kinokvinder.dk

Rome (TV Series 2005–2007)


Overblik

Titel Rome
Udgivelsesdato 28. august 2005 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien, USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Máu Lửa Thành Rome
Filmoptagelsessteder Boyana Film Studios, Sofia, Bulgarien
Produktionsselskaber HD Vision Studios, British Broadcasting Corporation (BBC), Home Box Office (HBO)

Resmué

Rome er en britisk historisk drama TV-serie, der skildrer overgangen fra den romerske republik til det autokratiske imperium i de sidste dage af den romerske republik.

Handlingen følger både de berømte og almindelige romeres liv og skildrer den turbulente tid med borgerkrig og erobringskrige, som ændrede verdenshistorien. Serien fortæller historien set både fra aristokraternes synspunkt, herunder Julius Cæsar, hans familie, hans adopterede efterfølger Octavian Augustus, samt deres politiske allierede og modstandere, og fra nogle få almindelige romeres politisk naive perspektiv, især soldaterne Lucius Vorenus og Titus Pullo samt deres familier.

Rome giver et realistisk billede af det romerske samfund på den tid, og serien fokuserer på de politiske intriger, krige og kulturelle aspekter af denne vigtige periode i historien.

Fejl ramt af Romske Rædsler

TV-serien Rome har underholdt seerne med sine historiske intriger og dramatiske begivenheder fra oldtidens Rom. Men intet er perfekt, og seere har ikke sparet på deres skarpsindighed, når det kommer til at spotte fejl og unøjagtigheder i serien. Lad os dykke ned i nogle af de morsomste fejl, der er blevet opdaget af de ivrige seere.

Continuitetsfejl – For evigt unge

Årtier flyver afsted, men nogle af karaktererne i serien synes ikke at have opdaget hemmeligheden bag aldring. Måske er de blevet ramt af en tidsfælde eller har fundet en magisk ungdomseliksir. Hvem ved? En ting er sikkert – de ser fantastisk godt ud efter så mange år.

Faktuelle fejl – Hvem sagde hvad?

Historiske korrektheder kan være svære at opretholde, og Rome er ingen undtagelse. Servilia dør efter Atia i virkeligheden, men i serien ser det ud til, at hun bare ville være den første til at gå. Og kan vi lige få et ordentligt latin-grammatikkursus til castet? Domina og Dominus er godt nok, når de bruges i den korrekte sammenhæng, men det er ikke ligefrem tjenestepersonale, vi taler om.

Anakronismer – Oh, Jesus!

Virkelighedens tid og sted synes at have lidt en brist i seriens univers. Atia overlever angiveligt flere årtier efter sin død, og pludselig hører vi en karakter råbe Oh, Jesus! – selvom Jesus er mange årtier væk fra scenen. Og hvis man kigger tæt på soldaternes sandaler, kan man se, at de må have fundet vej fra en moderne skobutik med deres gummisåler.

Geografiske fejl – Kameler i Egypten?

Seriens producenter tager os med på en eksotisk rejse til Egypten, hvor kameler strejfer rundt, som om de ejer stedet. Det er dog en smule svært for kameler at bevæge sig rundt på det bløde, fugtige jord i det marskområde, som det gamle Alexandria var bygget på. Og lad os lige tale om de fangne fugle – hvorfor er der pludselig araer fra Amerika og kakaduer fra Australien? Disse kontinenter var totalt ukendte for romerne.

Handlingens sprækker – Lad os grave dem dybere

Sidst, men ikke mindst, har vi plotfejl og karakterskæverter. Der er huller i historiens sammenhæng, hvor begivenheder ikke passer til tidsrammen eller det virkelige Rom. Og Cato er måske tidens mester i at slå tiden ihjel, da han ser ud til at være mere end 10 år ældre end Cicero og Pompejus.

Det er klart, at selvom Rome har begejstret mange seere, får fejl og unøjagtigheder ingen nåde. Men lad os være ærlige – vi kan ikke få alt rigtigt, når det kommer til historiefortælling på det store lærred. Så lad os grine af disse små upser og nyde den historiske underholdning, som Rome stadig leverer.

Andre populære titler: The PrestigeSuite FrançaiseThe Nice GuysDyden går amokFive Nights at FreddysThe RingSleeping BeautyMotoare sfinteRed JoanHolesDoctor SleepThe Best ManShazam! Fury of the GodsThe Summer I Turned PrettyWarriorThe SquareFamilien Jul og nissehotelletBullet TrainThe MotherTaken 3AngelEternalsCitadelThe OABlack AdamLost City of ZGhostbustersThank You for SmokingIzbăvireThe Big LebowskiJoe TechScream VIWaynes WorldDumplin9/11The Best Exotic Marigold HotelUnknownThe SalvationShazam!SAS: A Ascensão do Cisne NegroWet Hot American Summer: Ten Years LaterThe InsiderHouse of GucciSt. TriniansShazam! Fury of the GodsOz the Great and PowerfulFrom HellDer Weg nach El DoradoStăpânul inelelor: Cele două turnuriThe Hangover