kinokvinder.dk

National Treasure: Edge of History (TV Series 2022–2023)


Overblik

Titel National Treasure: Edge of History
Udgivelsesdato 14. december 2022 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Скарби нації: На краю історії
Filmoptagelsessteder Baton Rouge, Louisiana, USA
Produktionsselskaber ABC Signature, Jerry Bruckheimer Television

Resmué

Jess Valenzuela, en 20-årig Dreamer, begiver sig ud på en udforskning for at opdage mysteriet bag sin families historie. Med hjælp fra sine venner søger hun at finde historiske tabte skatte. Lisette Olivera spiller hovedrollen som Jess Valenzuela, en eventyrlysten 20-årig drømmer, som sammen med sine venner begiver sig ud på en rejse for at finde tabte panamerikanske skatte rundt om i verden, samtidig med at hun afslører familiens hemmeligheder undervejs.

Fjolletastiske fejl i TV-serien National Treasure: Edge of History

Fejl #1: Den magiske forsvindingskappe

En af de mest absurde fejl i National Treasure: Edge of History er den konstant forsvindende og genopstående kappe, som vores hovedperson bærer. Det er næsten som om kappen har taget en side ud af Harry Potters bog – eller burde vi sige film? Måske skulle seriens instruktør lige have læst op på, hvordan fysik fungerer. Det er i hvert fald en god reminder om, at man ikke skal lade sin kappe ligge ubeskyttet, medmindre man vil ende med at klæde sig om midt i en dramatisk scene.

Fejl #2: Zombier i det vilde vesten

Der er vist gået lidt hjernevask galt, når det kommer til den tidslinje, National Treasure: Edge of History opererer med. Historien foregår i 1800-tallets vilde vesten, hvor vi følger vores helte på jagt efter den berømte skat. Men pludselig i en af episoderne dukker der zombier op i baggrunden! Altså, var de også en del af historiebøgerne, som vi ikke kender til? Eller er der en zombieomdrejningsmaskine i nærheden? Vi klør os i hvert fald stadig i hovedet over den ene, forvildede zombie, der ikke rigtigt passer ind i det ellers realistiske univers.

Fejl #3: Uendeligt ammunition

Når vores helte er på spændende eventyr, er der én ting, de aldrig skal bekymre sig om – og det er løbende tør for ammunition til deres skydevåben. Det er nærmest som om, de har en magisk pose med uendelige kugler gemt et eller andet sted på kroppen. Alle andre ville nok stå i en kritisk situation og tænke, Nåh, det var så det. Nu må jeg tage min dyrebare tid og genlade, men vores hovedkarakter har åbenbart utømmelige ressourcer. At have uendeligt ammunition som en superkraft er nok ikke den mest realistiske gimmick, men det er altid imponerende at se, hvordan vores helt aldrig løber tør midt i en intens skududveksling.

Fejl #4: Sproglige blunders

Som alle ved, er korrekturlæsningen en vigtig del af enhver produktion. Desværre ser det ud til, at National Treasure: Edge of History har haft lidt problemer med denne disciplin. Der er flere pinlige grammatiske fejl og stavefejl, der sneg sig ind i underteksterne. Det er som om, tekstredaktøren var mere optaget af at finde skatten end at gennemlæse de små, men vigtige detaljer. På et tidspunkt blev History endda stavet forkert, hvilket er en kende ironisk, når man tænker på seriens titel. Hvem har brug for korrekturlæsning, når man har et kort og et skattekort?

Fejl #5: Grænsen mellem fantasi og virkelighed

Man kan godt blive lidt forvirret, når man ser National Treasure: Edge of History. For hvordan kan det egentlig være, at vores helt pludselig kan springe mellem virkelighed og fantasi på den mest ubesværede måde? En tænker nok, at det er en slags magisk portal eller en forklaring, der ligger dybere end det blotte øje kan se. Men nej, det er nok bare et plot twist, der ikke er blevet videre forklaret. Ejeren af en mystisk nøgle, der kan åbne alle døre, kan sikkert også teleportere sig, ik? Jo mere vi tænker over det, jo mere surrealistisk bliver det – og måske er det også meningen?

Fejl #6: En verden uden mobiltelefoner

I National Treasure: Edge of History befinder vi os i en verden uden mobiltelefoner. Ja, du hørte rigtigt! Det virker næsten som et alternativt univers, hvor kommunikationen kun sker via brevdue eller røgsignaler. Det er svært at forestille sig, hvordan vores hovedperson nogensinde får noget udrettet uden en smartphone. At finde en skat i dagens moderne verden må være en leg med WhatsApp-gruppechats og Google Maps. Men nej, vores helte må tydeligvis klare sig uden teknologi og stole på deres instinkter og dygtighed – lidt som om vi er i stenalderen.

Så der har du det – de fjolletastiske fejl i TV-serien National Treasure: Edge of History. Det er utroligt, hvilke subtile og mindre subtile kiks, der kan snige sig ind i en ellers underholdende historie. Måske skulle produktionsteamet i fremtiden investere i en magisk korrekturlæser og et kursus i realisme. Men indtil da kan vi fortsætte med at more os over de skøre fejl og lade os underholde af denne fantastiske serie i al dens absurditet.

Andre populære titler: AttachmentAlletiders julTroldehjertets HemmelighedChicago P.D.Eel GirlGeboren am 4. JuliTinka og sjælens spejlThe Best of MeFar til fire: Til søsA Royal in ParadiseBone TomahawkCitizen KaneDerry GirlsThe Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn TreaderAnd Then There Were None“Ett jobb för Berg” Carina hos Marie Göranzon på DramatenThe InterviewNanny McPheeMomSpartacusThe Twilight ZoneTroll HunterThe DoubleElektraAmerican AnimalsDancer in the DarkK-19: The WidowmakerExpend4blesWhite ElephantDungeons & Dragons: Honra Entre LadrõesTrick or Treat Scooby-Doo!IncendiesPasser passer pigerHalloween PartyGirl“The Walking Dead” Rest in PeaceTom Clancys Jack RyanAustin Powers: The Spy Who Shagged MeModern FamilyJeen-yuhs: A Kanye Trilogy1883King Arthur: Legend of the SwordJumperHey DuggeeDansegarderobenGhostbusters – Die GeisterjägerLou