kinokvinder.dk

Mr Selfridge (TV Series 2013–2016)


Overblik

Titel Mr Selfridge
Udgivelsesdato 31. marts 2013 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien
Land England
Sprog Engelsk
Kendt som Mr. Selfridge
Optagelsessteder The Historic Dockyard Chatham, Chatham, Kent, England, UK
Produktionsselskab ITV Studios

Resmué

Mr Selfridge er en TV-serie, der centrerer sig omkring den virkelige historie om Harry Gordon Selfridge, den ekstravagante og visionære amerikanske grundlægger af Selfridges, Londons berømte stormagasin.

Serien udspiller sig i starten af det 20. århundrede og følger Selfridges rejse fra sin kontroversielle beslutning om at åbne et nyt stormagasin i London til hans kamp for at gøre det til et af verdens mest succesfulde og innovative butikker.

I serien får vi et indblik i Selfridges utrolige evner som forretningsmand og markedsfører. Han revolutionerer detailhandelen ved at introducere nye koncepter som f.eks. udstillingsvinduer, kundeservice og salgskampagner, der tiltrækker opmærksomhed og begejstrer kunderne.

Samtidig bliver vi også præsenteret for Selfridges turbulente personlige liv. Han er kendt for sit sociale liv og sine mange utroskaber, som undertiden bringer ham i problemer både personligt og professionelt.

Serien kaster også lys over den spirende kvindebevægelse i denne æra, og hvordan det påvirker kvinderne, der arbejder i stormagasinet. Vi følger de kvindelige medarbejderes kampe for rettigheder og ligestilling, samt deres kamp for at finde deres egen plads i en mandsdomineret verden.

Mr Selfridge er fyldt med drama, intriger og glamour, og giver os et fascinerende indblik i både den historiske og personlige verden omkring en af Londons mest ikoniske forretningsmænd.

Fejl og fadæser: TV-serien Mr Selfridge

En serie fyldt med uhensigtsmæssigheder og absurde øjeblikke

Mr Selfridge, den populære TV-serie, der tager os med tilbage til det glamourøse London i 1900-tallet, har charmeret publikum med sin spændende fortælling om den excentriske amerikanske forretningsmand, Harry Gordon Selfridge, og hans ikoniske stormagasin. Men selvom serien byder på masser af drama, intriger og flotte kostumer, har nogle skarpe seere opdaget en række fejl, der ikke kan ignoreres!

1. Tidsrejser og telepati

I en tid, hvor flyvemaskiner stadig var en fjern fremtid, og mobiltelefoner var udelukkende noget, man så i science fiction-film, lykkedes det Mr Selfridge at introducere en uhørt teknologi: tidsrejser! I en episode ser vi bogstaveligt talt en figur rejse gennem tiden og pludselig befinde sig både i fortiden og fremtiden. Det får en til at undre sig over, om der mon også er telepati i denne verden. Kan Mr Selfridge læse vores tanker og vide, at vi ser denne fejl?

2. Bogstaver fra fremtiden

Er det et brev fra nutiden eller et brev fra fremtiden? I en anden episode opstår der forvirring, da en karakter får et brev, der tydeligt er dateret med en dato, der ligger flere år fremme. Er postvæsenet blevet inspireret af DeLorean fra Tilbage til Fremtiden og har fundet en måde at sende breve gennem tid og rum?

3. Tidsmæssig forvirring i påklædningen

Kostumedesignere, pas nu på! Det er ikke kun i manuskriptet, der opstår tidsmæssig forvirring, men også i påklædningen af karaktererne. Vi ser en karakter iført et tøjstykke fra en helt anden periode, som om stil og mode er helt ligegyldige. Er vi sikre på, at vi stadig er i 1900-tallet, eller har vi taget en tidssløjfe til en anden æra?

4. Teamet bag seriens egne inkogruenser

Sidst, men ikke mindst, må vi ikke glemme teamet bag serien selv og deres egne bizarre inkongruenser. Her har vi et hold af karakterer, der er i stand til at forudsige fremtiden, men alligevel begår fejl, som var de fra en helt anden dimension. Er der mon nogle lægfolk, der tilfældigvis er havnet i produktionsteamet? Kunne de have brugt en tidsmaskine for at undgå disse kiksede scener?

En serie fuld af kærlighed og fejltagelser

Mr Selfridge er uden tvivl en underholdende serie, der formår at fange os med dens fascinerende historie og charmerende karakterer. Men som seere har vi også fået øje på nogle fejl og fadæser, der indimellem får os til at trække på smilebåndet. Så næste gang du ser Mr Selfridge, så husk at holde øje med disse uhensigtsmæssigheder og lad dem bringe endnu mere sjov og latter til din oplevelse!

Andre populære titler: FallScream VITranscendenceGirl10 lucruri nu-mi plac la tineGoosebumps 2: Slappys RevengeMiss Peregrines Home for Peculiar ChildrenShakespeare in LoveIzbăvireMatildaYour Christmas or Mine?True Story365 DaysGreys AnatomyAffæren i MøllebyA Touch of FrostDavid Parker Ray: The Toy Box KillerGuardians of the Galaxy Vol. 2Perfekte stederFallen AngelsBecause I Said SoBlacKkKlansmanJust BeyondPitch BlackSleeping BeautyA Tourists Guide to LoveThe WhaleRobin HoodSharknadoA Friend of the FamilyTenetAmerican GodsThe EagleIn the Heart of the SeaGirlAdaptation.Childs PlayGuardians of the Galaxy Vol. 3TroyInto the DarkYi Yi: A One and a Two…UploadInvincibleExtraordinaryThis Is EnglandModern FamilyOceans Eleven