kinokvinder.dk

Magnum, P.I. (TV Series 1980–1988)


Overblik

Titel Magnum, P.I.
Udgivelsesdato 11. december 1980 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Magnum
Optagningssteder Anderson Estate, 41-505 Kalanianaole Highway, Waimanalo, Oahu, Hawaii, USA (Robin Masters Nest, Nedrevet i 2018)
Produktionsselskaber Belisarius Productions Glen A. Larson Productions Universal Television

Resmué

Magnum, P.I. er en TV-serie, som følger privatdetektiven Thomas Sullivan Magnum IV (spillet af Tom Selleck) på hans eventyr på Hawaii. Magnum er en tidligere marineofficer og veteran fra Vietnamkrigen, der valgte at træde ud af militæret som 33-årig, da han aldrig fik muligheden for at være 23.

Magnum bor på ejendommen af den velhavende forfatter Robin Masters, som sjældent er til stede. Ejendommen bliver derfor passet af den britiske og lidt stive Jonathan Quayle Higgins III, der fortolker sin manglende begejstring for Magnum gennem at sikre, at vagthundene Zeus og Apollo gør livet besværligt for Magnum.

Magnum løser sager i Masters Ferrari, og disse sager involverer ofte mord og intriger. Han får hjælp af sine nærmeste venner: helikopterpiloten Theodore T.C. Calvin og klubchefen Orville Rick Wright.

Magnum er også ansat som sikkerhedschef på Masters ejendom, men han bruger megen tid på privatdetektivarbejdet. Hans sager har ofte en humoristisk tvist og er altid tilpas farlige.

Serien følger Magnum på hans forskellige eventyr, involverende klienter, gæster på ejendommen og intriger fra hans dage i Vietnam. Han får lejlighedsvist hjælp fra sine venner T.C., Rick, assistentanklager Carol Baldwin og selv Higgins træder til fra tid til anden.

Fem sjove fejl i TV-serien Magnum, P.I.

Faktuelle fejl

TV-serien Magnum, P.I. har virkelig gjort sit hjemmearbejde… eller måske lige lidt for dårligt. I mange afsnit kan man se biler og uniformslapper med teksten state police. Problemet er bare, at Hawaii er den eneste delstat i USA uden en egentlig ordensmagt på delstatsniveau. Det er faktisk counties, altså det tilsvarende her hos os, der står for lov og orden på de Hawaiianske øer. Hvem har glemt at tjekke sin factsheet?

Og så er der lige det med TC. Hvis du nogensinde skulle have i tankerne at lære at flyve i en Hughes 500 helikopter, så husk lige at sætte dig i den rigtige sæde. I serien sidder TC altid i venstre sæde, men reelt set skal piloten nemlig sidde i højre sæde. Måske TC bare trængte til lidt ekstra plads til sine flotte solbriller?

Kameramandens spejlbillede

Vi kan ikke lade være med at smile, når vi ser Magnum og Rick cruise rundt i deres Ferrari i åbningsscenerne. Men hvis du nogensinde skulle få lyst til at tjekke bilens bagspejl, så pas på. Deri kan du nemlig se kameramandens eget spejlbillede og det store kamera, der optager al den sjove action. Gad vide hvem der smutter ind og redigerer den slags væk?

Plot huller

Hawaii har nogle af de strengeste våbenlove i hele USA. Det er næsten umuligt at få tilladelse til at bære en skjult eller åbenlys pistol, og frem til 2017 havde mindre end 200 mennesker på alle øerne i staten tilladelse til det. Det omfatter selvfølgelig ikke politifolk. Men i hele serien ser vi alle de store karakterer bevæbnet med pistoler, som de frit bærer rundt på og bruger. Mon de har en særlig pistollov kun til Hollywood-stjerner?

Og så er der Magnum, den private efterforsker med en lidt for høj dødsrate. I løbet af seriens løb er han involveret i intet mindre end 15 dødsfald. Alligevel slipper han for enhver form for strafferetlig forfølgelse. Selvom mindst tre af disse hændelser var klart forudsigelige mord. Sikke en privilegeret position at være i, hvor man kan tage livet af folk uden konsekvenser… måske vi andre blot burde søge en karrierevej som privatdetektiv?

Kort sagt kan man sige, at Magnum, P.I. har sine fejl – nogle virkelig morsomme og underholdende fejl! Måske det netop er disse skæve detaljer, der gør serien til et nostalgisk hit. Brug dem som samtaleemner, næste gang du ser Magnum jagte skurke på de solrige strande. Og husk, der er intet galt i at le ad de små fejl – hvis det ellers ikke er din egen TV-serie, selvfølgelig.

Andre populære titler: Manta, Manta – Zwoter TeilKingsman: The Golden CircleThe Knight Before ChristmasWerewolf by NightAlletiders julKrullOutlanderStar Wars: Episode IV – A New HopeExit Through the Gift ShopBefore I Go to SleepTrue StoryMaestroThe Edge of LoveBonesPretty Little LiarsOut Stealing HorsesBlack Hawk DownAsteroid CityDark WindsSecret WindowKatjaKaj og BenteBentDet som ingen vedRocketmaniCarlyThe War BelowA Brighter Summer DayPine GapOs – det er bare os!The BikeridersWhite GirlObi-Wan KenobiDont Worry DarlingTalenttyvenWhite House PlumbersCloseSam & CatTime BanditsPerfekte stederStranger ThingsRoad HouseFear & ShameO Urso do Pó BrancoDa Vincis DemonsPiWe Have a GhostSamaritanSuicide SquadRudyCorpse BrideThe Lion King