kinokvinder.dk

New York Cops: NYPD Blue (TV Series 1993–2005)


Overblik

Titel New York Cops: NYPD Blue
Udgivelsesdato 5. september 1994 (Tyskland)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som NYPD Blue
Filmoptagelsessteder Brooklyn, New York City, New York, USA
Produktionsselskaber Steven Bochco Productions, 20th Century Fox Television

Resmué

New York Cops: NYPD Blue er en TV-serie, der følger de kriminaltekniske efterforskere fra NYPDs 15. distrikt, mens de opklarer mord inden for deres distrikt. Hver uge får seerne et indblik i den barske virkelighed i en politienhed i New York City, hvor betjentene udfører deres arbejde med en dystert beslutsomhed og en villighed til at bryde de samme love, som de burde håndhæve.

De to partnere, detektiverne Andy Sipowicz (spillet af Dennis Franz) og John Kelly (spillet af David Caruso, senere erstattet af Bobby Simone spillet af Jimmy Smits), er hovedkaraktererne i denne ugentlige politidramaserie og repræsenterer meget forskellige tilgange til deres vanskelige job. Sipowiczs rå og brutale opførsel (der dækker over en følelsesmæssig sårbarhed) bliver afbalanceret af hans nøje kontrollerede og præcise partners optræden, som han har arbejdet sammen med.

New York Cops: NYPD Blue giver et realistisk indblik i livet som betjent i New York City. Serien udforsker de personlige og professionelle udfordringer, som betjentene står over for, samt dynamikken mellem kollegaer og de komplekse dilemmaer, de konstant står over for. Gennem spændende plotlinjer og veludviklede karakterer formidler serien en autentisk og rørende historie om politiarbejde i en storby.

Fem morsomme fejl i TV-serien New York Cops: NYPD Blue

1. De grønne radioer fra fremtiden

Har du nogensinde lagt mærke til, at når de seje detektiver i NYPD Blue vender tilbage til squaden og sætter deres radioer i opladeren, forbliver indikatorlampene grønne? Selv hvis radioen aldrig blev tændt, ville indikatorlampen kortvarigt skifte fra rød til grøn. Måske er det bare et tegn på, at de har superhurtige opladere, eller måske er det et tegn på, at de er i besiddelse af fremtidens teknologi. Hvem ved?

2. Hvad er der egentlig sket i Japan?

Mange serier og film har en japansk oversættelse af plottet, men ikke NYPD Blue! Så det er helt forståeligt, hvis du gerne vil vide, hvad der sker i serien på japansk. Desværre er der en lille fejl her. Der mangler faktisk en japansk oversættelse af plottet! Måske er det fordi, at de japanske seere slet ikke kan holde ud at undvære de morsomme fejl i serien.

3. Den usynlige tekst

Hvis du nogensinde er faldet i søvn foran TVet, er der en chance for, at du har lidt af denne fejl. Når der vises undertekster, og du ligger perfekt i din sofa, kan det ske, at teksten pludselig forsvinder, som om den er blevet spist af dit TV. Måske er det bare de håbefulde producenters forsøg på at give dig en udfordring. Kan du mon gætte, hvad de siger uden undertekster?

4. Den uopfindsomme titel

Med et navn som New York Cops: NYPD Blue skulle man tro, at serien ville være spækket med kreativitet. Men hvis du nogensinde har haft fornøjelsen af at se en episode, vil du sandsynligvis bemærke, at det er alt andet end kreativt. Kriminelle bliver fanget, sager bliver opklaret, og politiet slår ned på kriminalitet. Alt sammen noget, som du aldrig har set før i en krimiserie… Not! Måske skulle de have prøvet at tænke uden for boksen, når de navngav serien.

5. Tidsrejse til reality-tv

Til sidst har vi den mest forbløffende fejl af dem alle. Når du ser NYPD Blue, vil du bemærke, at selvom det foregår i nutiden, får du alligevel en fornemmelse af at være havnet i et reality-show fra 00erne. Der er ingen smartphones, ingen sociale medier, og hurtig internetforbindelse er tilsyneladende en fjern drøm. Måske er det et tegn på, at serien var en tidsmaskine, der ville bringe os tilbage til en simpelere tid, hvor vi kunne nyde en god kriminel opklaring uden distraktioner.

Andre populære titler: FleabagSergioBreakthroughKSI: In Real LifeSilent NightJournal 64Ant-ManWonder – EncantadorParadise HighwayBallersCocktailKrummernes JulFUBARDarkland: The ReturnChuckyHes Just Not That Into YouMr InbetweenRapunzelSpider-Man 3Family GuyDanmarks sønnerAbsolutely AnythingTitansThe ShallowsBig Mommas House 2About Last NightCry-BabyMommys BoySharknadoPitch Perfect 3Shes the ManMeru the SuccubusSebergPoint of No ReturnGood Boys – Nix für kleine JungsSphereDie 2Lærkevej – Til Døden os SkillerThor: RagnarokCurfewMin søsters børnYellowstoneThe Addams FamilyRepriseFlashdanceWhat Women WantBridget Joness DiaryBridgerton