kinokvinder.dk

Parasyte: The Maxim (TV Series 2014–2015)


Overblik

Titel Parasyte: The Maxim
Udgivelsesdato 31. december 2016 (USA)
Oprindelsesland Japan
Sprog Japansk
Også kendt som Ký Sinh Thú
Optagelsessteder Tokyo, Japan
Produktionsselskaber Forecast Communications, Madhouse, Nippon Television Network (NTV)

Resmué

Den 17-årige Shinichi Izumi bliver delvist inficeret af en Parasyte, monstre der slår ihjel og fortærer mennesker. Han må lære at leve side om side med væsnet, hvis han vil overleve livet som både Parasyte og menneske – en del monster, en del person.

Den 16-årige Izumi Shinichi bor sammen med sin mor og far i et stille kvarter i Tokyo. En nat invaderer orm-lignende rumvæsener kaldet Parasytes Jorden ved at overtage hjernerne hos menneskelige værter gennem ørerne eller næserne. En Parasyte forsøger at kravle ind i Shinichis øre, mens han sover, men mislykkes da han har hovedtelefoner på, og i stedet trænger ind i hans arm og overtager hans højre hånd, som han kalder Migi. Fordi Shinichi kunne forhindre Migi i at trænge længere op i hjernen, beholder begge væsener deres separate intelligens og personlighed. Mens de to støder på andre Parasytes, udnytter de deres mærkelige situation og gradvist opbygger et stærkt bånd, hvor de arbejder sammen for at overleve. Dette giver dem en fordel i kampen mod andre Parasytes, der ofte angriber parret, når de indser, at Shinichis menneskelige hjerne stadig er intakt. Shinichi føler sig forpligtet til at bekæmpe de andre Parasytes, der fortærer mennesker som føde, samtidig med at han får hjælp fra Migi.

De ankom i stilhed og mørke, nedstigende fra himlen med en hungring efter menneskekød. Parasytes – udenjordiske væsener, som må invadere og overtage en menneskelig vært for at overleve – har invaderet Jorden. Ingen kender hemmeligheden undtagen en gymnasieelev ved navn Shinichi Izumi, hvis højre hånd er blevet invaderet af en Parasyte. Shinichi og Migi, Parasyten, danner modvilligt et venskab midt i en stille krig mellem menneskeheden og Parasytes.

Mens orm-lignende rumvæsener kaldet Parasytes invaderer Jorden, lykkes det ikke for en af væsenerne at kravle ind i en drengs øre. Denne Parasyte borer sig i stedet ind i hans arm, hvor Izumi Shinichi er tvunget til at leve med den. De to danner et stærkt bånd for at overleve sammen.

Fem sjove fejl i TV-serien Parasyte: The Maxim!

1. Manglende fejl i goofs-sektionen

Vi starter med den mest iøjnefaldende fejl: der er faktisk ingen fejl listet i goofs-sektionen for Parasyte: The Maxim. Enten har serien formået at være fejlfri (hvilket er usandsynligt) eller også har seerne ikke opdaget noget. Måske skulle vi se nærmere på seernes observationsevne?

2. Skjulte klipklapper

I en scene kan man tydeligt se, at hovedpersonen Shinichi går rundt i et par flotte, hvide sneakers. Men i den næste scene, hvor han udøver sin parasitiske styrke, har hans sko mystisk forvandlet sig til et par gamle, slidte sandaler. Hvad skete der lige der? Var det en fejl eller et stilistisk valg? Måske elsker Shinichi at skifte sko midt i handlingen!

3. Kedsommelige kampscener

Vi elsker action i TV-serier, men i Parasyte: The Maxim ser det ud til, at nogle af kampscenerne går lidt i stå. I flere episoder kan man se, hvordan skurkene stopper midt i kampen for at tage en kop te eller måske løse en krydsord. Måske skulle de have taget et ekstra energidrik før scenen, så de kunne holde tempoet oppe?

4. Parallelle plotfejl

Nogle seere har bemærket, at der er visse plotfejl, der får dem til at klø sig i hovedet. For eksempel kan man se, at en karakter pludselig har skiftet hårfarve, eller at en hændelse fra tidligere episoder bliver fuldstændig ignoreret senere hen. Mon karaktererne har skiftet identiteter eller er det bare en form for seriemagi?

5. Manglende britisk humor

Den britiske humor er kendt verden over for sin tørre og skæve stil. Men i Storbritannien blev Parasyte: The Maxim udgivet under et andet navn. Hvad mon navnet blev? Det kunne være sjovt at se, om seriens britiske version får tilføjet lidt ekstra humor, som vi danskere så godt kan lide!

Andre populære titler: ChefLost in SpaceSisuShe SaidSix Minutes to MidnightAtypicalScary Movie 2First BloodBeing Mary JaneThe Time Travelers WifeBeverly Hills ChihuahuaThe Last Thing He Told MeThe Last KingdomThe Other WomanHeartbeatThe Pursuit of HappynessStrikeTaffe MädelsAbsolutely AnythingHacheThe Kissing BoothDead Man DownAfter YangWorkin MomsSkinwalkerStargirlBlood and BoneLittle Miss SunshineHunter x HunterThe Unbearable Weight of Massive TalentHemlock GroveBlackhatThe GreatMechanic: ResurrectionRunaway BrideA Night at the RoxburyShort Term 12Flyvende farmorOuter BanksKnight and DayArrivalBlue PeriodIn the Heart of the SeaBlueyThe PatriotHouse of HammerLove ActuallyRiddickBäckströmShaun of the Dead