kinokvinder.dk

Oz (TV Series 1997–2003)


Overblik

Titel Oz
Udgivelsesdato 12. juli 1997 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Вязниця «Оz»
Filmsteder Bayonne, New Jersey, USA
Produktionsselskaber Rysher Entertainment
The Levinson / Fontana Company
Viacom Productions

Resmué

Oz er en TV-serie, der følger de daglige aktiviteter i en usædvanlig fængselsfacilitet og dens kriminelle indsatte. Serien handler om McManus (Terry Kinney) bestræbelser på at kontrollere fangerne i Emerald City samt narkotikahandlen og volden. I løbet af seriens forløb er der mange grupper af indsatte, og ikke alle klarer sig i live. Der er gangstere (Adebisi, Wangler, Redding, Poet, Keene, Supreme Allah), muslimer (Said, Arif, Hamid Khan), italienere (Pancamo, Nappa, Schiebetta), bikere (Hoyt), aryere (Schillinger, Robson, Mark Mack), kristne (Cloutier, Cudney), latinoer (Alvarez, Morales, Guerra, Hernandez), homoseksuelle (Hanlon, Cramer) og en hel bunke andre (ORiley-brødrene, Keller, Stanislovsky osv.). Og så er der karakteren Beecher, der giver et godt indblik i en almindelig mand, der begår en tragisk fejl. Udover de sædvanlige indsatte er der også gæstestjerner som Method Man, Luke Perry, Master P, Treach osv., samt en række fængselsansatte læger (Dr. Nathan), en nonne/psykolog (Sister Peter Marie), en flok fængselsbetjente – nogle ærlige, nogle korrupte – og selvfølgelig fængselslederen Leo Glynn. Det hele fortælles og holdes sammen af indsatte Augustus Hill, der giver serien sammenhæng og en vis tematik og binder det hele flot sammen.—LorgSkyegon

Fejl i TV-serien Oz får seerne til at grine højt

Urimelige kontinuitetsbrud

En af seernes mest opsigtsvækkende bemærkninger drejer sig om en samtale mellem Doctor Gloria Nathan og Ryan OReilly om hans kræftsvulst i brystet. Doktoren hævder, at knuden er under venstre brystvorte, men i infirmeriet kan man tydeligt se, at han bløder fra højre brystvorte og konstant holder omkring den højre. Måske er det et mirakel, at doktoren kan se gennem tøjet!

Miguel Alvarez magiske tatovering

Der er også spottet en ret forvirrende tatovering på karakteren Miguel Alvarez. Den store sort-hvide rose er åbenbart i konstant bevægelse og skifter imellem ¿ visible på hans højre og venstre hånd. Enten har han dobbelt magiske tatoveringer eller også er det et tilfælde af slørkunst!

Faktuelle fejl, der tvinger fængslet til at overveje sikkerhedsprotokoller

En særlig opmærksom seer har bemærket, at fangerne ofte anvender knive og saks som almindelige hverdagsgenstande, når de skal klippes eller lignende. Adgang til metalklingede instrumenter ville under ingen omstændigheder være tilladt uden nøje overvågning. Hver enkelt saks og kniv ville nøje blive registreret og holdt øje med til enhver tid. Måske fangerne har opfundet en ny form for et sikkert fængsel, hvor de er magiske nullermænd, der kan forvandle knivene til flyvende metalmøbler!

Så det viser sig, at TV-serien Oz af og til inkluderer små fejl, der bryder med den indre logik. Men det må man sige er med til at gøre serien endnu mere underholdende. Hvem ved, måske er det alle disse fejl, der har inspireret fangerne til deres utrolige kreative krumspring. Måske er fængsler i virkeligheden bare en anden form for cirkus!

Andre populære titler: Raging BullThe AeronautsThe Walking DeadThe Evil DeadMurdoch MysteriesThe IntruderThe Spy Who Dumped MeDOA: Dead or AliveShamelessGray MatterThe Walking DeadDen bedste tidOppenheimerThe GameDenmark“Robins” Sanna Nielsen/Anna Mannheimer/Peter ApelgrenKronprinsen som försvannThe Lost GirlsMore Than a Married Couple, But Not Lovers.Evil Dead RiseSherlock Holmes: A Game of ShadowsThe Starving GamesAlaska DailyScream VIThe WireBænkenThe GoldbergsAssassinLast Night in SohoParanormal Activity 2The White PrincessAwayThe White LotusThe PhotographIngen vej tilbageDe sendte en dame – og tak for detJeepers CreepersShe-Hulk: Attorney at LawPlaying with FireVideodromeRaging BullSoul PlaneCity of AngelsDemolitionThe BodyguardFamilien fra BryggenSpongeBob SquarePantsI, RobotThe Imitation Game