kinokvinder.dk

Psycho-Pass (TV Series 2012–2019)


Overblik

Titel Psycho-Pass
Udgivelsesdato 11. oktober 2012 (Japan)
Oprindelsesland Japan
Sprog Japansk
Også kendt som Психопаспорт
Produktionsselskaber Dentsu, Fuji Television Network, Index

Resmué

I TV-serien Psycho-Pass følger vi Akane Tsunemori, en politikvinde, der trofast adlyder det regerende, computeriserede og forudsigende Sibyl System. Men da hun står over for en kriminel mesterhjerne, der kan undslippe dette perfekte system, begynder hun at sætte spørgsmålstegn ved både Sibyl og sig selv.

I en futuristisk verden, hvor kriminel hensigt analyseres af Sybil Systemet, slutter den nye og talentfulde rekrut Akane Tsunemori sig til politistyrken. Dog sætter hun altid sin egen retfærdighed over Sybils dom. Politiet støttes af Enforcers (latent kriminelle med høj kriminel hensigt), hvoraf en af dem er en tidligere inspektør, der støtter Akanes handlemåde.

Efter at have lært Sibyl Systemets sande natur, vælger Akane Tsunemori at adlyde systemet, troen på menneskeheden og den juridiske orden. Hun er en del af en ny politiafdeling, der står over for kriminelle i deres dagligdag. Men udseendet af et monster vil ryste systemet i dets grundvold.

En intelligent pige melder sig til Public Security, hvis formål er at finde og eliminere mennesker, hvis Psycho-pass afslører en kriminel koefficient, der er højere end grænsen. Efter at Akane, den nye rekrut, opdager, at udøverne i hendes team skal dræbe mennesker, hvis nuance (Psycho-pass kriminelle skala) er blevet forhøjet uden at de faktisk ønsker at skade nogen, sætter hun det retfærdighedsbegreb i spørgsmål.

Velkommen til en verden, hvor blot at tænke på en kriminalitet er nok til at gøre en skyldig. Dårlige hensigter kan ikke længere skjules, og politiet ved præcis, hvilke forvrængede sind der er ved at krydse over til den forkerte side af loven. Ligevægten i kampen mod banditterne er Dominator, et futuristisk våben, der kan læse sind og vurdere risikoen for, at en borger vil blive kriminel. Betjente arbejder i hold bestående af Enforcers og Inspektører. Enforcers tager sig af de slemme fyre, Inspektører forhindrer deres partnere i at gå imod systemet, og det almægtige Sibyl System holder et vågent øje med os alle. Samfundet lammetæves af sine dybeste, mørkeste ønsker, og en juryret er blevet erstattet af Dominators vrede.

Fem sjove fejl i TV-serien Psycho-Pass

Fejl #1: Karakterenes konstante gode hår

En af de mest underholdende fejl i TV-serien Psycho-Pass er karakterernes altid perfekt stylede hår. Uanset om de lige har været i kamp eller været gennem en intens forfølgelsesscene, så forbliver deres frisurer fejlfrie og uden en eneste hårtot på afveje. Måske skulle de overveje at søge efter superheldehårprodukter – det ville virkelig være en game-changer i deres kamp mod kriminaliteten!

Fejl #2: Den utrolige tidshastighed

I Psycho-Pass foregår handlingen ofte i en verden, hvor alt sker i et surrealistisk tempo. Et øjeblik har karaktererne lige truet hinanden med pistoler, og i næste øjeblik er de allerede tilbage på politistationen og nyder en afslappende kop kaffe. Måske er det en genial japansk teknologi, der tillader dem at krydse gaderne i superspeed – det er i hvert fald en evne, vi gerne ville have i den virkelige verden!

Fejl #3: Aliaser uden konsekvenser

En af de sjovere fejl i Psycho-Pass er, at karaktererne tilsyneladende kan løbe rundt med vilde aliasser og stadig ikke blive fanget af politiet. Hvad med at sejle under kriminelle pseudonymer som Super Hacker eller Mastermind? Vi kan næsten høre politistationens tankegang: Hmm, vi kan ikke finde denne forbryder, der har stjålet millioner fra banken, men vi har hørt, at han er kendt som Ninja69 på internettet. Lad os bare opgive!

Fejl #4: Magiske kostumer

I Psycho-Pass har karaktererne nogle temmelig fantastiske kostumer, der ser ret hårde ud og virkelig sender et kraftfuldt signal. Men det ser ud til, at disse kostumer også har en usynlig superkraft – de forvandles magisk til en perfekt pasform, uanset hvilken størrelse og kropsform karakteren har. Vi kunne godt bruge nogle af de magiske kostumer næste gang vi skal klædes ud – farvel, besværlige prøverum!

Fejl #5: Mystiske evner til at undgå trafik

I Psycho-Pass kan karaktererne tilsyneladende teleportere sig fra et sted til et andet, uden at de behøver bekymre sig om den forfærdelige bytrafik. De undgår konstant køer og trafikpropper, som om de har en hemmelig indbygget GPS, der viser dem de hurtigste ruter. Måske skulle de dele deres trafikhemmeligheder med resten af verden – det ville da være en gigantisk hjælp for vores daglige pendling!

Andre populære titler: SingRonal the BarbarianThe Gift365 DaysMayor of KingstownThe Quick and the DeadDream HouseThe BoysA Christmas CarolShetlandRoundersWhiplashFutoku no GuildThe WonderHappy FeetProject XKilljoyBlade: TrinityWhat the HealthMaA Star Is BornGen VThe Woman KingHoudiniNarvik: Hitlers First DefeatGreaseThe Girl on the TrainFUBARThe Man with the Iron FistsFar til Fire Gir Aldrig OpBeing Mary JaneBeastOddballsOlympus Has FallenThe Super Mario Bros. MovieNymphomaniac: Vol. IIBewitchedTakers – The Final JobCapcanaThe Other WomanSunes familieThe UndoingThe FlashGet OutJurassic World DominionSthlm RekviemThe Dark Knight RisesThe DepartedWildflower