kinokvinder.dk

Kongeriget (TV Series 1998–2002)


Overblik

Titel Kongeriget
Udgivelsesdato 29. maj 1998 (Danmark)
Oprindelsesland Danmark
Produktionsselskaber Deluca Film
Paseo Film

Resmué

Kongeriget er en dansk TV-serie skabt af Lars von Trier og Morten Arnfred. Serien blev første gang sendt i 1994 og består af to sæsoner med i alt 12 afsnit.

Handlingen udspiller sig på et fiktivt, højteknologisk hospital kaldet Kongeriget i en lille dansk provinsby. Serien følger en række karakterer, herunder læger, sygeplejersker og patienter, og skildrer deres liv og interaktioner på hospitalet.

Hovedkarakteren er lægen Helmer, spillet af Ernst-Hugo Järegård, der er kendt for sin mangel på respekt for autoriteter, men samtidig er en dygtig og respekteret læge. Han er ofte i konflikt med afdelingsoverlægen og resten af hospitalets personale på grund af sin provokerende opførsel.

En af de mest karakteristiske elementer i Kongeriget er brugen af sort humor og skæve, absurde situationer. Ved at kombinere drama og komedie lykkes det serien at skabe et unikt univers, der både underholder og udfordrer publikum.

Samtidig er Kongeriget også kendt for sin visuelle stil, hvor ekstreme nærbilleder og usædvanlige kameravinkler bliver brugt til at understrege karakterernes følelser og skabe en intens stemning.

Serien blev en stor succes både i Danmark og internationalt og har vundet adskillige priser, herunder en Emmy for bedste internationale TV-serie. Kongeriget har også inspireret andre tv-serier og har haft en varig indflydelse på den danske tv-produktion.

Fejl i TV-serien Kongeriget der får os til at grine

Den usynlige kaffekop

En af de mest morsomme fejl, som seerne har opdaget i TV-serien Kongeriget, er den mysteriøse usynlige kaffekop. I flere scener kan man tydeligt se, hvordan skuespillerne agerer som om de drikker kaffe fra en kop, der simpelthen ikke er der! Det er som om, de har evnen til at hente energi og opkvikkende drikkevarer fra det blotte intet. Hvem har brug for en kop, når man kan nyde sin kaffe i luften? Det er det nye sort, mennesker!

Glimmende ubetydeligheder

En anden morsom fejl, der har fået os til at grine højt, er de tilfældige objekter i baggrunden, der pludselig bliver stjerner i deres eget show. For eksempel, i en scene hvor karaktererne diskuterer en vigtig konflikt, kan man tydeligt se, hvordan en lampe i baggrunden pludselig blinker og tiltrekker sig al opmærksomheden. Det er helt tydeligt, at lampen ønsker at blive en del af den dramatiske handling, og vi kan ikke lade være med at heppe på den!

Skuespillernes magiske genopstandelse

Nogle gange er døden ikke så permanent, som vi tror i Kongeriget. Seerne har bemærket, hvordan skuespillerne mirakuløst bliver genoplivet i næste scene, selvom de blev dræbt i den forrige. Det er som om, de har fået adgang til en hemmelig dør, der fører direkte tilbage til livet. Vi kan nu med glæde se vores yndlingskarakterer overleve det utænkelige gang på gang og bringe os endnu flere latteranfald.

Årets mest berømte mobiltelefon

En af de sjove fejl i Kongeriget er den berømte mobiltelefon, der aldrig bliver afladet. Skuespillerne kan tale timevis i telefonen, uden at mobilen nogensinde viser tegn på at skulle oplades. Selv på de mest intense øjeblikke, hvor spændingen er på sit højeste, forbliver batteriniveauet urørligt. Hvor kan vi finde denne telefon, der kan overleve alle vores hverdagsproblemer? Det må være en bestseller hos superhelte!

Afsked

Disse fejl i TV-serien Kongeriget har bestemt givet os mange grin og sat humøret på toppen. Det er fantastisk at se, hvordan skønheden i imperfekthederne kan formidle underholdning til os seere. Dette er bare nogle af de sjove fejl, der har gjort os elskere af Kongeriget til ægte fans. Lad os håbe, at vi i fremtiden kun får endnu flere sjove fejl at grine af!

Andre populære titler: Pigen fra EgborgRequiem for a DreamXShamelessFiskFantastic Beasts: The Secrets of DumbledoreKingpinCrazy Rich Asians“Matadorerne” Giganternes kampMonster High: The MovieThe Reunion 3The Russian Sleep ExperimentThe Wolf of Wall StreetHvor der er vilje, er der vejEurovision Song Contest: The Story of Fire SagaThe HillTime Is UpThe Matrix ResurrectionsCrima din Orient ExpressShamelessAssalto a LondresAdult Entertainment Expo 2008The Little MermaidThe ManorThe Last of UsNøddebo præstegaardOshi no Ko: Mein StarThe Founder“Mom Is Horny” Hot Stepmom Cant Resist!FBOY Island DanmarkPovestea X a AmericiiFour LionsLucyAvatarThe Devils BackboneDog PoundRestrepoThe Day Will ComeThe NestGuillermo del Toros PinocchioTop Gun: MaverickDaredevil: Born AgainWarriorThe UntouchablesSpiderheadColor Out of SpaceWhiplash