kinokvinder.dk

Mad Men (TV Series 2007–2015)

Medvirkende i TV-serien Mad Men

TV-serien Mad Men, skabt af Matthew Weiner, var en populær og kritikerrost serie, der blev sendt fra 2007 til 2015. Serien, der foregår i reklamebranchen i 1960ernes New York, portrætterer den glamourøse og komplekse verden af Madison Avenue og de mennesker, der arbejder der.

Jon Hamm som Don Draper

Jon Hamm spillede hovedrollen som Don Draper, en talentfuld reklameeksekutiv med en kompliceret fortid og en facade af selvsikkerhed og mystik. Hamm portrætterede karakterens kompleksitet og modsætningerne i Don Drapers personlighed på en overbevisende måde og vandt flere priser for sin præstation.

Elisabeth Moss som Peggy Olson

Elisabeth Moss spillede Peggy Olson, en ambitiøs og talentfuld sekretær, der stiger i rækkerne i reklamebranchen og bryder med konventionelle kønsroller. Moss leverede en stærk præstation, der gav seerne mulighed for at følge hendes udvikling og udfordringer gennem seriens forløb.

Vincent Kartheiser som Pete Campbell

Vincent Kartheiser spillede Pete Campbell, en ung og ambitiøs reklameeksekutiv, der ofte kolliderer med sine kolleger og forsøger at efterligne Drapers succes. Kartheisers portræt af Pete Campbell gav karakteren en troværdig og medrivende tilstedeværelse på skærmen.

January Jones som Betty Francis

January Jones spillede Betty Francis, Don Drapers tidligere kone, der navigerer gennem ægteskabets udfordringer og indre konflikter. Jones fremstillede karakterens kompleksitet og følelsesmæssige rejse på en dybtgående måde og skabte sympati for Betty Francis blandt seerne.

Christina Hendricks som Joan Harris

Christina Hendricks spillede Joan Harris, en karismatisk og intelligent sekretær, der arbejder sig op til at blive reklamebranchens stærkeste kvindelige figur. Hendricks præstation gav karakteren en stærk personlighed og gjorde hende til en af seriens mest mindeværdige figurer.

Aaron Staton som Ken Cosgrove

Aaron Staton spillede Ken Cosgrove, en kreativ reklameskribent og forfatter, der navigerer i den konkurrencefyldte verden af Madison Avenue. Staton formidlede karakterens troværdighed og kamp med både sine professionelle og personlige aspirationer.

Rich Sommer som Harry Crane

Rich Sommer spillede Harry Crane, en teknologisk kyndig mediechef, der spiller en vigtig rolle i reklamebureauets udvikling. Sommer gav karakteren Harry Crane en unik blanding af skæve træk og seriøsitet.

John Slattery som Roger Sterling

John Slattery spillede Roger Sterling, en ældre og erfarne reklamedirektør med et dekadent og flamboyant livsstil. Slattery formidlede karakterens charme og humor, der gav serien et ekstra lag af underholdning.

Kiernan Shipka som Sally Draper

Kiernan Shipka spillede Don og Betty Drapers datter, Sally Draper, der vokser op i et skiftende og komplekst miljø. Shipka gav karakteren en troværdig udvikling og skildring af teenageårene og de udfordringer, det medførte.

Robert Morse som Bertram Cooper

Robert Morse spillede Bertram Cooper, en af reklamebureauets grundlæggere og en karismatisk, omend eksentrisk, figur. Morse gav karakteren en charmerende og mindeværdig tilstedeværelse, selvom han kun optræder i serien i kortere perioder.

Christopher Stanley som Henry Francis

Christopher Stanley spillede Henry Francis, Betty Drapers anden ægtemand, der indtræder som en central figur i seriens senere sæsoner. Stanley formidlede karakterens stålsatte og kærlige natur på en troværdig måde.

Jessica Paré som Megan Draper

Jessica Paré spillede Megan Draper, Don Drapers anden kone, der går fra at være hans sekretær til at forfølge en karriere som skuespillerinde. Paré gav karakteren et komplekst og interessant lag, der tilføjede spænding og intriger til serien.

Jay R. Ferguson som Stan Rizzo

Jay R. Ferguson spillede Stan Rizzo, en kreativ reklamekunstner, der udfordrer konventionerne og giver serien en frisk perspektiv. Ferguson gav karakteren en autentisk og engageret præstation, der gjorde Stan Rizzo til en elsket figur blandt seerne.

Michael Gladis som Paul Kinsey

Michael Gladis spillede Paul Kinsey, en kreativ reklameskribent og figur, der navigerer i seriens skiftende landskab. Gladis gav karakteren en unik og mindeværdig tilstedeværelse, der skilte sig ud.

Bryan Batt som Salvatore Romano

Bryan Batt spillede Salvatore Romano, en homoseksuel kunst direktør, der står overfor sin egen indre kamp og dilemmaer. Batt leverede en følsom og overbevisende præstation, der gjorde Salvatore Romano til en af seriens mest komplekse figurer.

Alison Brie som Trudy Campbell

Alison Brie spillede Trudy Campbell, Pete Campbells kone, der håndterer ægteskabets udfordringer og konflikter. Brie gav karakteren en autentisk og inspirerende stemme, der afspejlede tidens forventninger til kvinder.

Jared Harris som Lane Pryce

Jared Harris spillede Lane Pryce, en engelsk kollega, der bliver involveret i bureauets interne politik og konflikter. Harris formidlede karakterens usikkerhed og længsel efter accept på en rørende og indlevende måde.

Kevin Rahm som Ted Chaough

Kevin Rahm spillede Ted Chaough, en rivaliserende reklamedirektør og modspiller for Don Draper. Rahm gav karakteren en nuanceret og spændende tilstedeværelse, der tilføjede spænding og dramatik til seriens plot.

Som helhed var castet af Mad Men medvirkende til at skabe en dybdegående og engagerende serie, der gav et autentisk indblik i 1960ernes New York og reklamebranchens udvikling og kompleksitet. Skuespillernes præstationer gav karaktererne dybde og nuancer og gjorde dem mindeværdige for seerne.

Overblik

Titel Mad Men
Udgivelsesdato 19. juli 2007 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Gã Điên
Filmlokationer New York City, New York, USA
Produktionsselskaber Lionsgate Television, Weiner Bros., American Movie Classics (AMC)

Resmué

Mad Men er en tv-serie, der foregår i New York i starten af 1960erne og handler om en af byens mest prestigefyldte reklamebureauer. Serien fokuserer på en af bureauets mest mystiske, men ekstremt talentfulde reklamechefer, Donald Draper. Historien følger både de professionelle og personlige liv hos dem, der arbejder i reklamebranchen på Madison Avenue – selvbestaltede mad men – i 1960erne. Vi følger især de ansatte hos bureauet Sterling Cooper og dets forskellige inkarnationer i løbet af årtiet. I hjertet af disse historier står Donald Draper, den kreative geni i virksomheden. Hans professionelle kreative brillans skjuler en problemfyldt barndom, som han helst vil glemme og ikke lade nogen vide noget om, undtagen for en udvalgt kreds. Men denne barndom har formet ham som voksen og som reklamemand, der ikke blot skal sælge produkter, men også sælge sig selv til omverdenen. Hans ydre selvsikkerhed skjuler også mange usikkerheder, som kommer til udtryk gennem hans mange laster, såsom overdreven rygning, drikkeri og utroskab – sidstnævnte på trods af at han er en familiemand – og hvordan han håndterer konsekvenserne af nogle af de negative aspekter af sit liv.

I 1960ernes New York kæmper alfahanen Don Draper for at bevare sin position i den højspændte verden af reklamebureauerne på Madison Avenue. Udover at være en af topanbringerne i branchen er Don også en familiefar med små børn.

Den gådefulde og kreative geni Donald Draper samt kredsen af reklamechefer, forretningsindehavere og familiemedlemmer, der drejer rundt i hans verden på Madison Avenue, navigerer gennem 1960ernes New York City og dets turbulente sociale scene og personlige dilemmas.

Mad Men følger mændene og kvinderne, der arbejder på et reklamebureau i New York i 1960erne. Bureauet har succes, men reklamespillet bliver mere og mere konkurrencepræget i takt med, at branchen udvikler sig. Bureauet må tilpasse sig for at sikre sin overlevelse. Don Draper er en talentfuld reklamechef i sin bedste alder, men hemmelighederne fra hans fortid og nutid truer med at vælte hans arbejde og familieliv.

Fem sjove fejl i TV-serien Mad Men

TV-serien Mad Men, der følger reklamebranchen i 1960ernes New York, er kendt for sin autentiske og detaljerede skildring af tiden. Men selvom produktionen er imponerende, er der ikke undgået små fejl. Fans af serien har opdaget nogle morsomme og underholdende fejl, der giver stof til eftertanke. Her er fem sjove fejl i Mad Men:

Forsvindende/fraværende ægtefæller

I pilotafsnittet af Mad Men kan man se et billede af hovedpersonen Petes kone. Men når man ser senere episoder, er billedet pludselig ændret. Det er komisk at tænke på, at ejendomsmægleren Pete var så uheldig at skifte kone imellem optagelserne. Han må have haft en meget travl tidsplan!

Kontinuitetsproblem på kontoret

Hvis du nogensinde har arbejdet på et kontor, ved du, hvor vigtigt det er at have styr på placeringen af døre og kontorer. Men i Mad Men er der en klar mangel på kontinuitet. I pilotepisoden er der ingen navneskilte på dørene, og kontorerne er placeret helt forskellige steder i forhold til senere episoder. Måske var de ansatte i seriøs træning for at finde den mest effektive placering?

Tidsrejse med telefonerne

Serien finder sted i 1960erne, men nogle gange virker det som om, at karaktererne har en fascination for moderne teknologi. I flere af episoderne kan man se telefonsystemer med RJ-type modulære stik, der faktisk først blev introduceret i midten af 1970erne. Det er som om, de ansatte hos Sterling Cooper kan rejse i tiden, når de griber telefonrøret!

Farvel til fortidens telefoner

En af de mest bemærkelsesværdige fejl i Mad Men er valget af telefoner. I sæson 1 til sæson 3 bruger karaktererne telefoner med klare plastikfingerhjul, der først blev introduceret i 1964. Tidligere var fingerhjulene sorte og lavet af metal. Enten havde karaktererne en superavanceret telefonmodel eller også besluttede produktionen at lege med tidslinjen lidt!

Palmetræer i New York

Mens serien udspiller sig i New York, er der en lille geografisk fejl, der springer i øjnene. I flere udendørsscener kan man se topspidserne af palmetræer. Disse træer passer måske godt til et tropisk paradis, men de hører ikke hjemme i den hektiske storby. Måske valgte produktionen at skabe en alternativ virkelighed med et strejf af sydlig charme?

Disse fejl i Mad Men er sjove og interessante at bemærke, men de ændrer ikke ved seriens overordnede kvalitet. Tv-serien formår stadig at fange publikum med sin nøjagtige skildring af den glamourøse reklameverden i 1960ernes Amerika – selvom tidsrejser og forsvindende ægtefæller kan give os et godt grin undervejs.

Andre populære titler: The White TigerTed LassoBlendedThe Real Housewives of Beverly HillsBlack JesusMidnightSolkongenWonder – EncantadorChangelingBrødrene Mortensens julNumele tăuSouth ParkMortal KombatCoach CarterBen-HurToonSleeping BeautyHarem Camp!Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the BombObi-Wan KenobiPatersonThe BikeridersHellboyOur HouseHotel PortofinoStaging ChristmasLove & Other DrugsStripperkongens piger29SnowfallAriel PhenomenonThe Lord of the Rings: The War of the RohirrimParadise HighwayThe InternColumbo Likes the NightlifeBrødrene Mortensens julTriangle of SadnessThe Good DoctorEmpire of the SunA Matter of TrustParanormal Activity: Next of KinAnna KareninaResurrectionThe Old ManPride and Prejudice and ZombiesAtomic BlondeKrummernes JulHelstromStuart Little