kinokvinder.dk

Rescue Me (TV Series 2004–2011)

Medvirkende i TV-serien Rescue Me

TV-serien Rescue Me var en amerikansk dramaserie, der blev sendt i perioden 2004-2011. Serien fulgte livet for brandmændene på Engine 99 i New York City og deres personlige kampe både på og uden for jobbet. Serien blev skabt af Denis Leary og Peter Tolan, der også begge medvirkede som skuespillere.

Top cast

Denis Leary spillede rollen som Tommy Gavin, en dedikeret brandmand med en turbulent personlig historie. Leary var en af hovedrolleindehaverne i serien og medvirkede i alle 93 episoder.

Michael Lombardi spillede Mike Silletti, en af Tommy Gavins kolleger og en vigtig del af brandmandsteamet. Lombardi var også medvirkende i alle 93 episoder af serien.

Steven Pasquale spillede Sean Garrity, en anden brandmand på teamet, der kæmpede med personlige dæmoner og alkoholisme. Pasquale medvirkede også i alle 93 episoder af serien.

Andrea Roth spillede rollen som Janet Gavin, Tommys ekskone, der navigerer livet som en alenemor og forsøger at opretholde et forhold til Tommy på trods af deres konflikter. Roth var medvirkende i alle 93 episoder af serien.

John Scurti spillede Kenneth Lou Shea, en veteranbrandmand og Tommy Gavins bedste ven. Scurti medvirkede også i alle 93 episoder.

Daniel Sunjata spillede Franco Rivera, en af de yngre brandmænd på holdet og en karakter med en kompleks personlighed. Sunjata var også en del af hele seriens 93 episoder.

Callie Thorne spillede Sheila Keefe, en kvinde med et komplekst forhold til Tommy Gavin og moder til deres søn. Thorne medvirkede også i alle 93 episoder.

Natalie Distler spillede Colleen Gavin, Tommys teenage-datter. Hun medvirkede i 64 episoder af serien.

James McCaffrey spillede Jimmy Keefe, Tommys svoger, der også er en brandmand. McCaffrey var medvirkende i 56 episoder af serien.

Robert John Burke spillede Mickey Gavin, Tommys ældre bror. Han var med i 54 episoder af serien.

Lenny Clarke spillede Uncle Teddy, Tommys onkel og en tidligere brandmand. Han medvirkede i 53 episoder af serien.

Adam Ferrara spillede Chief Needles Nelson, chef for holdet. Ferrara medvirkede i 50 episoder fra 2006-2011.

Larenz Tate spillede Bart Black Shawn Johnston, en anden brandmand og kæreste til Tommys ekskone. Tate var medvirkende i 47 episoder af serien fra 2007-2011.

Jack McGee spillede Chief Jerry Reilly, den tidligere chef for holdet. McGee medvirkede i 44 episoder fra 2004-2007.

Michael Zegen spillede Damien Keefe, Jimmy Keefes søn og også en brandmand. Zegen medvirkede i 42 episoder fra 2004-2011.

Tatum ONeal spillede Maggie Gavin, Tommys søster. Hun medvirkede i 39 episoder fra 2004-2011.

Olivia Crocicchia spillede Katy Gavin, Tommys datter. Hun var med i 39 episoder af serien fra 2004-2011.

Jerry Adler spillede Sidney Feinberg, en afdød brandmand og mentor for Tommy Gavin. Adler medvirkede i 34 episoder fra 2007-2011.

Denis Leary og Peter Tolan var skaberne af serien Rescue Me. Leary spillede også hovedrollen som Tommy Gavin, mens Tolan ikke havde en skuespillerrolle i serien.

Alle de medvirkende skuespillere bidrog på hver deres unikke måde til at bringe karaktererne og historierne i Rescue Me til live. Serien modtog ros for sit autentiske portræt af brandmænd og deres udfordringer både på arbejdet og i deres personlige liv.

Overblik

Titel Rescue Me
Udgivelsesdato 21. juli 2004 (USA)
Oprindelsesland USA
Produktionsselskaber Apostle
The Cloudland Company
DreamWorks Television
Sprog Engelsk
Også kendt som Bombers de Nova York
Optagelsessteder Rockaway Beach, Queens, New York City, New York, USA

Resmué

Rescue Me er en tv-serie, der handler om Tommy Gavin, en brandmand i New York City. Tommy kæmper med frygten for sit job og at se sin ex-kone date andre mænd. På 9/11 mistede Tommy hundredvis af venner, heriblandt sin fætter/bedste ven Jimmy, samt en del af sin sjæl og fornuft. Tre år senere er hans liv i ruiner, og det er en daglig kamp ikke at tage en drink. Han holder øje med sin adskilte kone og deres tre børn, samtidig med at han forsøger at få hende tilbage. Der er også en voksende seksuel spænding mellem ham og Jimmys enke. Samtidig kæmper Tommy med sin fars og onkels uforudsigelige opførsel og hans crews påfund. Tommys (irsk) vrede og trang til at drikke er ved at bryde igennem – og nu får han endda skyldfølelse for at overleve, hvilket får ham til at se og tale med døde mennesker, især sin fætter Jimmy. Alle disse indre dæmoner truer det, han værdsætter mest – den medfødte mod og stolthed det betyder at være medlem af brandvæsenets evige klub, F.D.N.Y.

Rescue Me er et drama, der centrerer sig om brandstationen Engine 62 i New York City og dets medlemmers personlige og følelsesmæssige kampe i en verden efter 9/11. Serien fokuserer primært på Tommy Gavin, en erfaren brandmand hvis liv er i kaos, mens han håndterer stress og frygt for sit job samt separationen fra sin kone Janet. Tommy flytter ind i et hus overfor hendes for at være tæt på deres tre børn og have et øje på hende. Presset og frygten fra hans job kommer til udtryk gennem samtaler med hans afdøde fætter Jimmy Keefe, en tidligere brandmand, samt de hjemsøgende minder om folk, han har set omkomme i tjenesten. De øvrige medlemmer af Ladder 62 inkluderer Chief Jerry Reilly, der til trods for sin titel som Den Gode Chief, lider af alvorlig spilleafhængighed. Sean Garrity er en ung, flot fyr, der er nemmere at se på end at føre samtaler med. Franco Rivera, en kæk, puertoricansk kvindeforfører, er Tommys fortrolige og lever livet i overhalingsbanen. Løjtnant Kenny Lou Shea er en machohelt, der i hemmelighed skriver poesi som en måde at give slip på sine følelsesmæssige frustrationer. Mike Silletti, den nyansatte, udstår talrige indvielsesprøvelser, da han starter sin karriere som brandmand.

Fem sjove fejl i TV-serien Rescue Me, som seerne har opdaget

TV-serien Rescue Me har fanget mange seeres opmærksomhed med sin intense fortælling om brandmænd og deres personlige kampe. Men selvom serien er højt værdsat af både kritikere og publikum, har seerne alligevel været skarpe til at spotte nogle sjove fejl undervejs. Her er fem af de mest bemærkelsesværdige fejl, der har fået publikum til at klø sig i hovedet.

1. Navneforvirring: Hvor mange søskende har Tommy?

I sæson 1 spørger Tommys kone Janet, hans bror Johnny, hvordan Jenny og børnene har det. Men i sæson 3, når hans daværende ekskone dukker op, hedder hun Angie. Er Tommy en del af en kompliceret familie, eller er der sket en alvorlig navneforvirring i produktionen? Det er svært at vide, men det er tydeligvis et mysterium værd at diskutere over en god kop kaffe.

2. Aldersforvirring: Er Tommy og Janet alt for unge?

Mod slutningen af sæson 3 konfronterer Tommy sin brors morder og nævner, at Johnny var 41 år. Senere bliver Johnny kaldt Tommys lillebror. Men da Tommy og Janet mødtes i high school og fik et barn (Colleen), som i sæson 4 er 18, skulle både Tommy og Janet være i midten af trediverne. Enten skal vi have genetikken under lup her eller også skal vi have styr på alderen i manuskriptet.

3. Alderstælling: Tommys far står stærkt, men fejrer alt for mange fødselsdage

I sæson 1 siger Tommys far, at han er 72 år gammel og kan klare sig selv. Men i sæson 3 fejrer han sin 83-års fødselsdag. Enten har Tommy en selvhealende far, der kan blive yngre med alderen, eller også har manuskriptforfatterne brug for en lektion i matematik.

4. Aldersforvirring i efterlivet?

Hver gang Tommy taler med et spøgelse i serien, ser spøgelset ud som det gjorde i dødsøjeblikket, undtagen hans søn Connor, der døde som dreng, men alligevel er en ung voksen i efterlivet. Måske har Tommy en misforstået forståelse af tidskonceptet i dødsriket, eller også har seriens skaber et unikt syn på aldring.

5. Geografisk forvirring: Er brandstationen flyttet til en anden bydel?

I sæson 2, når Tommy angiveligt arbejder på en brandstation på Staten Island, er motornummeret 3xx. På Staten Island er husnummeret 1xx. Så hvor i alverden er brandstationen? Måske er brandmændene hemmelige superhelter, der kan bevæge sig mellem bydele i en hurtig soloudflugt. Det er i hvert fald en nørdet gåde for de mest dedikerede seere.

Selvom Rescue Me håndterer alvorlige temaer som brandmandslivets udfordringer og personlige tragedier, kan det være underholdende at spotte disse små fejl. Så næste gang du ser serien, skal du holde øje med flere unikke gåder og mysterier!

Andre populære titler: DOA: Dead or AliveThird WatchDoomsdayChucky und seine BrautThe DryMarionetaArtikFirebrandTeoria Big BangAgent HamiltonRun Sweetheart RunBlue Lagoon: The AwakeningStargate SG-1Riders of JusticeVenomMad Max: Fury RoadColectionarul de ochiEncounterFBOY Island DanmarkShamelessHalalabad BluesSicarioDie Hard 2DementerFast XFast XDer Sex PaktThe Thorn BirdsLove ActuallyStripteaseExtantThe OfficeHorrible BossesZusaBocchi the Rock!The Nice GuysMaster of NoneThe Mandela CatalogueLawrence of ArabiaVicky Cristina BarcelonaThe InternYellowstoneSnowfallThe Chronicles of Narnia: Prince CaspianMonster Boobs: Put Your Love in MeDeadwoodPride & PrejudiceBlack Panther: Wakanda Forever