kinokvinder.dk

Lost (TV Series 2004–2010)


Overblik

Titel Lost
Udgivelsesdato 22. september 2004 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, portugisisk, spansk, arabisk, fransk, koreansk, tysk, latin, russisk, japansk
Også kendt som Mất Tích
Optagelsessteder Waimea Bay, Waimea Bay Beach Park, Oahu, Hawaii, USA
Produktionsselskaber Bad Robot, Touchstone Television, ABC Signature

Resmué

TV-serien Lost handler om en gruppe mennesker, der overlever et flystyrt og bliver tvunget til at arbejde sammen for at overleve på en tilsyneladende øde tropisk ø. De overlevende fra Oceanic Flight 815 bliver dramatisk forbundet gennem deres fortid, nutid og fremtid, mens de kæmper for overlevelse og søger svar efter at være styrtet ned på en mystisk ø. Hver opdagelse afslører endnu flere hemmeligheder, som den hastigt dannede koloni forsøger at finde en vej væk fra øen eller om dette er deres hjem.

Overlevende Oceanic Flight 815 var 1.000 miles off course, da de styrtede ned på en frodig og mystisk ø. Hver person bærer på en chokerende hemmelighed, men det kan ikke måle sig med øen selv, som gemmer på et monstrøst sikkerhedssystem, en række underjordiske bunkere og en gruppe voldelige overlevende, skjult i skyggerne.

Ud af mørket fornemmer Jack først smerte. Så brændende sol. En bambusskov. Røg. Skrig. Med en rus kommer den frygtelige erkendelse af, at flyet han var ombord på blev revet midt over og styrtede ned på en Stillehavsø. Fra dette øjeblik er det et kaos, hans lægeinstinkt tager over: mennesker har brug for hans hjælp. Afklædt for alt, scrapper de 48 overlevende, hvad de kan fra flyet for at overleve. Nogle panikker. Nogle håber på redning. Nogle finder et indre styrke, de aldrig vidste, de havde – som Kate, der pludselig, uden nogen medicinsk uddannelse, syr lægens sår. Hurley – en mand med varm humor trods den desperate situation – gør sit bedste for at bevare roen, mens han hjælper de omkringstående med at overleve. Charlie er en falmet rockstjerne, der bærer på en smertefuld hemmelighed. Sayid er en mand fra Mellemøsten, der må kæmpe med den racisme, der bliver rettet mod ham af nogle af de andre overlevende. Jin og Sun er et koreansk par, hvis traditioner, værdier og sprog er fremmede og derfor forårsager mange misforståelser. Sawyer udstråler fare og hans intense mistillid til alle omkring ham kan vise sig at være fatal for de andre overlevende. Michael har lige fået forældremyndigheden over sin ni-årige søn, Walt, efter sin ekskones død – de er en far og søn, der ikke engang kender hinanden. Locke er en mystisk mand, der holder sig for sig selv og har en dybere forbindelse til øen end nogen af de andre. Selvfokuserede Shannon – der faktisk giver sig selv en pedicure midt i kaoset – og hendes kontrollerende bror, Boone, skændes konstant og bliver nødt til at lære at komme sammen, hvis de skal overleve. Og den unge Claire er otte måneder gravid og dårligt forberedt på moderskabets udfordringer – især på en øde ø.

En frygtelig flystyrt efterlader 48 passagerer i live og fanget på en øde ø i det sydlige Stillehav. De overlevende inkluderer lægen Jack, den tidligere fange Kate, den en-hit-undrerrockstjerne Charlie, irakisk militærveteran Sayid og en mystisk mand ved navn Locke. I begyndelsen er deres mål blot at overleve, men de opdager snart, at det var langt mere end tilfældigheder, der bragte dem sammen, og at hver af dem har en mission, der vil hjælpe dem med at afsløre øens hemmeligheder.

Fejl i den elskede TV-serie Lost afsløret af seere

Lost er en af ​​de mest berømte TV-serier nogensinde, der fangede fans over hele verden med sin indviklede historie og mystiske ø. Men selv en serie med så stort et følge som Lost er ikke fejlfri. Her er nogle af de morsomste fejl, som seerne har opdaget:

Dumme fejl

I en episode opdager seere, at Jin og Sun, der er gift og deler efternavnet Kwon, er en vigtig del af plottet i den sidste sæson. Men her er komikken: I Korea tager konen normalt ikke sin mands efternavn. Faktisk er det ikke engang tilladt i Korea at gifte sig med nogen, der har det samme efternavn, medmindre der er sjældne omstændigheder involveret. Så snak om en lost detalje!

Tidsfejl

I afsnit, der foregår i 1970erne, bærer alle brillebærerne på magisk vis briller med antirefleksbelægning (den grønlige refleks). I 1970erne var disse normalt forbeholdt optiske instrumenter. Måske fik de disse futuristiske briller fra øen?

Plottets huller

En sjov fejl opstod, da Rose informerer Jack om, at Bernard er gået på toilettet i bagenden af flyet, men senere finder de ham spændt fast i sin sæde. Enten havde Bernard en trylleformular til at teleportere sig selv, eller også blev plottet forvirret undervejs. Måske brugte han midgård-transport for at undgå lavatory-køen.

Disse fejl er blot nogle af de glemte Lost øjeblikke, som seerne har bemærket og moret sig over. Men i sidste ende handler det om den glæde, serien har givet os, og vi kan se bort fra sådanne mumien-smuttere. For hvem ville ikke gerne drømme sig væk på en mystisk ø og løse nogle sære mysterier?

Andre populære titler: AirThunderballBTS: Bon VoyageDaphne & VelmaItDaddys Home 2DuneDirchThe ForeignerThe CrowThe Real Housewives of MiamiSaturday Night LiveThe X-FilesSurviving SummerWar of the WorldsThe Hills Have EyesDie Schöne und das BiestOs Espíritos de InisherinBølle-BobLie to MeReal SteelSecret InvasionAmerican Pie – Wie ein heißer ApfelkuchenStorm HuntersFull Metal JacketKajillionaireSkamAvengers: The Kang DynastyFear the Walking DeadAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaThe WaveDisconnectHubie HalloweenThe SwimmersThe DepartedPrisonersFantastic Mr. FoxDunkirkAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaWhere the Dead Go to DieComing 2 AmericaHustleDallasPlayersWhy Women KillMission: Impossible – Dead Reckoning Part OneThe SelectionThe Hunger GamesIndiana Jones and the Last Crusade