kinokvinder.dk

La Femme Nikita (TV Series 1997–2001)

De medvirkende i TV-serien La Femme Nikita

La Femme Nikita er en amerikansk action-dramaserie, der blev sendt mellem 1997 og 2001. Serien er baseret på filmen med samme navn fra 1990 og følger historien om Nikita, en ung kvinde der bliver tvunget ind i et hemmeligt organisation kaldet Divisionen, hvor hun bliver en uddannet lejemorder.

Peta Wilson som Nikita

Peta Wilson spiller hovedrollen som Nikita, den kvindelige lejemorder og protagonisten i serien. Nikita er en ung kvinde, der er blevet tvunget ind i Divisionen og kæmper for at finde sin frihed og undslippe sin fortid som morder. Wilson formår at portrættere Nikitas komplekse karakter og hendes rejse mod at blive sin egen person.

Don Francks som Walter

Don Francks spiller Walters rolle, en mentorfigur og teknisk ekspert i Divisionen. Walter er en elskelig og vigtig karakter, der hjælper Nikita med hendes missioner og bliver en nær allieret. Francks spiller Walter med en god blanding af komik og alvor.

Eugene Robert Glazer som Operations

Eugene Robert Glazer spiller rollen som Operations, den mystiske leder af Divisionen. Operations er kendt for sin strenge tilgang og markante personlighed. Glazer formår at give karakteren dybde og intensitet.

Roy Dupuis som Michael Samuelle

Roy Dupuis spiller Michael Samuelle, Nikitas kærlighedsinteresse og en anden lejemorder i Divisionen. Michaels komplekse forhold til Nikita er en vigtig del af seriens plot, og Dupuis leverer en stærk præstation som den tænksomme og gådefulde karakter.

Matthew Ferguson som Seymour Birkoff

Matthew Ferguson spiller rollen som Seymour Birkoff, en teknisk specialist og hacker i Divisionen. Birkoff tilføjer både humor og spænding til serien, og Ferguson skaber en mindeværdig figur med hans præstation.

Alberta Watson som Madeline

Alberta Watson spiller Madeline, en højtplaceret leder i Divisionen. Madeline er kold og beregnende, og Watson gør et fremragende stykke arbejde med at portrættere denne skræmmende karakter.

Carlo Rota som Mick Schtoppel

Carlo Rota spiller Mick Schtoppel, en anden mentorfigur i serien. Mick er en tidligere hemmelig agent og en vigtig allieret for Nikita. Rota formår at give karakteren troværdighed og autoritet.

Lindsay Collins som Devo #1

Lindsay Collins spiller Devo #1, en anden lejemorder i Divisionen. Collins giver karakteren en blanding af styrke og sårbarhed og bringer vigtig dynamik til rollen.

Cindy Dolenc som Kate Quinn

Cindy Dolenc spiller Kate Quinn, en karakter der bliver introduceret senere i serien. Kate er en ressourcestærk agent og en vigtig allieret for Nikita. Dolenc gør et godt stykke arbejde med at portrættere Kates styrke og uafhængighed.

Lawrence Bayne som Davenport

Lawrence Bayne spiller Davenports rolle, en anden højtplaceret leder i Divisionen. Davenport er på mange måder en modstander for Nikita, og Bayne formår at skabe en kompleks og modbydelig karakter med sin præstation.

David Hemblen som George

David Hemblen spiller rollen som George, en mentor og strategisk ekspert i Divisionen. George er en gådefuld og manipulerende karakter, og Hemblen formår at bringe denne karakter til live.

Anais Granofsky som Carla

Anais Granofsky spiller Carla, en karakter der kun optræder i de tidlige sæsoner af serien. Carla har et unikt forhold til Nikita, og Granofsky giver karakteren en interessant dynamik og følelsesmæssig dybde.

Kristen Ross som Techie

Kristen Ross spiller rollen som Techie, en teknisk specialist og hacker. Techie bidrager med sin ekspertise til Divisionens operationer, og Ross giver karakteren en skarp og intelligent fremtoning.

Evan Caravela som Adam Samuelle

Evan Caravela spiller Adam Samuelle, Michaels søn i serien. Adams karakter tilføjer en ny dimension til plagt og dramatik, og Caravela giver en troværdig præstation.

Siân Phillips som Adrian

Siân Phillips spiller rollen som Adrian, en karakter der kun optræder i nogle få episoder. Adrian er en mystisk og magtfuld skikkelse, og Phillips formåer at indfange denne aura af mystik.

Kris Lemche som Greg Hillinger

Kris Lemche spiller Greg Hillinger, en lejemorder og modstander for Nikita. Lemche giver karakteren en skræmmende og uhyggelig fremtoning.

Stephen Shellen som Marco OBrien

Stephen Shellen spiller Marco OBrien, en anden karakter med komplekse relationer til Nikita. Shellen bringer denne karakter til live med sin præstation.

Hakan Coskuner som Bergomi

Hakan Coskuner spiller rollen som Bergomi, en karakter der kun optræder i nogle få episoder. Bergomi tilføjer spænding og konflikt til seriens plot, og Coskuner gør et godt stykke arbejde med at portrættere denne karakter.

Skaberen og manuskriptforfatteren bag La Femme Nikita er Joel Surnow, der formåede at skabe en dybdegående og spændende serie, der fangede mange fans over hele verden. Med et talentfuldt cast af skuespillere blev serien en succes og er blevet et ikon inden for action-drama-genren.

Overblik

Titel La Femme Nikita
Udgivelsesdato 13. januar 1997 (USA)
Oprindelsesland Canada
Sprog Engelsk
Også kendt som The Woman Nikita
Optagelsessteder Faculty Club, University of Toronto, Toronto, Ontario, Canada
Produktionsselskaber CTV Television Network, LPN Productions Inc., Fireworks Entertainment

Resmué

La Femme Nikita er en TV-serie om en hemmelig anti-terroristorganisation ved navn Section One, der sætter alt ind på at bekæmpe terrorisme. I serien følger vi historien om en dømt morder, der får sin død fejlfaktureret af organisationen. De tror, at hendes skønhed og evner inden for kampkunst vil gøre hende til en vigtig ressource som agent, og derfor træner de hende i de nødvendige færdigheder.

Den nye agent får kodenavnet Josephine og viser sig at være lidt mindre hårdhændet end forventet. Det skyldes, at hun blev fejlagtigt dømt og aldrig har begået mordet, som hun er dømt for. Dette giver hende en vis moralsk konflikt, da hun bliver tvunget til at udføre farlige og voldelige opgaver for organisationen.

Fejl og fadæser i TV-serien La Femme Nikita

En serie der ikke skjuler sine skønhedspletter

TV-serien La Femme Nikita er kendt for sin intense action og dramatiske historie. Men selv de mest populære serier gemmer på fejl og fadæser, som ivrige seere ikke har undladt at bemærke. Herunder kan du læse om nogle af de fejl, der har fået os til at tænke – Er de virkelig seriøse?

1. Looper-looket

Mens de fleste agenter i serien altid ser stilfulde ud i deres sorte dragter og skinnende våben, er der sket en slåfejl et par gange. I nogle scener kan man tydeligt se, at revolvere er blevet udskiftet med loofah-svampe og at beskyttelsesskjoldene er blevet erstattet med hårnet. Det giver et helt nyt perspektiv på kampprocedurerne!

2. Åh nej, det er en prop!

Vi er vant til at se vores elskede karakterer skyde med præcision og dukke sig for farlige projektiler. Men en opmærksom seer af La Femme Nikita har opdaget, at en af agenternes våben er en tydelig falsk pistol. Selvom skuespilleren prøver at overbevise os om, at han skyder, kan vi ikke undgå at grine af den ekstremt plastiske og ubrugelige rekvisit, som faktisk kan få os til at føle, at vi ser en komedie i stedet for en thriller.

3. Magisk forsvinden

Denne fejl fik os til at klø os i hovedet af forvirring. I en af episoderne ser vi Nikita kæmpe sig vej igennem et rum fuld af skurke. Pludselig forsvinder hun sporløst midt i en scene, når kameraet kort skifter vinkel. Enten har vores heltinde opnået telekinetiske evner eller også er der noget rigtig mystisk ved dette rum! Var det en klippefejl fra redigeringsbordet eller en bevidst illusion? Vi må nok bare acceptere, at det er magien i TV-seriens verden.

4. Stilskiftet aldrig sker

En af de største mysterier i La Femme Nikita er hovedpersonens tilsyneladende umulige evne til at skifte stil øjeblikkeligt. I én scene er Nikita i fuld makeup og stram kjole, klar til en glamourøs aften. Men næste øjeblik er hun pludselig i helt andet outfit og fuldstændig klar til en hård træningssession. Måske er Nikita besat af en mode-engel eller måske har hun en teleporteringsmaskine i sin taske? Uanset hvad er det imponerende at se en persons evne til at ændre tøj på et splitsekund!

5. Uforklarlige forsvindingsnumre

Det sidste nummer på listen er forsvindingen af Nikitas mad! Ja, du læste rigtigt. I flere scener ser vi Nikita forberede et lækkert måltid til sig selv, men når hun vender ryggen til og vender tilbage, er maden helt pist væk. Hvor forsvandt den hen? Måske er der en fødevaresugende enhed, vi ikke kender til, eller måske er der et usynligt spøgelse, der elsker at stjæle mad. Uanset årsagen er det en ret sjælden superkraft!

Afsluttende bemærkninger

Alle elsker en god serie, og La Femme Nikita er ingen undtagelse. Men når vi holder øje med universets finesser, kan vi ikke undgå at grine af de små fejl, der slipper igennem. De nævnte fejl er blot et par eksempler på de mangler, som seere har opdaget i serien. Der er ingen tvivl om, at de gør oplevelsen morsommere og lader os forestille os, at serien er en fantastisk blanding af action, komedie og et godt grin.

Så lad os fortsætte med at se La Femme Nikita med et twink i øjet og ikke tage det for alvorligt. Fejl og fadæser er trods alt en del af det, der gør vores yndlingsserier underholdende.

Andre populære titler: Jumanji: The Next LevelDas BootThe SadnessCosmic SinEnglemagerenBetty BlueYellowjacketsTrain to BusanFBoy IslandAdaptation.Ariel PhenomenonDer ClouFuture ManThe Hateful EightMisiune: Imposibilă IIIThe Hobbit: The Desolation of SmaugJennifers BodySon of RambowGreys AnatomyDetective Knight: RogueDisturbing the PeaceHot RodSwiss Army ManGoodbye BafanaGrown UpsWelcome to EarthLeaving NeverlandUnbrokenRoboCopThis Is 40You Dont Mess with the ZohanSanctumBeau Is AfraidThe Favourite – Intrigen und IrrsinnThe InvitationSuccessionOuter BanksRocketmanUndtagelsenYellowjacketsOur FatherClarksons FarmKrümel im ChaosPet SemataryThe Eminence in ShadowOut of the DarknessSorry We Missed YouDag & natOuter BanksKilljoy