kinokvinder.dk

Only Fools and Horses…. (TV Series 1981–2003)

De medvirkende i TV-serien Only Fools and Horses

Only Fools and Horses er en populær britisk TV-serie, der blev sendt fra 1981 til 2003. Serien blev skabt af John Sullivan og blev kendt for sin skøre humor og elskelige karakterer. Her er en liste over nogle af de mest prominente skuespillere, der medvirkede i serien:

David Jason som Derek Del Boy Trotter

David Jason spillede hovedrollen som Del Boy, seriens hæderkronede klovn og den evige stræber efter rigdom. Del Boy var kendt for sine skøre forretningsideer og hans berømte catchphrase This time next year, well be millionaires!

Nicholas Lyndhurst som Rodney Trotter

Nicholas Lyndhurst spillede Del Boys yngre bror, Rodney. Han var ofte offer for Del Boys dårlige beslutninger, men udviklede sig fra seriens start som en naiv ung mand til en mere selvsikker og ansvarlig voksen.

Roger Lloyd Pack som Trigger

Roger Lloyd Pack spillede Trigger, en af Del Boys trofaste venner. Trigger var kendt for at være den mindst intelligente i gruppen, men havde dog hjertet på rette sted og var altid med til at skabe grinende øjeblikke i serien.

Buster Merryfield som Uncle Albert Trotter

Buster Merryfield portrætterede Del Boys onkel Albert, der var en excentrisk og livsglad pensionist. Han var altid klar med fantastiske historier fra gamle dage, og hans tilstedeværelse tilføjede en ekstra sjov dimension til serien.

John Challis som Boycie

John Challis spillede Boycie, der var en snobber fra den finere del af byen. Han var Del Boys konkurrent og forretningspartner i flere episoder og tilføjede en interessant dynamik til serien.

Kenneth MacDonald som Mike Fisher

Kenneth MacDonald spillede Mike Fisher, han var bare ejeren af pubben The Nag’s Head hvor Del Boy og Rodney ofte tilbragte tid med deres venner. Han optrådte i en betydelig mængde episoder og blev en fast del af seriens univers.

Lennard Pearce som Grandad

Lennard Pearce spillede Del og Rodneys bedstefar, kendt som Grandad. Han var en gammel klog mand med masser af visdom og nostalgiske historier fra gamle dage. Desværre døde Pearce i 1984, og karakteren Grandad blev skrevet ud af serien på en trist måde.

Denne liste er ikke udtømmende, og der var mange andre talentfulde skuespillere, der bidrog til only Fools and Horses gennem årene. Serien var en utrolig succes og er stadig et ikon for britisk komedie i dag.

Skuespillerne i Only Fools and Horses formåede at skabe en unik og mindeværdig serie, der blev elsket af mange og lever videre som en klassiker inden for tv-underholdning.

Overblik

Titel Only Fools and Horses….
Udgivelsesdato 8. september 1981 (Storbritannien)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk
Også kendt som Only Fools and Horses
Filmingssteder Harlech Tower, Park Road, Acton, London, England, Storbritannien (eksteriør: Nelson Mandela House 1981-1988)
Produktionsselskab British Broadcasting Corporation (BBC)

Resmué

Only Fools and Horses er en britisk komedieserie, der følger to brødre, Del Boy og Rodney Trotter, fra det hårde Peckham-kvarter i London. På jagt efter den store gevinst og drømmen om at blive millionærer, bevæger de sig gennem en række tvivlsomme handler og besværlige forretningsaftaler.

Brødrene, Rodney og Del Boy, driver handel på Londons gader ved at købe ting på auktioner og sælge dem på markedet. Deres mantra er altid Næste år er vi millionærer. Deres bedstefar og senere i serien deres onkel Albert, bor også i deres lejlighed på et kommunalt boligområde og fungerer som den erfarne og kloge ældre, der ofte spår, at deres næste plan vil fejle og driller dem med sine vittigheder.

Derek Del Trotter bor sammen med sin bror Rodney og bedstefar i en lejlighed på et kommunalt boligområde. Del betragter sig selv som en ret dygtig forretningsmand – køber her, sælger der. Problemet er, at det han handler med ikke altid er erhvervet på lovlig vis. Der er altid en fidus med Del.

Den britiske komedieserie har været utrolig succesfuld og handler om de to brødre fra Londons gader: Del (Derek) og Rodney Trotter. I starten delte de deres kommunale lejlighed med Bedstefar, indtil skuespilleren Lennard Pierce døde, og blev senere erstattet af Onkel Albert, en veteran fra Anden Verdenskrig med en anekdote til enhver lejlighed. Del og Rodney er bedst beskrevet som elskværdige og ufarlige sortbørshandlere, der køber og forsøger at sælge næsten alt, og mange af episoderne handler om noget defekt/stjålet lager, som Del har købt. Som med andre komedier af forfatter John Sullivan, er humoren snedigt konstrueret, så man ikke fanger vittighederne før punchlinjerne, og der er altid en stærk rollebesætning af støttekarakterer. Serien har vundet utallige priser og ratingkampe.

Fejl i TV-serien Only Fools and Horses

Only Fools and Horses er uden tvivl en af de mest populære britiske TV-serier nogensinde. Men selv i den bedste underholdning kan der snege sig fejl ind, og seerne har ikke været bange for at påpege dem. Lad os dykke ned i nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl og have lidt sjov med dem.

Kontinuitetsfejl

I episoden Mother Natures Son bliver Trotters indlogeret på et hotel i Brighton. Her bærer portøren Del Boys leopard skind kuffert. Problemet er bare, at denne kuffert tidligere var blevet stjålet i Miami Twice Part 2. Enten er det et tilfælde af skizofren bagage eller en ulogisk kontinuitet i historien.

Faktuelle fejl

I seriens første episode siger Del, at han er 12 år ældre end Rodney. Men i den fjerde serie (1985) er der pludselig gået 21 år, og Rodney er nu 24 år og på vej til at fejre Dels 46-års fødselsdag. Det skulle betyde, at Del blev født i 1939. Men i den sidste episode har Sid et billede af Del fra 1960, hvor Del angiveligt kun er 15 år gammel. Så nu er Del pludselig født i 1944-45. Der er vist lidt rod med Del Boys fødselsdato her.

Afsløringsfejle

Trotters Reliant Regal varevogn er afbildet som korroderet i serien. Men faktum er, at denne model havde en krop af glasfiber og kunne derfor ikke ruste! Alt rusten er faktisk bare malet på. Det er nok ligeså troværdigt som Del Boys hårstil.

Handlingen hænger ikke sammen

Oncle Albert taler hele tiden om sine oplevelser under Anden Verdenskrig. Men i retssalen afsløres det, at han aldrig har været udstationeret uden for Storbritannien. Så enten har Oncle Albert en fantastisk evne til at teletransportere sig selv og sit kæmpe ego, eller også er der nogle logiske brister i historien.

En ting er sikkert – intet kan ødelægge den fantastiske humor og charme, som Only Fools and Horses har bragt os i årtier. Selv med disse fejl kan vi ikke andet end at elske Trotter-brødrene for alle deres skøre påfund og underholdende øjeblikke.

Andre populære titler: Stargate: AtlantisBlack CloverSea of LoveThe RockDrei Haselnüsse für AschenbrödelGreen is GoldPlaying with FireCopenhagenDC League of Super-PetsPeter Pan & WendyThe Secret Life of Walter MittyFast XA Good YearUnderworld: AwakeningBlack AdamUnbrokenPachinkoThe DiplomatThe Art of Racing in the RainDeath on the NileThe White LotusRoboCop 3White LotusRivieraBarryChocolat… ein kleiner Biss genügt!1984Happy Death DayMoon KnightBlack SpaceFrom Dusk Till DawnThe Popes ExorcistHis HouseThe FatherSword of the StrangerGood Bye Lenin!The Eternal DaughterMaking a MurdererTinka og sjælens spejlWhite Boy RickSuspicionRevenantDansegarderobenOppenheimerCall Me by Your NameThe Way, Way BackDespicable Me 3I Love You, Man