kinokvinder.dk

Once Upon a Time – Es war einmal … (TV Series 2011–2018)

De medvirkende i TV-serien Once Upon a Time – Es war einmal ….

TV-serien Once Upon a Time – Es war einmal …. er en fantasy-drama serie, der blev sendt fra 2011 til 2018. Seriens handling er inspireret af forskellige eventyr og folkefortællinger og følger en gruppe af eventyrvæsener, der er fanget i den virkelige verden.

Top cast

Ginnifer Goodwin spillede rollen som Mary Margaret Blanchard. Hun medvirkede i 134 episoder fra 2011 til 2018. Goodwins karakter er baseret på Snedronningen fra Snedronningen af H.C. Andersen, og hun spiller også karakteren Snow White i eventyret om Snehvide.

Jennifer Morrison spillede rollen som Emma Swan. Hun medvirkede i 137 episoder fra 2011 til 2018. Morrisons karakter er en moderne fortolkning af Askepot. Hun spiller også karakteren Cinderella i fortællingen om Askepot.

Lana Parrilla spillede rollen som Regina Mills. Hun medvirkede i 156 episoder fra 2011 til 2018. Parrillas karakter er baseret på den onde dronning fra Snehvide.

Robert Carlyle spillede rollen som Mr. Gold. Han medvirkede i 156 episoder fra 2011 til 2018. Carlyles karakter er baseret på Rumplestiltskin fra Rumleskaft.

Jared Gilmore spillede rollen som Henry Mills. Han medvirkede i 141 episoder fra 2011 til 2018. Gilmores karakter er baseret på Den store stygge ulv og Pinocchio, og han er også kendt som den biologiske søn af Emma Swan og barnebarn af Snow White og Prince Charming.

Josh Dallas spillede rollen som David Nolan. Han medvirkede i 135 episoder fra 2011 til 2018. Dallas karakter er baseret på Prince Charming fra eventyret om Snehvide.

Colin ODonoghue spillede rollen som Captain Killian Hook Jones. Han medvirkede i 130 episoder fra 2012 til 2018. ODonoghues karakter er baseret på Kaptajn Hook fra Peter Pan.

Emilie de Ravin spillede rollen som Belle Gold. Hun medvirkede i 117 episoder fra 2012 til 2018. De Ravins karakter er baseret på Belle fra Skønheden og Udyret.

Rebecca Mader spillede rollen som Zelena. Hun medvirkede i 67 episoder fra 2014 til 2018. Maders karakter er baseret på Den onde heks fra Vesten fra Troldmanden fra Oz.

Beverley Elliott spillede rollen som Granny Lucas. Hun medvirkede i 60 episoder fra 2011 til 2018. Elliotts karakter er baseret på Bedstemor fra Rødhætte.

Sean Maguire spillede rollen som Robin Hood. Han medvirkede i 57 episoder fra 2013 til 2018. Maguires karakter er baseret på Robin Hood fra de traditionelle engelske legender.

Lee Arenberg spillede rollen som Leroy. Han medvirkede i 60 episoder fra 2011 til 2018. Arenbergs karakter er baseret på Grumpy fra Snehvide.

Meghan Ory spillede rollen som Ruby Lucas. Hun medvirkede i 46 episoder fra 2011 til 2016. Orys karakter er baseret på Rødhætte fra eventyret af samme navn.

Raphael Sbarge spillede rollen som Dr. Archie Hopper. Han medvirkede i 47 episoder fra 2011 til 2018. Sbarges karakter er baseret på Jiminy Cricket fra Pinocchio.

David Avalon spillede rollen som Doc. Han medvirkede i 49 episoder fra 2011 til 2018. Avalons karakter er baseret på en af de syv små dværge fra Snehvide.

Faustino Di Bauda spillede rollen som Sleepy. Han medvirkede i 48 episoder fra 2011 til 2018. Di Baudas karakter er baseret på en af de syv små dværge fra Snehvide.

Gabe Khouth spillede rollen som Sneezy. Han medvirkede i 47 episoder fra 2011 til 2018. Khouths karakter er baseret på en af de syv små dværge fra Snehvide.

Michael Coleman spillede rollen som Happy. Han medvirkede i 43 episoder fra 2011 til 2018. Colemans karakter er baseret på en af de syv små dværge fra Snehvide.

Skaberne af serien

Once Upon a Time – Es war einmal …. blev skabt af Adam Horowitz og Edward Kitsis. De står bag både manuskriptet og idéen til serien. Horowitz og Kitsis har tidligere arbejdet sammen som forfattere og producenter på TV-serien Lost.

Med en stjernespækket rollebesætning og spændende historier baseret på eventyr og folkefortællinger formåede Once Upon a Time – Es war einmal …. at fange seernes interesse og skabe en verden, hvor eventyrene levede videre i en moderne kontekst.

Overblik

Titel Once Upon a Time – Es war einmal …
Udgivelsesdato 4. september 2012 (Tyskland)
Oprindelsesland USA
Filmoptagelsessted Steveston, Richmond, British Columbia, Canada
Produktionsselskaber Kitsis/Horowitz
ABC Signature

Resmué

TV-serien Once Upon a Time – Es war einmal … er en spændende fortælling om en ung kvinde, Emma Swan, med en turbulent fortid, der bliver tiltrukket af en lille by i Maine, hvor eventyr fortællinger er virkelige.

Emmas liv har aldrig været en lykkelig slutning, men alt ændrer sig den nat, hvor hun bliver genforenet med Henry, den søn hun gav op til adoption for ti år siden, på hendes 28. fødselsdag. Den 10-årige Henry har desperat brug for Emmas hjælp, fordi han tror, at hun er datter af Snehvide og Prins Charming – som sendte hende væk fra den fortryllede skov for at beskytte hende mod en forbandelse udført af den onde dronning.

Emma nægter oprindeligt at tro på noget af Henrys historie, men opdager snart, at hans hjemby Storybrooke, Maine er mere end den giver sig ud for at være. I Storybrooke er alle de kendte karakterer fra eventyr frosset i tiden uden erindring om deres tidligere selv – undtagen den onde dronning, som er borgmester i Storybrooke og Henrys adoptivmor Regina Mills.

Nu, da den episke endelige kamp for fremtiden for begge verdener nærmer sig, bliver Emma nødt til at acceptere sin skæbne og afsløre mysteriet bag et sted, hvor eventyr fortællinger skal troes på.

Emma Swan har levet i den virkelige verden hele sit liv, indtil hun bliver konfronteret af et barn, der påstår, at hun er hans mor. Han fortæller hende, at hun skal rejse til en by kaldet Storybrooke. Da hun ankommer, fortæller Henry, hendes påståede søn, hende, at hun er den frelser, der vil bryde en forbandelse, der har fanget alle de kendte eventyrkarakterer i den virkelige verden. Hun må opdage kraften til at bekæmpe den onde dronning, der har kastet den magtfulde forbandelse.

For århundreder siden i Enchanted Forest blev både helte og skurke fra Disneys eventyr frosset i tiden af den onde dronning Regina, indtil frelseren blev født af Snehvide og Prins Charming og kom til den hyggelige by Storybrooke, Maine for at redde verden fra ondskaben. Det er op til Emma Swan at redde borgerne i Storybrooke og riget, der startede det hele.

Emma Swan står over for sin uventede skæbne i den lille by Storybrooke i Maine. Gennem tilbageblik opdager vi eventyrenes verden, hvor en konflikt mellem Snehvide og den onde dronning truer med at ødelægge hele deres verden og alle deres lykkelige slutninger.

Fejl i TV-serien Once Upon a Time – Es war einmal…

Rigtige fans af TV-serien Once Upon a Time – Es war einmal… elsker at analyserer hvert eneste afsnit, og det er her, vi har opdaget nogle af de mest morsomme fejl, der er begået. Lad os dykke ned i disse fejl, der har fået os til at trække på smilebåndet.

Fejl i fortsættelsen

En fejl, der hurtigt fangede øjet hos nogle seere, var Mr. Golds bryllupsring. Robert Carlyle, der spiller rollen, havde glemt at tage sin egen ring af, og den forblev derfor på hans finger i flere scener. Han har endda tweetet om det! Det ser ud til, at Mr. Gold fik lidt svært ved at af med den ring.

En lignende fejl kan også ses hos Regina i sæson 4. Selvom Regina ikke er gift, bar Lana Parrilla stadig sin ring fra sin egen bryllupsceremoni med sin mand, da optagelserne til denne sæson startede. Det ser ud til, at ringen bare ikke skulle af Regina finger, uanset om hun var gift eller ej.

Forkerte opfattelser af fejl

I sæson 7 ser vi Henry og Robin opholde sig i det Nye Eventyrskov i lang tid, men deres motorcykel løber aldrig tør for benzin, og deres telefoner dør aldrig, selvom deres magiske verden ikke ligefrem byder på benzinstationer og elektricitet. Det er sandsynligt, at disse enheder kunne fungere med hjælp fra magi, arvet fra deres forældre Regina og Zelena.

I sæson 7 bliver Lady Tremaine kaldt Askepottes stedmor, men hun er faktisk kun den tidligere kone til Askepottes stedfar. Efter hans død formodentlig var det dog Lady Tremaine, der tog sig af Askepotte og opfattede hende som sin stedmor. Så det kan være lidt forvirrende, hvem der egentlig er stedmoderen her.

Den mørke forbandelse skulle egentlig fryse alle i tiden, men alligevel ældes Henry ti år i Storybrooke. Det er fordi, at han ikke er et offer for forbandelsen, og hans aldrende proces er faktisk hele pointen i, at han indser, at Storybrooke ikke er en normal by. Så det er nok lidt ærgerligt for Henry.

Diverse fejl

I sæson tre ser vi nogle tilbageblik, hvor prins Charming har sin nuværende frisure og ikke den frisure, han havde i sæson et/det Forheksede Rige. Dette får ham til at se ældre/anderledes ud, end han burde være på det tidspunkt i historien. Hvem vidste, at håret kunne vise tegn på aldring?

Så selvom Once Upon a Time – Es war einmal… er fyldt med magi og eventyr, er det sjovt at se, at det ikke altid er fejlfrit. Men hey, det gør det hele lidt mere underholdende, ikke?

Andre populære titler: Daisy DiamondThe RoyalsThe TouristDeadpool 3Men in Kilts: A Roadtrip with Sam and GrahamF9: The Fast SagaKill the MessengerThe 5th WaveKrønikenParasyte: The MaximZoolanderDanger CloseEverything Everywhere All at OnceYou Knock on My DoorHostRenfieldRed NoticeBlumige AussichtenGabriels Inferno: Part OneTomgangOskar & JosefineSisiMen in Black 3The OfficeBig Black Tits Big White Dicks #2The VoidJul på KronborgRoald Dahls Matilda the MusicalGunpowder MilkshakeA Walk in the WoodsSuicide SquadFar til fire & vikingerneThe Bourne LegacyTriangle of SadnessInvictusThe Mechanic – O ProfissionalHouseGood GirlsGuardians of the Galaxy Vol. 3BME Pain Olympics 2The Hunger GamesMy Octopus TeacherGeorge of the JungleCandy Coated ChristmasAmerican WeddingAlex & Co.Failure to LaunchPersuasionNancherrow