kinokvinder.dk

Pokémon (TV Series 1997–2023)


Overblik

Titel Pokémon
Udgivelsesdato 8. september 1998 (USA)
Oprindelsesland Japan
Også kendt som Pokémon DP: Battle Dimension
Filmoptagelsessteder Setagaya, Tokyo, Japan (OLM, Inc.)
Produktionsvirksomheder Creatures, GAME FREAK, Nintendo

Resmué

Ash Ketchum, hans gule kæledyr Pikachu og hans menneskelige venner udforsker en verden af ​​magtfulde væsner. Den 10-årige Ash drømmer om at blive den største Pokémon-træner i verden. For at opnå dette får han hjælp fra mange venner og sin egen Pokémon, Pikachu. Sammen skal de søge deres verden for nye Pokémon, samtidig med at de undgår Team Rocket og andre onde organisationer, kæmper mod rivaler og møder legendariske Pokémon.

Satoshi fortsætter sin rejse til Kalos-regionen og får nye venner som Serena, en barndomsven, han har kendt siden han var barn i Masara-byen, Citron, en gymnastiklærer og opfinder, og Citrons søster Eureka, en lille pige der skal tage sig af sin storebror.

De store eventyr følger 10-årige Ash Ketchum, en ung Pokémon-træner fra Pallet Town, samt hans bedste ven og evigt følgesvend Pikachu. Sammen begiver de sig ud på mange eventyrige regioner: den traditionelle region Kanto, den kulturelt rige Johto, den tempererede Hoenn-region, den mystiske Sinnoh-region, de avancerede landskaber i Unova, Kalos med dets mange vartegn og pragten i de tropiske Alola-områder. Undervejs møder de mange nye følgesvende, venner og rivaler, mens de også konkurrerer i hver regional liga, bekæmper onde organisationer og overtaler det irriterende og vedholdende Team Rocket. Men på trods af alt dette forbliver Ashs mål uændret: at opdage mange nye Pokémon og blive anerkendt som verdens største Pokémon-mester.

En animeserie baseret på det populære Game Boy-spil Pocket Monsters, hvor børn opdrætter en lommonster og træner den til at kæmpe mod andre monstre. I denne serie rejser Satoshi og hans Pokémon, Pikachu, rundt i landet i håbet om at forbedre deres færdigheder og til sidst blive de store mestre. Undervejs oplever de forskellige eventyr, der normalt involverer den medfølgende Pokemon, Nyath, og hans trænere, Musashi og Kojiro.

Fejl i TV-serien Pokémon afsløret af seere

Pokémon-universet er fyldt med fascinerende væsener og spændende eventyr, men selv en fantastisk serie som Pokémon kan ikke undgå at have sine fejl og misforståelser. Lad os dykke ned i nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl, som seere har opdaget og påpeget med et humoristisk glimt i øjet.

Kontinuitetsbrist

Hvem kan glemme den konstante antydning om, at Pikachus elektriske angreb kan skade Jord-typer? Desværre for skaberne af serien, er dette langt fra sandheden. Uanset hvor meget Pikachu forsøger at chokere en Jord-type, vil det aldrig have nogen effekt. Mon Pikachu nogensinde lærer den lektie?

Faktuelle fejl

Ét afsnit skaber forvirring, når en Exeggcute pludselig udvikler sig til en Exeggutor uden en Leaf Stone. Alle Pokémon-fans ved, at en Leaf Stone er nødvendig for, at denne Pokémon kan udvikle sig. Man kan ikke bare udvikle sig gennem erfaringspoint. Ser ud som om Exeggcute fik lidt hjælp fra en glemt sten!

Fejltagelser

I et tidligt afsnit af serien påstår Flint, Brocks far, at Brocks mor er gået bort. Men hold nu fast! Senere viser det sig, at Brocks mor faktisk er i live og medvirker i et andet afsnit. Ser ud til at Flint er blevet fanget i et net af sine egne løgne. Måske skulle han have holdt sig opdateret på familiens status.

Karakterfejl

I et afsnit deltager Brocks Geodude i en kamp mellem rene Fighting Pokémon. Problemet er, at Geodude hverken er Fighting eller Rock-type, som man måske skulle tro. Nej nej, den er faktisk Rock/Jord-type. I det oprindelige kortspil fandtes der ingen Rock- eller Jord-typer, kun Fighting-typer til at repræsentere alle tre. Er der mon sket en forveksling her?

Selvom Pokémon-serien er fyldt med fejl, kan vi ikke benægte dens enorme popularitet og charme. Lad os omfavne disse fejl som en del af seriens unikke og underholdende oplevelse. Måske vil skaberne af Pokémon rette op på disse fejl i fremtidige afsnit – eller måske vil de bare lade dem være som en sjov påmindelse om, at selv det bedste kan have nogle fejl i skønheden.

Andre populære titler: The Power of the DogUnchartedThe Power of the DogWu mingFlådens friske fyreCasualtyO.C., CaliforniaItLegends of TomorrowRoad HouseJohn WickHalloweenCaptain America: Civil WarThe MenuSouth ParkSuccessionRoald Dahls Matilda the MusicalPerfect MatchFantasy IslandYellowjacketsMinions: The Rise of GruBachelor PartySpider-Man: Across the Spider-VerseStargateDeuce Bigalow: Male GigoloThe FugitiveRoadrunner: A Film About Anthony BourdainMothers Day: Liebe ist kein KinderspielX-Men: Days of Future PastSunriseThe KingdomKalifatHuff – Reif für die CouchA Court of Thorns and RosesAlice, DarlingTeen SpiritO MordomoThe Riot ClubStranger ThingsThe WonderThe ForestShes All ThatLoverA Good YearA California ChristmasOver the Garden WallBoschThe QueenTatortA California Christmas