kinokvinder.dk

Medici (TV Series 2016–2019)


Overblik

Titel Medici: Masters of Florence: The Magnificent
Udgivelsesdato 9. december 2016 (USA)
Oprindelsesland Italien, Storbritannien, Frankrig
Sprog Engelsk
Også kendt som Medici, Masters of Florence: The Magnificent
Filmlokationer Florens, Toscana, Italien (Palazzo Vecchio, Florence Cathedral, Florence Baptistery, Basilica of St Lawrence, Bargello Palace)
Produktionsselskaber Lux Vide, Big Light Productions, Altice Studios

Resmué

TV-serien Medici er en politisk familiedrama, der finder sted i Firenze i begyndelsen af ​​det 15. århundrede. Cosimo de Medici står pludselig i spidsen for sin bankdynasti, da hans far, Giovanni, dør pludseligt. Men Cosimo skjuler en farlig hemmelighed – Giovanni blev myrdet. Nu skal Cosimo og hans bror afsløre hans morder for at beskytte familiens formue og magt.

Familiens magt er blevet konsolideret over tid. Lorenzo kaldes til at overtage sin fars plads efter et attentatforsøg, der afslører års dårlig bankforvaltning fra deres side. Som ny leder af Medici-familien skal han tage sig af sin bror Giuliano og sin søster Bianca. Han gifter sig med Clarice Orsini, en adelig kvinde fra Rom, og hans venskab med Botticelli skaber Renæssancen. Hans konflikt med pave Sixtus bringer Firenze til det mest blodige øjeblik i sin historie – Paze-konspirationen.

I Firenze i 1469 tvinges Piero de Medicis søn, Lorenzo (kaldet Den Magnifikke), til at påtage sig ledelsen af familiens bankdynasti efter et attentatforsøg på Piero. Når han kommer til magten, beslutter den unge Lorenzo at gøre tingene anderledes. Sammen med sin bror Giuliano og den unge kunstner Sandro Botticelli ved sin side opgiver han den kyniske politik fra fortiden for at indlede en ny æra af kreativ og politisk revolution. Dette bringer ham hurtigt i konflikt med lederen af ​​Florences anden magtfulde bankfamilie, Jacopo Pazzi, der vil stoppe ved intet for at besejre Lorenzo. Deres sammenstød fører til en af ​​de mest spændende politiske intriger i historien – den berygtede Pazzi-konspiration.

Fejl i TV-serien Medici, der fik seerne til at grine!

Er du også en af dem, der har fulgt med i den populære TV-serie Medici? Så har du måske også opdaget nogle af de sjove fejl, som seerne har fundet i serien. Lad os tage et kig på nogle af dem og få os alle til at grine lidt!

Faktuelle fejl:

Først og fremmest skal vi tale om nogle af de faktuelle fejl, der er blevet opdaget i Medici. Et af de sjove øjeblikke er, når serien viser Signoria som et relativt stabilt råd, hvor medlemmerne er i længerevarende tjeneste. I virkeligheden blev medlemmerne dog kun valgt for to måneder ad gangen. Kunne du forestille dig, hvordan det ville være, hvis politikere kun sad på deres poster i to måneder? Det ville være en helt anden verden!

En anden sjov fejl er, at serien viser byggeriet af Firenzes Katedral uden nogensinde at vise det færdige resultat. I virkeligheden fortsatte byggeriet konstant, selv under Cosimos eksil, og det blev faktisk afsluttet i 1435. Tænk engang, seriens skabere syntes nok, at det ville være sjovere at vise plagen og eksilet i stedet for den flotte færdige katedral.

Anakronismer:

Men det er ikke kun de faktuelle fejl, der har fået os til at grine. Der er også nogle sjove anakronismer at snakke om! For eksempel kan vi se bygninger i serien, der er bygget mange år efter den beskrevne tid. San Lorenzo Basilikaens kuppel, der først blev færdiggjort i 1604, bliver vist i serien som om den allerede var der i det 15. århundrede. Det er da virkelig at blande tidsperioder sammen! Og hvad med Vasari-korridoren, der blev bygget i 1565, eller den venetianske kirke Santa Maria della Salute, der først blev indviet i 1681? Det er klart, at Medici-serien tog nogle små friheder med historien her!

Så alt i alt er det tydeligt, at seerne har øje for detaljen og har bemærket de sjove fejl i TV-serien Medici. Det er altid sjovt at se, hvordan selv de mest populære og velproducerede serier ikke kan undgå at lave nogle små fejl. Men lad os ikke tage det alt for alvorligt, for det er jo trods alt bare underholdning. Så lad os grine af fejlene og nyde resten af serien!

Andre populære titler: OverlordJohn Wick: Capítulo 4The Last KingdomJerusalemaThe Pelican Brief“The Last of Us” Look for the LightZombielandBarton FinkLegally BlondeThe Lord of the Rings: The Rings of PowerEverything Everywhere All at OnceRedaKaiArgoThe Bone CollectorA Death SentenceHudson & RexThe InvitationThe WonderPhantom ThreadLife in PiecesThe Good DoctorAfterReal SteelThe Golden GloveDie HartHe-Man and the Masters of the UniverseThe PhysicianCrazy About HerReady Player OneDuneRoxanne5. halvlegThe RockerUnchartedEverybody Hates ChrisMig og min morOzarkBig FishBorgenOne Of Us Is LyingBamseBefore SunsetSwallowed StarInglourious BasterdsMonsters and MenThe OutsiderWatahaSignora Volpe