kinokvinder.dk

Modus (TV Series 2015–2017)


Overblik

Titel Modus
Udgivelsesdato 23. september 2015 (Sverige)
Oprindelsesland Sverige, Tyskland, Norge, Danmark, Island, Belgien, Storbritannien
Sprog Svensk, engelsk
Også kendt som Модус
Optagelsessteder Stockholm, Stockholms län, Sverige
Produktionsselskaber C More, TV4, Miso Film Sverige

Resmué

I TV-serien Modus bliver psykologen og profilen Inger Johanne Vik og hendes autistiske datter inddraget i efterforskningen af en række foruroligende dødsfald under en snefuld julesæson i Sverige. Gennem efterforskningen møder hun detektiven Ingvar Nyman fra Rikskrim, en svensk nationalpolitistyrke. Nyman bliver sendt til Uppsala for at efterforske mordet på biskop Elisabeth Lindgren juleaften, der chokerer offentligheden. I Stockholm fortsætter ligene med at dukke op, selvom dødsårsagerne varierer. Men snart opdager Inger Johanne et mønster.

MODUS er en spændende historie, der rejser spørgsmål om religion, menneskerettigheder og selve kærlighedens natur. Den går ud over konventionel kriminalitet og krydrer historien med brændende politiske emner og kritik af intolerance. – Miso Film

Sådan sjovt med fejl i TV-serien Modus

TV-serien Modus har fanget mange seere med sin spændende krimiplot og karismatiske karakterer. Men ingen tv-serie er perfekt, og seere har opdaget nogle sjove fejl, der er værd at grine af. Lad os dykke ned i nogle af disse fejl og have det sjovt undervejs!

Et mysterium med mobiltelefonerne

I mange scener ser vi karaktererne tale i telefon, men hvis du kigger nøje efter, vil du bemærke, at de ikke engang trykker på skærmen for at besvare opkaldet! Måske har de telepatiske kræfter? Det ville helt sikkert gøre politiarbejdet lettere, men det vinder nok ikke prisen for realistisk gengivelse af moderne teknologi.

Spoiler alert: Uden luft

Kender du den klassiske kliché, hvor en person overlever i en lufttæt beholder i timevis, uden nogen form for iltoptagelse? Modus tager denne kliché til et helt nyt niveau! Vi ser karakterer, der befinder sig i tæt forseglet rum i meget lang tid, men alligevel klarer de sig uden at trække vejret. Måske er de menneskelige fisk eller vampyrer i forklædning? Hvem ved!

Mystiske tidsrejser

I nogle episoder af Modus får karaktererne det til at virke som om, de kan rejse i tiden. I én scene er det lyst om morgenen, og i den næste scene er det pludselig midt om natten. Tidsrejser vil være en fantastisk evne at have, men det giver ikke meget mening, når det er tilfældigt og uden forklaring! Lad os håbe, at de kommende episoder forklarer disse uforklarlige tidsforskelle.

Den utrolige grafiske fejl

I en actionfyldt scene ser vi en karakter hoppe ud fra en bygning og lande på jorden med en perfekt rulle. Vi kan kun hæve vores øjenbryn og klø os i håret, når vi opdager, at det i virkeligheden er en ubehjælpsom animation, der er blevet brugt. Hvis det var en gymnastikopgave, ville karakteren helt sikkert have fået et dumpekarakter, og vi ville være i tvivl om, hvor godt stuntmanden egentlig er. Men lad os bare sige, at det er en unik måde at lande på!

Efterlysning af Logik

Er der nogen, der har set Logik? Vi mener ikke det populære brætspil, men den logiske sammenhæng i Modus. Nogle gange sker der ting, der efterlader os mere forvirrede end et puslespil uden brikker. Pludselig ved karaktererne alt om en sag uden at have modtaget de nødvendige oplysninger. Måske har de overnaturlige tankeoverføringsevner? Det er da en anden evne, vi gerne ville have haft med i vores daglige liv!

Konklusion

Modus kan have sine fejl, men det gør det bare endnu sjovere at se. Det er som at finde en kiks i sin chokoladekage – ikke helt som forventet, men stadig en positiv overraskelse. Lad os håbe, at serien fremover omfavner fejlene og gør dem til en del af dens unikke charme. Indtil da vil vi fortsætte med at grine og nyde Modus på trods af, eller måske på grund af, dets små fejl!

Andre populære titler: True LiesTillO Micro-HeróiDansegarderobenAbout TimeCercul poeților dispăruțiHotel PortofinoE.T. – Der AußerirdischeTransformers 5: The Last KnightMonster: The Josef Fritzl StoryGods Favorite IdiotWalk the Line: Povestea lui Johnny CashBlack and BlueCausewayAvrupa YakasiWomen TalkingDrive 2: The Uber YearsThe Popes ExorcistMemories of MurderJoe TechThe ImpossibleThe Last of UsiCarlyVernetzt – Johnny MnemonicWhite GoldRiders of JusticeVan HelsingSenior YearWhat Happened to MondayThe Undefeated“The Office” Dinner PartyElviraSe7enSuitsNot Another Teen MovieThe Virgin SuicidesFriendsDeath StrandingBlack CloverBlack BeautyMalcolm & MarieArrivalTriple FrontierAlcarrasThe DigPitch PerfectNot Another Teen MovieTrollsRicky Gervais: SuperNature