kinokvinder.dk

Murder, She Wrote (TV Series 1984–1996)

TV-serien Murder, She Wrote: En dybdegående kig på de medvirkende

TV-serien Murder, She Wrote, der blev sendt fra 1984 til 1996, er en krimi-dramaserie, der stjerner den utroligt talentfulde skuespiller Angela Lansbury som Jessica Fletcher, en pensioneret engelsklærer og succesfuld krimiforfatter. Serien, der blev skabt af Peter S. Fischer, Richard Levinson og William Link, er kendt for sin spændende historiefortælling og komplekse karakterer.

Angela Lansbury som Jessica Fletcher

Angela Lansbury er hovedrolleindehaveren i TV-serien Murder, She Wrote. Hendes performance som Jessica Fletcher er en af de største grunde til seriens succes. Lansbury formår at portrættere Fletcher som en intelligent, charmerende og stærk kvinde, der bruger sine skrivefærdigheder til at opklare mord og mystiske forbrydelser. Hendes engagement og professionalisme er tydelig gennem hele serien, og Lansbury modtog flere priser og nomineringer for sin præstation som Fletcher.

William Windom som Dr. Seth Hazlitt

En anden vigtig skuespiller i TV-serien er William Windom, der spiller rollen som Dr. Seth Hazlitt. Dr. Hazlitt er en lokal læge og Jessicas gode ven, der arbejder sammen med hende for at opklare forbrydelser. Windom bringer en unik blanding af humor og alvor til sin karakter, og han leverer altid en imponerende skuespilspræstation.

Ron Masak som Sheriff Mort Metzger

Ron Masak spiller Sheriff Mort Metzger i serien. Metzger er den lokale betjent, der ofte kolliderer med Jessica Fletcher, men alligevel har et godt samarbejde med hende. Masak formår at give Metzger en autentisk og troværdig karakter, der tilføjer spænding og humor til serien.

Louis Herthum som Deputy Andy Broom

Deputy Andy Broom, spillet af Louis Herthum, er en ung betjent, der arbejder sammen med Jessica Fletcher og Sheriff Metzger. Herthum formår at give sin karakter en vis uskyldighed og naivitet, samtidig med at han viser mod og beslutsomhed i sin rolle som betjent.

Tom Bosley som Sheriff Amos Tupper

Sheriff Amos Tupper, spillet af Tom Bosley, er en tidligere sheriff og mentor for Sheriff Metzger. Bosley bringer en enorm erfaring og autoritet til sin rolle, og hans præstation er en vigtig brik i serien.

Will Nye som Deputy Floyd

Deputy Floyd, spillet af Will Nye, er en anden karakter, der arbejder sammen med Jessica Fletcher og Sheriff Metzger. Nye bringer en sjov og charmerende stemning til sin karakter, og hans scener er altid underholdende at se på.

Michael Horton som Grady Fletcher

Grady Fletcher, spillet af Michael Horton, er Jessica Fletchers nevø og en karakter, der dukker op i flere episoder af serien. Horton formår at balancere mellem komedie og drama i sin rolle, og hans interaktioner med Angela Lansbury er altid sjove og hjertevarmende.

Ken Swofford som Lt. Catalano

Lt. Catalano, spillet af Ken Swofford, er en politibetjent, der arbejder sammen med Jessica Fletcher på flere sager. Swofford bringer en seriøsitet og integritet til sin karakter, og han spiller en vigtig rolle i opklaringen af forbrydelserne i serien.

Julie Adams som Eve Simpson

Julie Adams spiller Eve Simpson, en ven af Jessica Fletcher og en sekundær karakter i serien. Adams formår at give Simpson en varm og venlig personlighed, der bringer noget ekstra til serien.

Herb Edelman som NYPD Lieutenant Artie Gelber

Herb Edelman spiller NYPD Lieutenant Artie Gelber, en karakter, der dukker op i flere episoder. Edelman bringer en seriøsitet og autoritet til sin rolle, og hans interaktioner med Angela Lansbury er altid spændende at se.

Keith Michell som Dennis Stanton

Keith Michell spiller Dennis Stanton, en tidligere juveltyv, der bliver venner med Jessica Fletcher og hjælper hende med at løse nogle af sagerne. Michell formår at give Stanton en interessant dybde og kompleksitet, der gør ham til en fascinerende karakter.

Bradford Dillman som Arthur Brent

Arthur Brent, spillet af Bradford Dillman, er en af de mistænkte i flere episoder af serien. Dillman bringer en intensitet og mystik til sin karakter, der gør det svært for publikum at afgøre, om han er skyldig eller uskyldig.

Richard Paul som Mayor Sam Booth

Borgmester Sam Booth, spillet af Richard Paul, er en politisk figur, der dukker op i flere episoder. Paul formår at give sin karakter en autoritet og troværdighed, der gør ham til en vigtig del af seriens mysterier.

Len Cariou som Michael Hagarty

Michael Hagarty, spillet af Len Cariou, er en tidligere spion, der bliver venner med Jessica Fletcher og hjælper hende med at opklare nogle af de mere komplekse sager. Cariou formår at give Hagarty en magnetisk og mystisk personlighed, der tilføjer en ekstra dimension til serien.

Gregg Henry som Sheriff Lynn Childs

Sheriff Lynn Childs, spillet af Gregg Henry, er en anden sheriff, der dukker op i serien. Henry formår at give sin karakter en stærk og kompetent personlighed, der tiltrækker opmærksomheden fra publikum.

James Sloyan som Robert Butler

Robert Butler, spillet af James Sloyan, er en anden tilbagevendende karakter i serien. Sloyan formår at give Butler en akavet og mystisk personlighed, der gør ham til en interessant tilføjelse til serien.

Rosanna Huffman som Connie Miles

Connie Miles, spillet af Rosanna Huffman, er en sekundær karakter, der dukker op i flere episoder af serien. Huffman formår at give Miles en sjov og charmerende personlighed, der tilføjer noget ekstra til seriens historier.

Hallie Todd som Rhoda Markowitz

Rhoda Markowitz, spillet af Hallie Todd, er en karakter, der dukker op som Jessicas nabo i flere episoder af serien. Todd formår at give Markowitz en udstående karakterisering, der tilføjer en unik dynamik til serien.

TV-serien Murder, She Wrote er et imponerende stykke tv-historie, der fortjener anerkendelse for sin dygtige rollebesætning. De forskellige skuespillere giver alle en imponerende indsats og formår at skabe autentiske og engagerende karakterer, der har bidraget til seriens store succes.

Overblik

Titel Murder, She Wrote
Udgivelsesdato 30. september 1984 (USA)
Oprindelsesland USA
Originalsprog Engelsk
Også kendt som Immer wenn sie Krimis schrieb…
Optagelsessteder Blair House Inn – 45110 Little Lake Street, Mendocino, Californien, USA (Jessicas hus)
Produktionsselskaber Corymore Productions, Universal Television

Resmué

Murder, She Wrote er en TV-serie, der følger den professionelle forfatter og amatør-detektiv Jessica Fletcher, spillet af Dame Angela Lansbury. Jessica bruger sin intelligens, charme og vedholdenhed til at komme til bunds i alle de forbrydelser, hun støder på.

Jessica, en tidligere engelsklærer på gymnasiet og berømt krimiforfatter, har en særlig evne til at løse mysterier. Det virker som om, mord følger hende overalt, uanset om det sker hos hendes utallige venner, niecer og nevøer, eller lige her i hendes hjemby, Cabot Cove, Maine. Jessica får sommetider hjælp af sin ven, Dr. Seth Hazlitt, spillet af William Windom, eller den lokale sheriff, Amos Tupper, spillet af Tom Bosley, og senere Mort Metzger, spillet af Ron Masak, en tidligere betjent fra New York City. Senere i serien fungerer Jessica kun som fortæller.

Senere i serien flyver Jessica til New York City for at undervise i kriminalistik på Manhattan University. Hun har alligevel en tendens til at ende i mordmysterier, uanset hvor hun befinder sig. Når hun er i sin hjemby i Maine, får hun nogle gange hjælp fra Sheriff Amos Tupper, der ikke er den skarpeste redskab i skuffen, eller fra Dr. Seth Hazlitt, og senere fra Mort Metzger, en tidligere betjent fra New York City. Andre gange får hun hjælp fra privatdetektiven Harry McGraw fra Boston, spillet af Jerry Orbach, den tvivlsomme Chicago-privatdetektiv Charlie Garrett, spillet af Wayne Rogers, eller den tidligere tyv Dennis Stanton, spillet af Keith Michell. Jessica er god til at bedømme karakterer og lægger mærke til selv de mindste detaljer. I de senere sæsoner flytter hun til New York City, fungerer kun som fortæller i nogle afsnit og underviser i kriminalistik på Manhattan University.

Serien følger Jessica, der oprindeligt er en tidligere engelsklærer og bliver en berømt forfatter, efter at hendes romaner bliver bestsellers. Hun bliver også kendt for at løse mord og bliver en velrespekteret amatørdetektiv. Hun løser ofte forbrydelser med hjælp fra sine venner Dr. Seth Hazlitt og Sheriff Amos Tupper samt fra Mort Metzger og lejlighedsvis med andre detektiver som Boston privatdetektiv Harry McGraw, Chicago privatdetektiv Charlie Garrett og den tidligere tyv Dennis Stanton.

Murder, She Wrote er en spændende krimiserie, der blander mysterier, karakterudvikling og spænding i hvert afsnit. Jessica Fletcher viser sig at være en utrolig dygtig detektiv og en inspiration for mange fans af genren. Serien fokuserer både på de individuelle mysterier og på Jessica Fletchers personlige historie og oplevelser, hvilket gør den til en unik krimiserie.

Fem morsomme fejl i TV-serien Murder, She Wrote

Arh, vi elsker alle sammen en god krimiserie. De spændende mysterier, de tvistede plottwists og den utæmmede skarpe detektiv, der ikke lader nogen sten være uvendte. Men selv i de bedste serier kan der snige sig små fejl ind, der får os til at grine eller ryste på hovedet. I den populære TV-serie Murder, She Wrote er der blevet opdaget nogle ufatteligt sjove fejl af nogle skarpe seere. Her er fem af de bedste:

1. Suspekte polititeknikker

Vi har alle set den kære Jessica Fletcher bede politiet om at oprette en APB eller et BOLO for at finde mistænkte og vidner. Men når politiet så endelig finder dem, behøver de ikke engang en grund til at få folk til at hoppe ind i patruljevognen. De trækker dem bare med til stationen, så Jessica kan forhøre dem. Kald det ren magtfuldkommenhed eller en magisk politibeføjelse, men vi er sikre på, at virkelighedens politi ville få svært ved at gøre det samme uden lovlig grund.

2. Jessica er en krimiforfatter-regelbøjer

Selvom Jessica Fletcher er genial til at opklare forbrydelser, er der nogle gange, hvor hendes handlinger ville få enhver ordentlig efterforsker til at løbe skrigende væk. Hun smider sig selv ud i situationer, der potentielt ødelægger bevismateriale, styrter efter mulige mordere uden backup og bryder sig ikke om at følge de regler og procedurer, der normalt gælder for politiarbejdet. Tja, det er måske okay i fantasiens verden, men i den virkelige verden ville sagerne sandsynligvis blive droppet eller omstødt af appeldomstolen.

3. Overnaturlige evner?

En anden morsom ting at lægge mærke til er, hvordan Jessica Fletcher formår at være flere steder på én gang. Hun er som et ubestrideligt alibi for alle! Først ser vi hende i kirken i Cabot Cove, og sekunder efter er hun vidne til et mord i New York City. Hvordan gør hun det? Har hun superheltekræfter eller måske bare et teleportationssystem, som hun holder hemmeligt for alle andre? Vi vil gerne have et forklaret alt det der, Jessica!

4. Den evige springvandsscene

Når du ser Murder, She Wrote, vil du opdage, at Jessica Fletcher er en kvinde, der sætter pris på skønheden i alting omkring sig. Men der er én ting, der fanger vores opmærksomhed: en springvandsscene, der aldrig synes at ende. Uanset hvor mange gange serien viser os den, undrer vi os altid over, hvornår Jessica er blevet en del af Las Vegas water show eller Disneyland parade. Måske vi bare skal acceptere, at hun ikke ville have følt sig hjemme som en almindelig forfatter og i stedet ville være blevet en professionel springvandsdanser – hvem ved?

5. Det logiske mysterium

Endelig når vi frem til et af de største mysterier i Murder, She Wrote: Årsagen til, at aldrig nogen opdager, at Jessica Fletcher er den eneste konstante person i alle mordmysterierne. Hun er altid nærværende, når der sker noget brutalt, og ingen kan tilsyneladende se det som mere end en bizar tilfældighed. Men hey, vi er sikre på, at det bare er hendes tilsyneladende evne til at tiltrække mord og kaos, der gør hende uimodståelig for enhver morder i byen. Hvem ville have troet, at Cabot Cove gemte på så mange seriemordere?

Så der har du det – fem herlige fejl i Murder, She Wrote, der får os til at grine og undre os. Selvom disse små pudsigheder sandsynligvis er gået ubemærket hen for mange, kan vi ikke lade være med at elske serien alligevel. For nok er fejlene store, men Jessica Fletcher fortsætter med at løse mysterier og underholde os på sin egen unikke måde. Måske skulle hun skrive bøger om sine utrolige evner som kriminalforfatter og hjælpende hånd for politiet. Hvad tror du, Jessica?

Andre populære titler: SpiritedBoku no Hero AcademiaTransformers: Ascensiunea bestiilorEsaretAvatarYoungerLove, VictorThe CowBaywatchVikingsLittle Miss SunshineBølle Bob og Smukke SallyBerlin StationPale RiderThe Terminal ListFeel GoodEnd of WatchMiru TightsHarrowBilet pentru paradisOceans 8Barbie of Swan LakeMy Massive CockVanatorii de zmeieThe Bastard ExecutionerThe WolverineBroken FlowersThe Magnificent SevenThe Front RunnerLegendLet It SnowPanic RoomIn the Shadow of the MoonLimetownThe Spanish PrincessSamaritanHarriet“The Crown” Ipatiev HouseSleeping with Other PeopleBlack or WhiteThe White LotusBrigada sinucigașilor: Misiune ucigașăThe Wedding SingerCartea pierdută a vrăjitoarelorWhy her?