kinokvinder.dk

O.C., California (TV Series 2003–2007)

O.C., California: En dybdegående kig på de medvirkende

O.C., California var en populær amerikansk TV-serie, der blev sendt fra 2003 til 2007. Serien blev skabt af Josh Schwartz og centreret omkring en gruppe teenagere og deres familier i det fiktive Orange County, Californien. Serien modtog stor succes og blev kendt for sin unikke kombination af drama, romantik og komedie.

Hovedrolleindehaveren: Mischa Barton

Mischa Barton spillede rollen som Marissa Cooper i O.C., California og var en af de centrale figurer i serien. Hun medvirkede i 76 episoder og var en af ​​de mest populære karakterer blandt fans.

Adam Brody som Seth Cohen

Adam Brody spillede Seth Cohen, Marissas kæreste og en af hovedpersonerne i O.C., California. Han medvirkede i 92 episoder og blev højt værdsat for sin karismatiske og humoristiske præstation.

Peter Gallagher som Sandy Cohen

Peter Gallagher spillede rollen som Sandy Cohen, Seths far og en succesfuld advokat. Han medvirkede i alle 92 episoder af serien og blev en velkendt og elsket karakter.

Kelly Rowan som Kirsten Cohen

Kelly Rowan portrætterede Kirsten Cohen, Seths mor og Sandys kone. Hun medvirkede i alle 92 episoder og fik anerkendelse for sin evne til at bringe dybde og empati til karakteren.

Ben McKenzie som Ryan Atwood

Ben McKenzie spillede rollen som Ryan Atwood, en ung mand fra den forkerte side af byen, der blev taget ind af Cohens-familien. Han medvirkede i 92 episoder og blev en favorit blandt seerne for sin troværdige og rørende præstation.

Rachel Bilson som Summer Roberts

Rachel Bilson spillede rollen som Summer Roberts, Seths kæreste og en af seriens mest populære karakterer. Hun medvirkede i alle 92 episoder og blev kendt for sin charmerende og sjove skildring af Summer.

Andre medvirkende

  • Melinda Clarke spillede Julie Cooper og medvirkede i 90 episoder.
  • Tate Donovan spillede Jimmy Cooper og medvirkede i 40 episoder.
  • Alan Dale spillede Caleb Nichol og medvirkede i 37 episoder.
  • Autumn Reeser spillede Taylor Townsend og medvirkede i 31 episoder.
  • Chris Carmack spillede Luke Ward og medvirkede i 28 episoder.
  • Willa Holland spillede Kaitlin Cooper og medvirkede i 22 episoder.
  • Michael Cassidy spillede Zach Stevens og medvirkede i 19 episoder.
  • Michael Nouri spillede Dr. Neil Roberts og medvirkede i 19 episoder.
  • Samaire Armstrong spillede Anna Stern og medvirkede i 15 episoder.
  • Cam Gigandet spillede Kevin Volchok og medvirkede i 15 episoder.
  • Jeff Hephner spillede Matt Ramsey og medvirkede i 13 episoder.
  • Olivia Wilde spillede Alex Kelly og medvirkede i 13 episoder.

O.C., California havde en talentfuld og mangfoldig skuespillerbesætning. Deres evne til at give liv til karaktererne og skabe et engagerende og følelsesladet drama var afgørende for seriens succes. Denne gruppe af skuespillere manifesterede virkelig historien om O.C., California, og deres præstationer vil blive husket af fans i mange år fremover.

Overblik

Titel O.C., California
Udgivelsesdato 19. januar 2005
Oprindelsesland USA
Også kendt som The O.C.
Optagelsessteder Redondo Beach, Californien, USA (strande/mole scener)
Produktionsselskaber Wonderland Sound and Vision
Warner Bros. Television
College Hill Pictures Inc.

Resmué

O.C., California er en dramaserie, der handler om en ung, problemfyldt dreng ved navn Ryan, der bliver involveret i livet i en rig og tæt sammensat gruppe af mennesker i det velhavende kvarter Newport Beach i Orange County, Californien.

Ryan bliver taget ind af en offentlig forsvarsadvokat og hans velhavende hustru, efter at han er blevet smidt ud og forladt af sin alkoholiske og ustabile mor. Han møder deres hurtigt-tænkende søn, Seth, og de bliver hurtigt bedste venner.

Handlingen i serien kredser omkring det unge voksenmiljø i Orange County, Californien. En gadesmart teenager ender midt i det højklasse samfund i Newport Beach og giver dermed et mere edgy twist på Melrose Place-konceptet.

Ryan Atwood er en problemfyldt ungdom fra den forkerte side af byen i Los Angeles, der ender med at skulle klare sig selv, efter hans egen familie smider ham ud. Han finder en plads at bo hos familien Cohen, der bor i det velhavende område Newport Beach i Orange County, Californien. Ryan bliver accepteret af den strenge, men medfølende Sandford Sandy Cohen, en advokat, der tidligere har repræsenteret Ryan for hans lovovertrædelser. Men Sandys kone, Kirsten, der er bekendt med Ryans kriminelle fortid, er på vagt over for den nye gæst i huset.

Seth, Cohens søn, knytter hurtigt bånd til Ryan og viser ham rundt i lokalsamfundet – og omvendt giver Ryan råd til Seth om livet og kærligheden. Ryan udvikler følelser for nabopigen Marissa Cooper, der bor på samme gade. Han har problemer med hendes ikke så beskyttede tilværelse, hvor hun må tackle hendes fraværende far, Jimmy, og hendes svage mor, Julie. Derudover er Marissas bedste veninde, Summer, uvidende om Seths forelskelse i hende, samtidig med at hun selv begynder at kunne lide Ryan.

Og så begynder et nyt liv for Ryan, Cohens, Coopers og alle de andre i dette velhavende, maleriske, hemmelighedsfulde og turbulente samfund i Orange County.

Forskellige fejl i TV-serien O.C., California, som seere har opdaget

TV-serien O.C., California er kendt for sin dramatiske historie og sine farverige karakterer. Men selvom serien er elsket af mange, har nogle skarpe seere opdaget nogle små fejl og pudsigheder undervejs. Lad os se nærmere på nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl, der har fået os til at grine og undre os.

Fortsatthedsfejl

I sæson 3 oplever vi, hvordan Ryan og Sadie har deres intime øjeblikke i poolhuset. Seth forsøger at komme ind, men døren er pludselig låst. Han undrer sig højlydt over, hvornår døren nogensinde fik en lås. Ryan indrømmer så, at han har tilføjet den for at få mere privatliv. Men vent lige et øjeblik! I sæson 1 forsøger Hailey at spærre Ryan og Seth inde i poolhuset under hendes store nytårsfest for at undgå, at de ødelægger hendes sjov. Så døren har allerede haft en lås, Ryan!

Faktuelle fejl

Gennem hele serien er det tydeligt, at skuespillerne, der portrætterer teenagere, faktisk er i deres 20ere eller derover. Dette er gjort for at omgå børnearbejdsloven, der ikke tillader teenagere at arbejde fuldtid på et sæt og dermed komme i konflikt med deres reelle skolegang. Desuden giver det også fordelagtigt bedre skuespil fra skuespillerne på grund af deres erfaring og muligheden for at seksualisere karaktererne uden konsekvenser. Sidst men ikke mindst giver det den generelle teenage- eller ungdomsgruppe i publikum nogen at se op til.

Fejltagelser

I sæson 2 nævner Kaitlyn, at hun bor i det nye hus, men da hun vender tilbage, siger hun, at hun gik til nabohuset hos Cohen-familien og blev mødt af en mærkelig fyr. Hun burde have vidst, at de var flyttet, hvis hun stadig boede der i starten af sæson 2. Nå, så er det ikke helt en fejl – hun hentyder til Calebs hus, som de flyttede ind i, da Julie giftede sig med ham. Så det må have været forvirringen, der fik hende til at tro, at det var deres gamle hus.

Plotehuller

Theresas historie giver simpelthen ingen mening. Hun skulle være på samme alder som Ryan, da de gik i samme skole, gik til fester sammen osv. Alligevel bliver Theresa forlovet og planlægger et bryllup om sommeren, mens Ryan stadig går i gymnasiet. Vi må sige, at det er et ret stort hul i plottet, medmindre Theresa faktisk er en tidsrejsende eller har udviklet en særlig evne til at gå glip af skoleår.

Karakterfejl

I pilotafsnittet fortæller Ryan, at han er 17 år. Hver sæson repræsenterer et år på grund af et årligt Chrismukkah-afsnit. Men Ryan bliver først 18 sent i sæson 3, hvilket betyder, at han var 17 i hele 3 år. Enten har Ryan opdaget hemmeligheden bag ungdommens kilde, eller også har forfatterne lidt svært ved at følge med i aldersudviklingen.

Selvom O.C., California har sine små finesser og fejl, ændrer det ikke ved, at serien er en underholdende rejse ind i de tumultariske teenageliv. Så lad os bare grine af fejlene og fortsætte med at nyde den skønne verden af luksus og intriger i Orange County.

Andre populære titler: Lethal WeaponThe Trial of the Chicago 7TerrifierBracefaceRumbleScream 2ShrekWelcome to UtmarkArrivalÀ ma soeur!ChernobylCocoGilmore GirlsKingpinFoyles WarMig og CharlyThe Disaster ArtistSuzumeJim Carroll – In den Straßen von New YorkThe Bridge – AmericaTales of the JediDeath Race 2House of CardsThe Sommerdahl MurdersThe FighterBlondeKrysantemumWomen TalkingRedemptionInvictusFamily LawLes MisérablesNightcrawlerIn JulyWonder – EncantadorGeorge of the JungleBlair WitchStranger Things50M2TeslaAoi chibusaFUBARCool WorldAngel of MineInto the IceAlohaThe Passion of the Christ: ResurrectionThirteenTrolls Band Together