kinokvinder.dk

Matador (TV Series 1978–1982)


Overblik

Titel Matador
Udgivelsesdato 11. november 1978 (Danmark)
Oprindelsesland Danmark
Også kendt som Monopoly
Filmoptagelser Hillerød, Sjælland, Danmark
Produktionsselskab Nordisk Film

Resmué

I TV-serien Matador følger vi historien om Mads Andersen-Skjern, der ankommer til den fiktive by Korsbæk i 1929. Byen er præget af de gammeldags og etablerede familier, der hersker over stedet. Mads beslutter at købe et hus og åbne sin egen tøjforretning, hvilket bringer ham i konflikt med den konservative etablering, herunder bankchefen. Sammen med Mads følger vi forskellige familiers liv i Korsbæk indtil efter Anden Verdenskrig.

Mads Andersen-Skjerns ankomst til Korsbæk markerer begyndelsen på store forandringer i byen. Trods modstand fra bankchefen Hans Christian Varnæs, som nægter at give ham et lån til at starte sin forretning, finder Mads alternative kilder og opnår succes med sin butik. Dette er et tegn på den forandringstid, som Korsbæk og landet som helhed oplever i løbet af de efterfølgende årtier.

Matador anses for at være en af de bedste danske dramaserier nogensinde. Serien skildrer på fornem vis den danske historie og samfundsliv i perioden mellem 1929 og 1947. Gennem karaktererne og deres livsbane giver Matador os et indblik i de store begivenheder og små hverdagshistorier, der prægede perioden.

Fejl i TV-serien Matador, som seerne har opdaget

Anakronismer

I en episode, som finder sted i 1936, kan man høre Rodgers/Hammerstein melodien Edelweiss. Denne melodi blev dog først komponeret i 1957. Det virker som om nogen fra produktionsholdet har glemt, at denne sang slet ikke var tilgængelig på det tidspunkt. Måske kan vi skyde skylden på en lille tidsmaskine, der sneg sig med ind i serien.

Kirkenumrene stemmer ikke

Inde i kirken kan man se numrene på sangene, der skal synges under gudstjenesten. Disse numre er taget fra den officielle sangbog introduceret i starten af 1950erne. Det vil sige, at i 1920erne til 1940erne skulle numrene have været anderledes for at være i overensstemmelse med de faktiske sange, der blev sunget. Det virker som om præsten har taget en forkert tidsrejse og bragt den forkerte sangbog med sig.

Det er utroligt, hvad seerne kan opdage. Selv i en fantastisk serie som Matador, der bugner af historiske detaljer, kan der stadig snige sig fejl ind. Men lad os se det fra den lyse side – det giver os noget at grine af og noget at diskutere med vores venner, når vi sidder og ser serien sammen.

Og hvem ved, måske er disse fejl blot små tegn på, at Matador er mere end blot en TV-serie. Måske er det et tegn på, at der rent faktisk har været mystiske rejser gennem tiden, der har haft indflydelse på handlingen. Måske er der endnu hemmeligheder, som venter på at blive afsløret. Lad os bare håbe, at næste gang vi ser en fejl i Matador, så er det et bevis på, at øllet alligevel ikke var opfundet i 1940erne!

Andre populære titler: The Kings Man: O InícioCyberpunk: EdgerunnersMan on FireCODAChariots of FireMiami VicePeaky BlindersThe Unbearable Weight of Massive TalentThe TudorsPercy Jackson & the Lightning ThiefSombras nos Meus OlhosRegatul de gheaţă 2Collateral Damage – Zeit der VergeltungTriple 9Viktor mod verdenScream VIBlackhatRitaHotelletGame of ThronesYou PeopleThis Means WarEvil Dead IIDark AngelHomefrontGo-Toubun no HanayomeGaslitNotting HillAquaman3%The Last LegionBreaking BadGravityFatmanFUBARTomgangDefending JacobCitizen KaneThe SimpsonsBaywatchThe Lost CityKick-AssY: The Last ManThe OfficeA VisitaHorrible BossesGeordie Shore1 Guy 1 JarDer Knastcoach