kinokvinder.dk

Plebs (TV Series 2013–2019)


Overblik

Titel Plebs
Udgivelsesdato 25. marts 2013 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk
Også kendt som Плебеи
Optagelsessteder Nu Boyana Film Studios, Sofia, Bulgarien
Produktionsselskab Rise Films

Resmué

Plebs følger tre desperate unge mænd fra forstæderne, mens de forsøger at score damer, beholde deres job og kravle op ad samfundsstigen i storbyen – som tilfældigvis er det gamle Rom.

Fejlene i TV-serien Plebs der får seerne til at trække på smilebåndet

TV-serien Plebs har formået at underholde publikum med sin humoristiske skildring af livet i det gamle Rom. Men selvom serien har fanget vores opmærksomhed og fået os til at grine, er der nogle seere, der har opdaget nogle små fejl i produktionen. Lad os tage et kig på disse fejl, der får os til at se historien gennem et humoristisk filter.

Anakronismer: Tomater, majs og græskar – nåede romerne mon ud over havehækken?

En af de mest markante fejl i Plebs er de mange anakronismer, der optræder i serien. For eksempel kan seerne ikke undgå at bemærke, at der dukker tomater, majs og græskar op – alle sammen afgrøder, der stammer fra Amerika. Mon romerne virkelig var så eventyrlystne, at de allerede i oldtiden drog ud på opdagelsestogter til Amerika? Det er nok mere sandsynligt, at disse haver var udstyret med en veltilrettelagt tidsmaskine!

Skjult besked: Hvad har kartoflerne i Plebs mon gang i?

En anden kilde til morskab er kartoflerne, der finder vej ind i nogle af episoderne. Kartofler er også en afgrøde, der oprindeligt stammer fra Amerika og først blev introduceret i Europa efter opdagelsen af Amerika. Har den modige romerske ungdom mon også formået at rejse i tiden og afprøve kartoffelmos på deres tallerkener? Lad os bare sige, at det er bedst at holde godt øje med dem, for der er sikkert noget mere end blot kulhydrater på spil!

Ingen pasta i Plebs?

Der er også en bemærkelsesværdig mangel på pasta i serien. Det er svært at forestille sig det gamle Rom uden pasta, som vi alle associerer med italiensk madkultur. Måske plebserne ikke har opdaget pasta endnu, eller måske har de haft deres egne hemmelige, antikke nudelopfinder?

En sjov afvigelse: Spørge-ord skal være på latin

Stednavne og karakternavne i serien er også kilde til grin. Hvordan kan vi være sikre på, at det romerske samfund faktisk indeholdt figurer, der hedder Marcus eller Caesar? Og hvordan kan de tro, at de kan snige nogle græske navne som Antonius ind i den romerske historie? Lad os være ærlige; latinske navne er noget mere morsomme og svært at udtale end deres mere populære kolleger fra verden uden for det gamle Rom!

Disse fejl gør Plebs endnu mere underholdende for os seere. De får os til at tænke over, hvad der kunne have sket i en alternativ version af Roms historie. Så lad os omfavne disse lidt fjollede fejl og nyde Plebs for den sjove og muntre serie, den er!

Andre populære titler: Mortal Engines – Krieg der StädteFamily GuyBlumige AussichtenThe Thing About PamTinka og kongespilletEliteThe TurningA Quiet Place Part IIIJurassic World DominionPlaying with FireThe NunBondingEncantoGlassRitualulPuzzle mortalDeadpoolEvitaSand CastleMiss Osaka“Fear the Walking Dead” GrotesqueDuneSaturday Night FeverThe HolidayJudas & JesusThe Bank HeistSuitsIçerdeMassVacanță criminală 2Mighty Morphin Power RangersMurder MysteryGuardians of the Galaxy Vol. 3LockeScreamSecret ObsessionStalkerThe MistWe Are MarshallSingThe Worst Person in the WorldThe Best Exotic Marigold HotelJigsawFlushed AwayHustlersBecoming ElizabethManchester by the SeaBroken FlowersThe Young OnesRăzboiul stelelor – Episodul V: Imperiul contraatacă