kinokvinder.dk

Person of Interest (TV Series 2011–2016)

De medvirkende i TV-serien Person of Interest

Den amerikanske tv-serie Person of Interest blev sendt fra 2011 til 2016 og er skabt af Jonathan Nolan. Serien blev rost for sin intelligente storytelling, dybe karakterer og spændende plot. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste skuespillere, der medvirkede i serien:

Jim Caviezel som John Reese

Jim Caviezel spiller hovedrollen som John Reese, en tidligere CIA-agent der bliver rekrutteret af en mystisk milliardær ved navn Harold Finch til at forhindre forbrydelser før de sker. Caviezel formår at give Reese en blanding af styrke og sårbarhed, der gør ham til en kompleks og fascinerende karakter.

Taraji P. Henson som Joss Carter

Taraji P. Henson spiller rollen som Joss Carter, en hårdkogt kriminalbetjent der efterhånden bliver en vigtig allieret for Reese og Finch. Henson formår at give Carter en stærk og troværdig karakteristik, der gør hende til en af seriens mest elskede figurer.

Kevin Chapman som Lionel Fusco

Kevin Chapman spiller Lionel Fusco, en korrupt politibetjent der bliver tvunget til at samarbejde med Reese og Finch. Chapman formår at give Fusco en subtil udvikling gennem serien, hvor han går fra at være en antihelt til at blive en ægte helt.

Michael Emerson som Harold Finch

Michael Emerson spiller rollen som Harold Finch, den geniale opfinder af et supercomputer-system kaldet The Machine, der spår om forbrydelser. Emerson formår at give Finch en unik blanding af intelligens og social akavethed, der gør ham til et af seriens mest interessante karakterer.

Amy Acker som Root

Amy Acker spiller rollen som karakteren Root, en hacker og tidligere leder af en undergrundsbevægelse. Acker formår at give Root en mystisk og uforudsigelig karakter, der bringer spænding og kompleksitet til serien.

Sarah Shahi som Sameen Shaw

Sarah Shahi spiller rollen som Sameen Shaw, en tidligere CIA-agent der slutter sig til teamet og bliver en vigtig medspiller for Reese og Finch. Shahi formår at give Shaw en stærk og karismatisk karakteristik, der gør hende til en af seriens mest populære figurer.

Udover disse hovedroller spiller også John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza, Boris McGiver, Brett Cullen, Clarke Peters, David Valcin, John Doman, Paige Turco, Jay O. Sanders og Brennan Brown centrale roller i serien. Deres præstationer bidrager alle til at gøre Person of Interest til en spændende og unik tv-serie.

Med en dygtig skuespillerbesætning og en fascinerende historie formåede Person of Interest at holde publikum fanget og leverede fængslende tv-underholdning i fem sæsoner.

Overblik

Titel Person of Interest
Udgivelsesdato 26. august 2012 (Holland)
Oprindelsesland USA
Alternative titler P.O.I
Filmlocation Silvercup Studios East, Long Island City, Queens, New York City, New York, USA (Studie)
Produktionsselskaber Kilter Films, Bad Robot, Warner Bros. Television

Resmué

Person of Interest er en TV-serie, der følger en tidligere CIA-agent ved navn John Reese og en velhavende programmør, Harold Finch, der samarbejder om at redde liv ved hjælp af et overvågnings-AI. Dette AI sender dem identiteterne på civile, der er involveret i forestående forbrydelser. Dog er detaljerne omkring forbrydelserne og de involverede personers roller en gåde.

Harold Finch, en milliardær-softwaregeni, skaber en maskine for regeringen, der er designet til at opdage terrorhandlinger, før de kan ske, ved at overvåge hele verden gennem mobiltelefoner, e-mails og kameraer. Finch opdager, at maskinen ser alt, potentielle terroristhandlinger og voldelige forbrydelser, der involverer almindelige mennesker. Da regeringen betragtede voldelige forbrydelser mellem almindelige mennesker som uvæsentlige, byggede Finch en bagvej til systemet, der giver ham et CPR-nummer på en person involveret i en kommende voldelig forbrydelse, så han kan handle. Sammen med John Reese, en tidligere CIA-agent, arbejder de to i hemmelighed med at forhindre voldelige forbrydelser, før de kan ske. Efterhånden som deres aktiviteter fører til, at de bliver jaget af New York Police Department, CIA-agenter, der er på sporet af den dødsliste-reformerende Reese, en computerhacker ved navn Root, der ønsker adgang til maskinen, og regeringsfolk, der ønsker at holde al viden om maskinen hemmelig.

Den velhavende geniale softwareingeniør, der normalt går under navnet Harold Finch, er hjernen bag skabelsen af en altseende maskine. Finch og hans forretningspartner Nathan Ingram udviklede maskinen til at sælge til den amerikanske regering, der er uvidende om, at Finch arbejder i det skjulte. Formålet med maskinen er at hjælpe regeringen med at opdage handlinger, der fører til terrorisme, for at forhindre disse terrorhandlinger i at ske. Men det, regeringen betragter som uvæsentligt i brugen af maskinen, er handlinger, der fører til mord. Finch ønsker derfor, uden regeringens viden om, at han har en bagvej til maskinen, at forhindre disse mord. Maskinen giver kun socialsikringsnummeret på en person involveret i en forbrydelse, og Finch ved ikke, om personen er målet eller gerningsmanden. Han inddrager den tidligere CIA-specialagent, John Reese, der normalt går under navnet manden i jakkesættet, for at hjælpe med sin mission. Reese er officielt registreret som død. Men da Reese ofte benytter ulovlige metoder for at opnå Finchs mål, bliver de forfulgt af myndighederne. De bliver også jaget af dem, som de forhindrer i at udføre deres forbrydelser, og af få personer, der kender til maskinens eksistens og som selv har ondsindede tanker om, hvad de vil gøre med maskinen, hvis de kan få fat i den.

En milliardær-softwareingeniør og en tidligere CIA-agent slår sig sammen for at forhindre forbrydelser, før de sker, ved hjælp af en kunstig intelligens kendt som Maskinen. Samtidig skal de overleve at blive jaget af regeringen og beskytte Maskinen for enhver pris. Denne tv-serie, baseret i New York, følger deres arbejde med at modtage CPR-numre fra Maskinen og forsøge at afgøre, om de bliver ledt til en potentiel offer eller en forbryder.

Alle tiders sjove fejl i TV-serien Person of Interest

TV-serien Person of Interest har fanget millioner af seere verden over med sin spændende handling og interessante karakterer. Men selvom serien er fantastisk, så har seerne ikke været bange for at spotte nogle små fejl undervejs. Vi har samlet nogle af de mest morsomme fejl i denne artikel. Lad os tage et kig på dem!

Gående gader i New York

Der er noget mærkeligt ved gaderne i New York i Person of Interest. Selvom serien foregår i den travle storby, ser det ud til, at der aldrig er rigtig mange mennesker på gaderne. Enten har New Yorks befolkning pludselig besluttet sig for at gå på ferie, eller også har produktionsteamet valgt nogle meget tomme områder at filme i. Hvad sker der, New York?

Ubegrænset ammunition

En af vores helte, John Reese, er bestemt en god skytte. Men nogle gange undrer man sig over, hvor han får al sin ammunition fra. Han kan skyde og skyde uden at løbe tør for skud, selvom han aldrig ser ud til at bære rundt på mere end et enkelt våben. Er Reese en magisk skytte, der kan producere ammunition ud af tynd luft? Måske er det en superkraft, han har fået med i pakken fra Person of Interest?

Teleportation uden forklaring

Det er ikke kun John Reese, der har nogle overnaturlige evner i Person of Interest. Nogle gange ser det ud til, at vores andre helte, Finch og Root, kan teleportere sig selv rundt i byen. På den ene scene befinder de sig i en bygning, og i det næste øjeblik er de pludselig et helt andet sted, uden nogen form for forklaring. Måske har de fået fat i en time machine? Eller også lader de blot som om, de kan teleportere sig for at imponere os.

Det fortryllede datasystem

Et af de mest elskede elementer i Person of Interest er det intelligente datasystem, The Machine, der kan forudsige forbrydelser. Men nogle gange virker det, som om The Machine har sine egne magiske evner. Det kan på mirakuløs vis få adgang til selv de mest sikre datanetværk og løse indviklede problemer på sekunder. Måske har The Machine et hemmeligt samarbejde med Hogwarts? Vi ville i hvert fald ikke være overraskede.

Sådan er det, når man kigger efter fejl i ens yndlingsserier. Men disse små fejl gør det bare endnu sjovere at se Person of Interest. Selvom serien ikke er perfekt, formår den stadig at underholde os på alle mulige måder. Så lad os omfavne fejlene og fortsætte med at nyde denne spændende serie!

Andre populære titler: Tomb RaiderSpliceLie to MeNights in RodantheThe Gray ManThe Hunger Games: Mockingjay – Part 1Something BorrowedBølle Bob – Alle tiders heltThe BikeridersLupinSkyldig IIExcess BaggageThe HandmaidenCasino RoyaleCars 3Multă baftă, Leo Grande!Alletiders jul13 MinutesDiario de un GigolóDarkland: The ReturnOne DayPriestThe SimpsonsDumplinALFTed LassoBombshellThe Last of UsRene hjerterSanditonTerminalUn beau matinShetlandAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaAnnabelleBeau Is AfraidLokiMarvels Jessica JonesSonic the Hedgehog 3GirlApocalypse NowMikkel og guldkortetHalf BakedEm Inglês, S.F.F.Zathura: A Space AdventureThe OrvilleAnna Pihl – Auf Streife in KopenhagenStrisser på SamsøMandy