kinokvinder.dk

Sabrina the Teenage Witch (TV Series 1996–2003)

Sabrina the Teenage Witch – De medvirkende

Sabrina the Teenage Witch er en populær amerikansk TV-serie, der blev sendt fra 1996 til 2003. Serien følger historien om Sabrina Spellman, en ung heks, der navigerer gennem teenagelivet samtidig med at hun lærer at kontrollere sine magiske evner. Serien byder på en række interessante og sjove karakterer, som bidrager til dens charme og popularitet.

Hovedrolleindehaverne

  1. Melissa Joan Hart – Melissa spiller rollen som Sabrina Spellman, den unge heks, der er seriens hovedperson. Hun er en talentfuld skuespillerinde, der formåede at bringe Sabrinas sjov, uskyld og charme til live på skærmen.
  2. Caroline Rhea – Caroline portrætterer Hilda Spellman, Sabrinas excentriske og sjove tante. Hendes skuespil og komiske timing beriger serien med hendes karakteristiske personlighed.
  3. Beth Broderick – Beth spiller rollen som Zelda Spellman, Sabrinas mere fornuftige og jordnære tante. Hendes akademiske tilgang til heksekunsten tilføjer en interessant dynamik til serien.
  4. Nick Bakay – Nick giver stemme til Salem Saberhagen, Sabrinas talende sorte kat. Salems sarkasme og humor bidrager til mange sjove øjeblikke i serien.
  5. Nate Richert – Nate spiller rollen som Harvey Kinkle, Sabrinas langvarige Crush og kæreste. Han bringer en sød og uskyldig skildring af karakteren, der tiltrækker seernes sympati.
  6. Jenna Leigh Green – Jenna portrætterer Libby Chessler, en populær men ondskabsfuld pige i skolen. Hendes præstation bidrager til spændingen og konflikten i serien.
  7. Martin Mull – Martin spiller rollen som Principal Willard Kraft, skolens rektor. Hans excentriske og komiske karakter giver mange grin til seerne.

Andre bemærkelsesværdige medvirkende

  • Soleil Moon Frye – Soleil spiller rollen som Roxie King, en af Sabrinas bedste venner senere i serien.
  • Elisa Donovan – Elisa portrætterer Morgan Cavanaugh, Sabrinas collegeven og senere bofælle.
  • Lindsay Sloane – Lindsay spiller rollen som Valerie Birkhead, Sabrinas tidligere bedste veninde i serien.
  • David Lascher – David spiller rollen som Josh, Sabrinas collegekæreste.
  • Trevor Lissauer – Trevor portrætterer Miles Goodman, Sabrinas ven og senere kæreste.
  • Alimi Ballard – Alimi spiller rollen som Quizmaster Albert, en mystisk karakter, der udfordrer Sabrina i nogle af hendes magiske opgaver.
  • Michelle Beaudoin – Michelle portrætterer Jennifer Jenny Kelley, en af Sabrinas klassekammerater.
  • Paul Feig – Paul spiller rollen som Mr. Eugene Pool, en af Sabrinas lærere.
  • Mary Gross – Mary portrætterer Mrs. Quick, en anden af Sabrinas lærere.
  • China Shavers – China spiller rollen som Dreama, en ung heks og Sabrinas bofælle.
  • Jon Huertas – Jon portrætterer Brad Alcerro, en af Harveys venner.

Alle skuespillerne og det øvrige hold bag Sabrina the Teenage Witch bidrog til seriens succes og var med til at skabe en underholdende og elsket TV-serie.

Skabere af serien inkluderer Jonathan Schmock og Nell Scovell. De formåede at skabe et univers fyldt med magi, humor og spænding, som kunne engagere et bredt publikum.

Overblik

Titel Sabrina the Teenage Witch
Udgivelsesdato 27. september 1996 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Sabrina Goes to College
Filmoptagelsessteder 64 E. Main Street, Freehold, New Jersey, USA (etablerende optagelser af Sabrinas hus)
Produktionsselskaber Finishing the Hat, Hartbreak Films, Viacom Productions

Resmué

Serien Sabrina the Teenage Witch handler om en sekstenårig teenager ved navn Sabrina Spellman, der pludselig opdager, at hun er en heks. Hendes to tanter, Hilda og Zelda, tilbyder at hjælpe hende med at styre sine nyopdagede magiske evner.

Sabrina lever med sine tanter i Massachusetts, hvor hun forbereder sig til at få sin hekselicens. På vejen støder hun ind i mange problemer, mens hun forsøger at lære, hvordan visse trylleformularer fungerer. Hun skal også holde sin hemmelighed skjult for sin kæreste Harvey, hendes venner Jenny og senere Valerie, den sure rival Libby og den altid mistænksomme rektor Willard Kraft.

I den tv-film, der introducerede den elskede karakter for publikum verden over, møder vi den unge Sabrina, da hun bliver sendt til at bo hos sine excentriske tanter og opdager, at hun faktisk er en heks. Ligesom ethvert andet pigebarn i hendes alder, ønsker Sabrina blot at have det sjovt og være normal. Men det viser sig, at det at være normal måske er umuligt, især når hendes daglige pligter involverer at gøre lektier, rydde op på sit værelse og lære at flyve.

Fejl i TV-serien Sabrina the Teenage Witch, opdaget af seere

TV-serier har en fantastisk evne til at transportere os til magiske verdener, men indimellem kan selv de mest fortryllende historier og karakterer have en brist eller to. I den populære TV-serie Sabrina the Teenage Witch har seerne ikke været blege for at påpege nogle af de mere humoristiske fejl, der er blevet begået. Lad os dykke ned i nogle af dem og tage det med et glimt i øjet!

Faktuelle fejl

I de tidlige sæsoner af serien er det tydeligt, at mange af skuespillerne, der portrætterer teenagere, faktisk er i tyverne eller ældre. Dette er gjort for ikke at forstyrre teenage-skuespillernes uddannelse og for at give det yngre publikum nogle forbilleder at se op til. Det er bare svært at tro på, at en 27-årig spiller en 16-årig med et løst forhæng af ungdommelighed!

Karakterfejl

I en særlig episode opdager Sabrinas ven, Harvey, at han er immun over for magi og vil være i stand til at opdage fremtidige trylleformularer, der udføres omkring ham. Men senere falder Harvey selv offer for Sabrinas snak om salt-formular, der distraherer offeret, når der tales om salt. Utroligt nok lægger han ikke to og to sammen og indser, at noget magisk er i spil. Måske skulle Harvey tage et strejf af kloge kommentarer i stedet for et strejf af salt!

En anden gang fortæller Sabrinas roomie, Roxie, storsnudet, at hun har datet Isaac Hanson, før han blev berømt. Og som om det ikke var nok, viser det sig at være sandt, når Isaac møder op for at besøge Roxie, inden han skal optræde med sit band, Hanson. Men pludselig glemmer Roxie alt om sin fortid med Isaac og påstår, at hun aldrig nåede at møde bandet, selvom Sabrina og flere andre var der og talte direkte med Isaac. Måske er Roxie bare en troldkvinde med hukommelse som en si!

Sabrina the Teenage Witch har beriget vores skærme med masser af overnaturlig underholdning og skabt et fantastisk univers fyldt med magi og sjov. Selvom serien måske har lidt af overskud af trylleformularer og ungdommelig troværdighed, er det netop disse fejl, der gør det så underholdende at følge med. Så lad os omfavne fejlene og nyde Sabrinas fortryllende eventyr!

Andre populære titler: Chalet GirlReservoir DogsMagnus Fredrik Skielm: en rövarhistoria om Finska krigetBlack SwanSprængfarlig bombeThirteenGladiator 2Water for ElephantsThe BabadookAmerican Beauty1234The Last ShipAlexa & KatieThe TerminatorYou LikeSuicide SquadThe FalloutSpring BreakersMatcaThe IdolMegamindLegionStjernerne på slottetDog – Das Glück hat vier PfotenFreaky FridayDopesickRoad HouseChaos WalkingOmul ploiiAngel of MineThe CovenantZooModern FamilyInceptionFree MoneyThe Little ThingsTrue BloodBarryVirgin la 40 de aniUploadSleepy HollowThe Girl with the Dragon TattooForces of NatureBansheeThe Longest YardMen in BlackFrit faldKaj og Andrea