kinokvinder.dk

Marco Polo (TV Series 2014–2016)


Overblik

Titel Marco Polo
Udgivelsesdato 12. december 2014 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Kantonesisk Ja
Mandarin Ja
Mongolsk Ja
Persisk Ja
Italiensk Ja
Uighur Ja
Arabisk Ja

Resmué

Marco Polo er en TV-serie baseret på den berømte opdagelsesrejsendes oplevelser ved Kublai Khans hof i det 13. århundrede i Mongoliet. Serien foregår i en verden fyldt med grådighed, forræderi, seksuel intrige og rivalisering.

Marco Polo er en ung venetiansk handelsrejsende, der bliver taget til fange af Mongoliet og ender ved Kublai Khans hof. Han bliver hurtigt udfordret af den komplekse og farlige politiske og sociale magtdynamik, der hersker ved hoffet.

Kublai Khan, den store mongolske kejser, ønsker at udvide sit rige og har brug for Marco Polos hjælp som rådgiver og spion. Marco Polo kastes ind i en verden af intriger og magtkampe, hvor han må navigere mellem forskellige fraktioner og bagvaskelser for at overleve.

I sin rolle som Khans rådgiver lærer Marco Polo om mongolsk kultur og traditioner. Han bliver fascineret af den eksotiske verden, han befinder sig i, og samtidig begynder han at træde ind i et farligt spil af kærlighed, begær og forræderi med kurtisaner, konkubiner og adelsfolk.

Marco Polos rejse ved Kublai Khans hof udfolder sig som et episk eventyr fyldt med drama, action og forræderi. Han står over for store prøvelser og må finde sin egen styrke og mod for at overleve i denne farlige verden, hvor ingen kan stole på nogen.

I Marco Polo ser vi ikke kun en rejse gennem det fysiske landskab, men også en rejse gennem menneskets sjæl. Serien dykker ned i komplekse karakterer og deres kamp med deres egne indre dæmoner og ønsker, mens de kæmper for at opnå magt og overleve.

Marco Polos tid ved Kublai Khans hof er en tid fyldt med hemmeligheder, alliancer og farlige intriger. Serien giver os et indblik i denne fascinerende historiske periode, hvor et imperium voksede og faldt, og en ung mand ved navn Marco Polo skrev sin egen historie.

Fejl i TV-serien Marco Polo fundet af seere

TV-serien Marco Polo har fanget seernes opmærksomhed med sit historiske drama og spændende eventyr. Men som med enhver anden produktion er det uundgåeligt, at der kan snige sig fejl ind i billedet. Lad os dykke ned i nogle af disse fejl og tage dem med godt humør – for fejl kan også være sjove!

Komiske trosretninger

En af de mest bemærkelsesværdige fejl er, at der hævdes at være romersk-katolske kristne blandt de mongolske kristne. Men vent lige et øjeblik – vidste I ikke, at mongolerne kun havde østlige kristne (nestorianere) i deres midte? Det virker som om, nogen troede, at en god portion pizza og en side af pasta ville berige den mongolske oplevelse. Jeg kan næsten se det for mig – Djengis Khan slurpende spaghetti og diskuterende pavens magt med Marco Polo. Hvem vidste, at det var en del af hans erobringsplan?

Slaget om den historiske nøjagtighed

Når vi taler om historiske fejl, må vi nævne et lille øjeblik af kamp i serien. Lad os bare sige, at det er svært at bevare den historiske nøjagtighed, når de mongolske krigere begynder at bruge nogle uventede kampsportteknikker. Det er som om, de har fået deres træning fra Jackie Chan! Vi har set nogle halsbrækkende spring og usandsynlige bevægelser, der får os til at spekulere på, om de mongolske krige også var professionelle turnere i deres fritid. Gymnastik i kamp – ny trend, eller bare en lille fejl fra produktionens side?

Skrivning på Silkevejen

En anden fejl, der er blevet bemærket af seere, er den måde, hvorpå skriftsproget blandes sammen. I Marco Polo ser vi en smuk blanding af mongolske, kinesiske og persiske skrifttegn, der vises side om side på reneste Babels tårn-vis. Ej, det er bare ikke sådan, det fungerer! Kan du forestille dig, at Marco Polo skriver et brev og ved et uheld får blandet tre sprog sammen? Han ville nok ende med at skrive en utydelig sammenblanding af hieroglyffer med en snert af emoji. Det kunne være underholdende, men der er ingen grund til at forstyrre hele det skriftlige systems balance, vel?

Vi elsker fejlene

Selvom disse fejl fanger øjet og får os til at grine, skal vi huske, at Marco Polo stadig giver os timevis af underholdning. Fejl er en del af enhver produktion, og det er op til os at tage dem med et smil. Så næste gang du ser en mongolsk kriger, der udfører en perfekt rundatrummel, eller når Marco Polo blander tre forskellige skriftsprog sammen, så tag det som en påmindelse om, at perfektion er overvurderet. Lad os bare lade historien få lidt ekstra sjov – og så dyk tilbage ind i en verden fuld af eventyr og underholdning!

Andre populære titler: RaySuper rauTinutul din mijlocul veriiBetween the World and UsPusherThe Summer I Turned PrettyLand GirlsThe Karate KidNorthwestI Love You, DaddyThe AvengersThe Parent TrapWomen TalkingStudio 666Runaway BrideMothering SundayThe Call of the WildVacanță criminală 2The Pale Blue EyeThe Eminence in ShadowElsker dig for tidenEvil Dead RiseCrazy HeartFast & Furious Presents: Hobbs & ShawPatrick MelroseThe Lion KingDerry GirlsBad BoysLa belle époqueProm NightThe Last of Us: Part IIThe Usual SuspectsOglinzi maleficeFreshVenomDie KaiserinA Love Song for Bobby LongThe Usual SuspectsIn a Better WorldThe Magnificent SevenJust BeyondOmul-Păianjen: Niciun drum spre casăScott Pilgrim împotriva tuturorJackass ForeverSherwoodIndiana Jones and the Last CrusadeBeautiful DisasterThe Invisible Man