidge – Bobbie Morganstern

Jennifer Coolidge spiller rollen som Bobbie Morganstern, Joeys excentriske nabo og nær veninde. Bobbie er kendt for sin skøre personlighed og ukonventionelle tilgang til livet, og hun bringer masser af komik og latter til serien.

Ben Falcone – Howard

Ben Falcone spiller rollen som Howard, en af Joeys venner i Los Angeles. Howard er begejstret og har en lidt naiv tilgang til verden, hvilket fører til mange sjove situationer.

Miguel A. Núñez Jr. – Zach

Miguel A. Núñez Jr. spiller rollen som Zach, Joeys bedste ven siden barndommen. Zach er en loyal og støttende karakter, der altid er der for Joey i medgang og modgang.

Adam Goldberg – Jimmy

Adam Goldberg spiller rollen som Jimmy, en af Joeys første venner i Los Angeles. Jimmy er en excentrisk og lidt eksentrisk karakter, der tilføjer masser af sjov og kaos til serien.

Alex Ball – Todd

Alex Ball spiller rollen som Todd, en af Joeys skuespillervenner. Todd er en festglad karakter, der altid er klar til at have det sjovt og bringer en masse energi til serien.

Tommy Perna – Courier

Tommy Perna spiller rollen som en kurer i serien. Selvom hans rolle er lille, tilføjer han en humoristisk stemning hver gang han optræder.

Mädchen Amick – Sara

Mädchen Amick spiller rollen som Sara, en kvinde Joey bliver forelsket i. Deres forhold udvikler sig gennem seriens episoder og tilføjer romantik og drama til plottet.

Matt Letscher – Eric Garrett

Matt Letscher spiller rollen som Eric Garrett, Alex bror og en af seriens bipersoner. Eric spiller en mindre rolle, men er stadig vigtig for at udvikle seriens historie.

Gregory Harrison – Dean

Gregory Harrison spiller rollen som Dean, en af Alex tidligere kærester. Deans karakter tilføjer en stor twist og drama til handlingen og skaber spænding i serien.

Matthew Mullany – Carmens Assistant

Matthew Mullany spiller rollen som Carmens assistent i serien. Hans karakter tilfører ekstra sjov og komik og er en backstabber for Joey flere gange.

Simon Helberg – Seth

Simon Helberg spiller rollen som Seth, en af Joeys talentindehavere i serien. Seth er en sjov og excentrisk karakter, der hjælper med at bringe komik ind i serien.

Lucy Liu – Lauren Beck

Lucy Liu spiller rollen som Lauren Beck, en tidligere klassekammerat fra skuespillerskolen. Hendes karakter skaber en romantisk undertone og drama i serien, da hun er involveret i et trekantsdrama med Joey og Alex.

Richard Ruccolo – Glen

Richard Ruccolo spiller rollen som Glen, Alex ekskæreste og en af seriens bipersoner. Glen er en vigtig karakter, der skaber drama og konflikt i relationen mellem Alex og Joey.

Danneel Ackles – London

Danneel Ackles spiller rollen som London, en kvinde Joey bliver forelsket i. Hendes karakter tilføjer romantik, komik og drama til serien og skaber dynamik mellem Alex og Joey.

Joey-serien blev skabt af Shana Goldberg-Meehan og Scott Silveri og inkluderede et talentfuldt cast, der formåede at bevare den sjove og hjertevarme stemning fra Friends-serien. Serien leverede masser af sjov, romantik og skuespilstalent og var en vellykket fortsættelse af Friends-universet.

  • Matt LeBlanc – Joey Tribbiani
  • Paulo Costanzo – Michael Tribbiani
  • Drea de Matteo – Gina Tribbiani
  • Andrea Anders – Alex Garrett
  • Jennifer Coolidge – Bobbie Morganstern
  • Ben Falcone – Howard
  • Miguel A. Núñez Jr. – Zach
  • Adam Goldberg – Jimmy
  • Alex Ball – Todd
  • Tommy Perna – Courier
  • Mädchen Amick – Sara
  • Matt Letscher – Eric Garrett
  • Gregory Harrison – Dean
  • Matthew Mullany – Carmens Assistant
  • Simon Helberg – Seth
  • Lucy Liu – Lauren Beck
  • Richard Ruccolo – Glen
  • Danneel Ackles – London

Overblik

Titel Joey
Udgivelsesdato 9. september 2004 (USA)
Oprindelsesland USA
Afsnitssprog Engelsk
Også kendt som Джої
Optagningssteder Warner Brothers Burbank Studios – 4000 Warner Boulevard, Burbank, Californien, USA (studie)
Produktionsselskaber Silver and Gold Productions
Bright-San Productions
Warner Bros. Television

Resmué

I denne spin-off af Friends (1994) flytter Joey Tribbiani til Los Angeles for at forfølge sin skuespillerkarriere. Efter at hans venner er gået hver til sit, forlader Joey New York for at arbejde med sin skuespillerkarriere på fuld tid. Hans søster Gina køber ham en dejlig lejlighed, og han finder en ny roomie i sin 20-årige nevø Michael (Gina fik ham, da hun var 16), der bogstaveligt talt er en raketforsker. Michaels intelligens og Joeys evne til at omgås mennesker gør dem i stand til at hjælpe hinanden så meget som muligt og gør dem til gode kammerater.

Fejl i TV-serien Joey: Kan vi godt tale om elefanten i rummet?

Fejl #1: Joeys manglende evne til at tage tøj på

En af de mest påfaldende fejl i TV-serien Joey er Joeys fuldstændige mangel på evne til at tage tøj på. Hvordan kan det være, at hver gang han møder op i en scene, er han enten nøgen eller halvnøgen? Kan vi ikke lige få ham en stylist eller i det mindste en guide til, hvordan man bruger en skjorte?

Fejl #2: Magisk forsvindende og fremstående accent

Det er bemærkelsesværdigt, hvordan Joeys accent synes at være lige så flygtig som hans evne til at finde en anstændig tøjstil. Nogle gange snakker han med en tyk Brooklyn-accent, mens andre gange lyder han som om han er fra Texas. Hey Joey, det ville være rart, hvis du kunne beslutte dig for en accent og holde dig til den.

Fejl #3: Pludselige teleportationsevner

Er det bare mig, eller har Joey pludselig opnået teleportationsevner? I den ene scene er han i New York, og i næste øjeblik befinder han sig pludselig i LA. Er det en skjult superkraft, som han har hemmeligholdt for os? Hvis det er tilfældet, så må han da virkelig have brug for de ekstra minutter i løbet af dagen.

Fejl #4: Uforklarlig tilstedeværelse af elefanter i lejligheden

Og nu til det store spørgsmål, som vi alle har undret os over: Hvad laver der elefanter i Joeys lejlighed? Er de hans nye roommates eller hans forsøg på at deltage i en cirkusforestilling? Uanset hvad svaret er, så synes jeg, at det er imponerende, at Joey kan holde elefanter i sin lejlighed uden at naboerne får noget at vide.

Konklusion: En serie fuld af uforglemmelige fejl

Selvom TV-serien Joey måske ikke har opnået samme ikoniske status som dens forgænger Friends, kan vi i det mindste glæde os over dens imponerende samling af fejl og mærkværdigheder. Fra Joeys tøjkrise til hans skiftende accent og teleportationsevner – der er bare så meget at grine af. Og så kan vi selvfølgelig ikke glemme elefanterne i lejligheden, som virkelig sætter prikken over iet.

Andre populære titler: His Dark MaterialsThe AbyssThe Spanish PrincessAtlantis: Milos ReturnAbsolutely Anything9-1-1: Lone StarThe BoogeymanDrishyam 2The CovenantThe Lord of the Rings: The Rings of PowerGet OutA Man Called OttoPower Book II: GhostGaslitBom Dia, VerônicaAmerican Horror StoryHigurashi no naku koro niCosta Brava, LebanonPredator 2Shaun of the DeadBig George ForemanThe Equalizer 2RushA OndaBabylonAutumn in New YorkMargin CallShanghai NoonPrimevalTamashii: InsertRed NoticeThe ForestUltramanArmy of DarknessOur Kind of PeopleMad Max: Fury RoadMin fars krigMayfair WitchesHerThe Chestnut ManThe SerpentThe Summer I Turned PrettyRosemarys Baby“Mature” Hairy mature lady penetrating herself with huge toyYellowjacketsKaede to Suzu the AnimationNo One Gets Out AliveFast & Furious 7