kinokvinder.dk

Saved by the Bell (TV Series 1989–1992)

De medvirkende i TV-serien Saved by the Bell

TV-serien Saved by the Bell var en populær ungdomsserie, der blev sendt fra 1989 til 1992. Serien fulgte en gruppe elever på Bayside High School og deres oplevelser og eventyr i gymnasiet. I denne artikel vil vi se nærmere på de medvirkende skuespillere i serien.

Mark-Paul Gosselaar som Zack Morris

Mark-Paul Gosselaar spillede hovedrollen som Zack Morris, en charmerende og lidt skør elev på Bayside High School. Gosselaar startede sin karriere som barneskuespiller og fik sit store gennembrud med rollen som Zack Morris. Han medvirkede i alle 86 episoder af serien.

Mario Lopez som A.C. Slater

Mario Lopez spillede rollen som A.C. Slater, en atletisk og populær elev på Bayside High School. Lopez havde allerede fået en vis berømmelse som vært på musikkanalen MTV, inden han fik rollen som A.C. Slater. Han medvirkede også i alle 86 episoder af serien.

Dustin Diamond som Samuel Screech Powers

Dustin Diamond spillede rollen som Samuel Screech Powers, den lidt nørdede og klodsede elev på Bayside High School. Diamond var en af de mest ikoniske figurer i serien og medvirkede i alle 86 episoder.

Lark Voorhies som Lisa Turtle

Lark Voorhies spillede rollen som Lisa Turtle, en fashionista og populær pige på Bayside High School. Voorhies var kendt for sit stilfulde tøj og sit smukke udseende. Hun medvirkede også i alle 86 episoder.

Dennis Haskins som Mr. Richard Belding

Dennis Haskins spillede rollen som Mr. Richard Belding, skolens rektor på Bayside High School. Haskins var en af de få voksne medvirkende i serien og blev kendt for sin karismatiske og humoristiske præstation i rollen som rektor. Han medvirkede også i alle 86 episoder.

Tiffani Thiessen som Kelly Kapowski

Tiffani Thiessen spillede rollen som Kelly Kapowski, en populær og sød elev på Bayside High School, som var kæreste med Zack Morris. Thiessen blev en af seriens mest populære skuespillere og medvirkede i 75 episoder af serien.

Elizabeth Berkley som Jessie Spano

Elizabeth Berkley spillede rollen som Jessie Spano, en intelligent og ambitiøs elev på Bayside High School. Berkley blev kendt for sin stærke skuespilpræstation og blev en vigtig del af seriens succes. Hun medvirkede i 75 episoder af serien.

Ed Alonzo som Max

Ed Alonzo spillede rollen som Max, ejeren af den lokale hangout The Max, hvor Bayside High School-eleverne ofte mødtes. Alonzo tilføjede en unik komisk flair til serien med sin rolle som Max. Han medvirkede i 22 episoder af serien.

Leanna Creel som Tori Scott

Leanna Creel spillede rollen som Tori Scott, en sej og rebelsk pige, der kom til Bayside High School i den sidste sæson af serien. Creel blev en interessant tilføjelse til rollebesætningen og medvirkede i 10 episoder.

Andre medvirkende

Udover de ovennævnte hovedroller var der også flere andre skuespillere, der gæstestjernede i serien. Dette inkluderede Troy Fromin som Ox, Ernie Sabella som Leon Carosi, Leah Remini som Stacey Carosi, Jack Angeles som Mr. Tuttle, William Joseph Barker som Edgar Poindexter, Patrick Thomas OBrien som Mr. Dewey, Pamela Kosh som Miss Simpson, Ryan Holihan som Sylvester og Bridgette Wilson-Sampras som Ginger.

TV-serien Saved by the Bell blev skabt af Sam Bobrick og blev elsket af en hel generation af seere. Den rummede både dramatiske og komiske øjeblikke og formåede at appellere til et bredt publikum. Seriens medvirkende skuespillere spillede en afgørende rolle i dens succes.

Overblik

Titel Saved by the Bell
Udgivelsesdato 20. august 1989 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som As the Bell Rings
Filmingssteder Ulysses S. Grant High School – 13000 Oxnard St, Van Nuys, Californien, USA (Eksteriøret af Bayside High School)
Produktionsselskaber NBC Productions, Peter Engel Productions

Resmué

TV-serien Saved by the Bell handler om en tæt knyttet gruppe af seks venner, som sammen oplever teenageårene på Bayside High School i Palisades, Californien. Zack Morris er den seje ballademager, A.C. Slater er den venlige sportsmand, Screech Powers er den smarte og sjove nørd, Kelly Kapowski er drømmepigen, som Zack Morris er besat af, Lisa Turtle er den sladrende fashionista, og Jessie Spano er den feministiske stræber. De er klassekammerater og venner, som involveres i forskellige miseventyr på Bayside High School.

Denne TV-serie er den senere udgave af Good Morning Ms. Bliss, som blev flyttet fra Disney til NBC. De eneste karakterer fra GMMB, der fortsatte i Saved by the Bell, var Zack Morris, Screech Powers og Lisa Turtle. Derudover kom Zacks nabo gennem lang tid, Jessie Spano, med i gruppen. Den nye fyr, A.C. Slater, blev også en del af gruppen. Zacks længevarende forelskelse, Kelly Kapowski, starter også på Bayside High School. Denne gruppe på seks personer står over for livets udfordringer, herunder når Zack får skolearrest eller når Screech vinder et skakspil mod en ærkefjende. Serien følger gruppen gennem hele deres tid på gymnasiet. Dog beslutter Kelly og Jessie at forlade serien i deres sidste år på high school. Dette sker efter halvdelen af episoderne er blevet optaget. Med en halv sæson tilbage byder gruppen Tori Scott velkommen som Zacks nye kæreste. I Tori-serien finder gruppen på nye skolesange, og Mr. Belding og hans kone bliver forældre. Serien afsluttes med at den afgående årgang på Bayside High School siger farvel til hinanden. Derefter fortsætter serien med Saved by the Bell, The College Years.

De sjove fejl i TV-serien Saved by the Bell

TV-serien Saved by the Bell er kendt og elsket af mange seere, men det betyder ikke, at den er fri for fejl. Seerne har med skarpe øjne opdaget nogle ret sjove fejl, der er svære at overse. Lad os dykke ned i nogle af disse fejl og have os en god latter.

Sydende suppe, der er alt andet end varm

I en af episoderne er der en scene, hvor karaktererne Belding og Zack sidder og spiser suppe i skolens kantine. Men hvis du kigger nøje efter, vil du opdage, at suppen er på ingen måde varm. Det er næsten som om, skuespillerne er bange for at brænde deres tunger. Måske er det magisk suppe, der aldrig bliver kold?

Nuværende mode eller tidslomme?

Vi ved alle, at mode ændrer sig hurtigt, men i Saved by the Bell ser det ud til, at karaktererne lever i deres egen tidslomme. I flere scener kan man se dem iført nogle ret vilde frisurer og tøjstil, der får os til at undre os over, om de er fanget i 80erne. Nå ja, måske er det bare et fashion statement, som vi almindelige mennesker ikke forstår.

Den mystiske forsvindingshandling

I en episode, hvor karaktererne er på vej til en fest, kan man se dem træde ind i en elevator. Men det mærkelige er, at når de ankommer til festen, er de pludselig havnet et helt andet sted, og ingen nævner det overhovedet. Er der en teleportationsmaskine, som vi ikke kender til, eller er det bare en glip i produktionen? Enten må de have haft en meget ekstravagant festlokale, eller også er der noget magisk på færde.

Magisk forandring eller bare en fejl i klipningen?

I løbet af serien kan man observere et sjovt fænomen, hvor karaktererne skifter tøj på en helt utrolig og øjeblikkelig måde. På et øjeblik kan de have en almindelig skoledragt på, og i næste øjeblik er de klædt ud til en gallafest. Er der en ukendt magisk kraft involveret, eller er det bare en fejl i klipningen? Hvad end det er, så er det virkelig imponerende, hvordan man kan skifte tøj så hurtigt uden at røre sig.

Disse fejl er blot nogle af de mange morsomme detaljer, som seerne har opdaget i TV-serien Saved by the Bell. Selvom fejlene kan få os til at grine, ændrer det ikke det faktum, at serien stadig formår at underholde og vække nostalgi hos mange mennesker. Så næste gang du ser en fejl i en TV-serie, kan du tænke på Saved by the Bell og give slip på perfektionismen – for fejl kan faktisk være ret underholdende!

Andre populære titler: SuccessionCocoWolf CreekSouth WindThe Summer I Turned PrettyThe FallStyrmand KarlsenValhalla RisingThe Gilded AgeEvil Dead RiseFerrariDrop Dead GorgeousAmerican FactoryThe Nun IIALFThe TunnelThe GameBorg vs. McEnroeÎndrăgostiţi pentru totdeaunaRejsen til SaturnTulsa KingWatashi ga Toriko ni Natte YaruBeau Is AfraidGuillermo del Toros PinocchioSSSniperWolfDennis, pericol publicHarry Potter en de steen der wijzenMedievalHalloweenBlue BloodsSpider-Man: Across the Spider-VerseLost GirlLutherCarmen CurlersWhat Happened to MondayTop Gun: MaverickThe Finest HoursThe Real Housewives of AtlantaHalloween IIThe Long Kiss GoodnightOcol primejdiosElvis Hansen, en samfundshjælperWednesdayThe Lost BoysStation 19Miss JulieRole ModelsPerry MasonBaywatchRecess