kinokvinder.dk

MI-5 (TV Series 2002–2011)

Medvirkende i TV-serien MI-5

MI-5, også kendt som Spooks, er en britisk TV-serie, der følger livene og arbejdet hos de ansatte i den britiske efterretningstjeneste MI-5. Serien blev sendt fra 2002 til 2011 og strakte sig over 10 sæsoner. Her er en introduktion til nogle af de centrale skuespillere, der medvirkede i serien.

Peter Firth som Harry Pearce

Peter Firth spillede rollen som Harry Pearce, der var chef for MI-5-afdelingen (sektion D). Med sin imponerende skuespilkunst og autentiske præstation gav Firth serien en stabil og troværdig figur. Han medvirkede i hele 86 episoder fra 2002 til 2011 og var en af ​​de første ansigter, seerne blev introduceret for i serien.

Hugh Simon som Malcolm Wynn-Jones

Hugh Simon portrætterede karakteren Malcolm Wynn-Jones, der var en teknisk ekspert inden for elektronisk overvågning. Han var en fast del af serien fra 2002 til 2010 og medvirkede i 65 episoder. Simon gav liv til Wynn-Jones nervepirrende personlighed og tekniske know-how, hvilket gjorde ham til en af ​​de mest elskede karakterer i serien.

Nicola Walker som Ruth Evershed

Nicola Walker spillede rollen som Ruth Evershed, en vigtig figur i MI-5-teamet med hendes ekspertise inden for kryptografi og elektronisk kommunikation. Walker medvirkede i 57 episoder fra 2003 til 2011 og gav Ruth Evershed en dybde og kompleksitet, der gjorde hende til et yndet medlem af holdet.

Rupert Penry-Jones som Adam Carter

Rupert Penry-Jones portrætterede karakteren Adam Carter, en erfaren agent i MI-5. Han tiltrådte serien i 2004 og blev en væsentlig del af den indtil 2008, medvirkende i 41 episoder. Penry-Jones gav Adam Carter en karismatisk og dynamisk tilstedeværelse, der tilføjede spænding og dramatik til serien.

Miranda Raison som Jo Portman

Miranda Raison spillede Jo Portman, en MI-5-agent, der tilslutter sig holdet i 2005. Hun forblev i serien indtil 2009 og medvirkede i 37 episoder. Raison gav sin karakter et unikt energisk og modig perspektiv, der tiltrak seere og gjorde Jo Portman til en mindeværdig del af serien.

Hermione Norris som Ros Myers

Hermione Norris portrætterede rollen som Ros Myers, en MI-5-agent, der kom til serien i 2006 og forblev til 2009. Hun medvirkede i 34 episoder. Norris gav karakteren Ros Myers en skarp og dygtig tilgang til efterretningstjenesten og blev beundret for hendes fokuserede præstation i serien.

Andre medvirkende

Der var mange andre talentfulde skuespillere, der også spillede vigtige roller i MI-5. Blandt dem kan nævnes David Oyelowo som Danny Hunter (26 episoder), Richard Armitage som Lucas North (25 episoder), Raza Jaffrey som Zafar Younis (22 episoder), Keeley Hawes som Zoe Reynolds (22 episoder), Shauna Macdonald som Sam Buxton (20 episoder), Matthew Macfadyen som Tom Quinn (19 episoder), Shazad Latif som Tariq Masood (17 episoder), Gemma Jones som Connie James (16 episoder), Robert Glenister som Home Secretary (15 episoder) og Anna Chancellor som Juliet Shaw (15 episoder).

MI-5 serien blev skabt af David Wolstencroft og involverede et stort antal talentfulde skuespillere, der gav deres bidrag til seriens succes. Deres præstationer og engagerende karakterer gjorde MI-5 til en af ​​de mest populære britiske TV-serier nogensinde.

Overblik

Titel MI-5
Udgivelsesdato 22. juli 2003 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien
Også kendt som Spooks
Optagelsessteder Freemasons Hall, 60 Great Queen Street, Covent Garden, Westminster, Greater London, England, UK (Thames House exteriors)
Produktionsselskaber Kudos Film and Television, British Broadcasting Corporation (BBC)

Resmué

I TV-serien MI-5 følger vi de spændende opgaver og missioner hos MI-5, Storbritanniens indenlandske efterretningsorganisation. Serien giver os et indblik i den komplekse verden af spionage, terrorbekæmpelse og samarbejde mellem agenter og specialister.

MI-5s primære opgave er at beskytte Storbritannien mod trusler indefra og udefra. Gennem hver episode ser vi, hvordan agenterne arbejder på at opklare og forhindre farlige situationer, der kan true landets sikkerhed. Vi får indblik i den intense forberedelse, spændende operationer og den konstante kamp mod terrorister og kriminelle netværk.

TV-serien MI-5 præsenterer os for et varieret persongalleri, hvor hvert medlem af MI-5 holdet har sin egen specialistrolle. Vi møder den hårdkogte leder, Harry Pearce, der repræsenterer det overordnede ansvar og strategi. Han er en kold og beregnende person, der altid er på jagt efter den næste trussel.

Samtidig lærer vi også andre agenter at kende, som er specialiserede inden for forskellige områder såsom teknologi, efterforskning og infiltration. Gennem deres samarbejde og modige indsats viser de, hvor vigtigt det er at have en stærk og dedikeret gruppe af agenter til at tackle de mest farlige og komplekse opgaver.

MI-5 præsenterer os desuden for spændende plot-twists og overraskende drejninger. Loyalitet og tillid bliver sat på spil, og hver episode byder på nye og uventede udfordringer for vores hovedpersoner. Serien formår at skabe en intens og nervepirrende atmosfære, hvor ingenting er, hvad det ser ud til at være.

Fejl i MI-5: Et nærmere kig på det skjulte

Ser du også med spænding hver uge, når MI-5s dygtige agenter kæmper for at beskytte England? Men har du nogensinde bemærket nogle små smuttere, der sniger sig ind i denne actionfyldte tv-serie? Lad os tage et humoristisk kig på nogle af de fejl, som seerne har opdaget i MI-5.

Ærlighedens øjeblikke:

Særligt i seriens første sæson, især i episoderne One Last Dance og Traitors Gate, kunne man se utroligt nøje close-ups af efterretningstjenestens filer. Men hvis du har skarpe øjne, ville du opdage, at al informationen er den samme og knytter sig til Mary Kanes afsluttede graviditet fra episode 1 Thou Shalt Not Kill. Erfaringen må være, at privatlivets fred ikke ligefrem er i højsædet i efterretningstjenesten!

Søskende med navnefejl:

I mange lande, herunder USA, er denne serie kendt som MI-5. Men vidste du, at stavemåden faktisk er MI5 – uden bindestreg eller mellemrum? Det samme gælder for den søsterorganisation, der beskæftiger James Bond: MI6. Måske er det en hemmelig konvention, at de britiske efterretningstjenester er lidt mere spontane og uformelle, når det kommer til navngivning?

Men lad os ikke lade nogle små detaljer ødelægge vores fornøjelse ved MI-5. Du kan stadig se med spænding, når engangsbrug-klip-baren mislykkes for vores helte, eller når efterretningstjenestens signaturtelefonnummer viser sig at være en gammel farmors opskrift på shepherds pie! Lad os bare kalde det hemmelige overraskelser og have det sjovt sammen.

Andre populære titler: Real SteelDeceptionThe White LotusNo ExitHumansNicky, Ricky, Dicky & DawnSpongeBob SquarePantsCall Me by Your NameDjango UnchainedThe CircleThe ExpendablesChefThe Prince of TidesA Star Is BornThe Summer I Turned PrettyThe Sixth SenseJujutsu Kaisen 0Snabba CashPartner TrackFifty Shades of GreyBig Little LiesHidden FiguresSinister – Wenn Du ihn siehst, bist Du schon verlorenAlita: Battle AngelDie HartMr. SunshinePeter Pan & WendyStation ElevenThe Jewel of the NileBroken HartsThe Fate of the FuriousTulsa KingScream: Tipi sau fugiBatman BeginsTo Kill a MockingbirdZathura: A Space AdventureShake It UpRed DragonThe Jungle BookAll Good ThingsMonkLionheartBlue PeriodMúmiasGuardians of the GalaxyA Good Day to Die HardThe MandalorianZombies – Das MusicalLaw & Order: Special Victims UnitThe Twilight Saga: Eclipse