kinokvinder.dk

Morten Korch – Ved stillebækken (TV Series 1999–2000)


Overblik

Titel Morten Korch – Ved stillebækken
Udgivelsesdato 24. februar 1999 (Danmark)
Oprindelsesland Danmark
Sprog Dansk
Også kendt som A malom asszonya
Produktionsselskab Zentropa Entertainments

Resmué

Tv-serien Morten Korch – Ved stillebækken er baseret på den kendte danske forfatter Morten Korchs roman af samme navn. Serien følger livet i den idylliske landsby ved Stillebækken og de forskellige familier, der bor der.

Hovedpersonen i serien er den unge bondesøn, Peter, der drømmer om at få sit eget landbrug og gifte sig med sin store kærlighed, Karen. Men vejen til målet er fyldt med forhindringer, intriger og romantiske forviklinger.

Peter og Karen må kæmpe imod modstand fra Karens rige familie, der ikke accepterer deres kærlighed, og de møder også modstand fra rivaliserende landmænd og konservative holdninger i landsbyen.

Serien byder på hyggelige scener fra ude på markerne, hvor Peter og de andre landmænd kæmper med at få deres afgrøder i hus. Der er også tid til romantiske scener, hvor Peter og Karen går lange ture ved Stillebækken og indgår i hemmelige møder.

Samtidig portrætterer serien livet på landet i 1800-tallet med alt hvad det indebærer af faste traditioner og stærke familiebånd. Man får et indblik i arbejdet på gården, de lokale skikke og traditioner og de udfordringer, der følger med livet på landet.

Morten Korch – Ved stillebækken er en hjertevarm og nostalgisk TV-serie, der vækker minderne om det gamle bondesamfund til live. Den byder på spænding, romantik og et indblik i en svunden tid, hvor værdier som ærlighed, trofasthed og mod blev sat på prøve.

Fejl i TV-serien Morten Korch – Ved stillebækken forvandler drama til komedi

Fem skønne fejl, der får os til at grine som en gårdvægter

Når man sidder og ser en gammel TV-serie som Morten Korch – Ved stillebækken, forventer man måske ikke en perfekt produktion. Og heldigvis for det, for seerne har opdaget nogle vidunderlige fejl, der får os til at grine højere end Vildbjerggårdens gode gamle Jens Jacob.

Fejl #1: Den magiske mælketudse

I en af episoderne kan man tydeligt se en mælketudse flyve gennem luften og lande direkte i Morten Korchs kaffekop. Ja, det er rigtigt! En tudse, der kan flyve! Enten er der sket et mirakel på Stillebækken, eller også er der en dårlig special effects-afdeling, der skulle have holdt styr på dyrene.

Fejl #2: Tidsrejser med stubben på slæb

I en scene har en af karaktererne valgt at nyde en saftig æbletærte under et æbletræ. Men vent lige et øjeblik! Æbletreet er et traditionelt sortæbletræ, og det kan man altså først have i Danmark efter 1950erne. Er Morten Korch og hans venner nybegyndere i tidsrejser, eller har kostumede signe-bærere trådt fejl?

Fejl #3: Den snakkende hest

I en episode bliver vi vidner til en bemærkelsesværdig begivenhed. Morten Korch hopper op på sin trofaste hest og giver den besked om at løbe så hurtigt som muligt. Og hvad gør hesten? Den svarer tilbage! Den taler faktisk og spørger Morten om ikke han skal have ekstra gulerødder til aften. Det ser ud til, at der er mere end bare halm i dyrets hoved.

Fejl #4: Pølsevejret i høj solskin

I flere scener kan man se, hvordan skuespillerne går på en hyggelig tur ved Stillebækken iført vinterfrakker, handsker og tørklæder, mens solen stråler og fuglene synger i baggrunden. Enten har meteorologerne en sjov sans for humor, eller også har kostumedesignerne misforstået vejrmeldingen og satset på at skabe en brændende sommersne.

Fejl #5: Pludseligt skiftende ansigter

I flere scener har skuespillernes ansigter det med at skifte øjeblikkeligt. Morten Korch kan være glad og smilende i et øjeblik, og næste øjeblik har han pludselig en sur mine, der kan skræmme enhver gårdkat væk. Enten er der gået rod i karakterernes følelser, eller også har redigeringsteamet haft travlt med at bytte rundt på ansigterne som et uordenligt puslespil.

Du er inviteret til fejlparade

Ja, disse fejl i Morten Korch – Ved stillebækken er med til at gøre serien til en fornøjelig komedie, der ikke kan undgå at få smilebåndet til at sitre. Så sæt dig godt til rette i sofaen, og vær klar til at grine igennem, når de magiske mælketudser flyver, hesten taler, og kostumerne ikke altid passer til vejret.

Andre populære titler: Ariel PhenomenonBig Little LiesManhattanThe FlashKong: Skull IslandKiller EliteThe InternshipThe MartianStar Trek: Deep Space NineMasters of the UniverseHannah MontanaBel AmiBlues Brothers 2000CountdownThe KingdomThe Coldest GameStar Wars: Episode I – The Phantom MenaceGoodfellas 2Family GuyReady Player OneCrazy, Stupid, Love.The Last Letter from Your LoverPowderMoonfallHightownShamelessThe Bourne LegacyKnight RiderFire CountryFleeShooterSeeking Sister WifeJane EyreIncendiesTom Clancys Jack RyanThe Walking DeadUnder the DomeWinnetouNynne“Inspector Lewis” Counter Culture BluesCape FearKriegerinVice PrincipalsThe Grand Budapest HotelThe Lord of the Rings: The Return of the KingGeorge & TammyMatadorX-Men Origins: Wolverine