kinokvinder.dk

Scooby Doo, Where Are You! (TV Series 1969–1978)

De Medvirkende i TV-serien Scooby Doo, Where Are You!

TV-serien Scooby Doo, Where Are You! er en klassiker inden for animationsgenre. Serien blev skabt af Joe Ruby, Ken Spears og Joseph Barbera. Den blev produceret fra 1969 til 1970, og består af 25 episoder. Serien har en trofast fanskare, ikke mindst på grund af de medvirkendes fantastiske præstationer.

Scooby-Doo

Den mest ikoniske karakter i serien er uden tvivl Scooby-Doo. Scooby-Doo er en talende hund, der altid ender med at vælte ind i mysterier sammen med sine venner. Stemmen bag Scooby-Doo blev leveret af Don Messick, der gav hunden en unik og genkendelig stemme.

Shaggy

Shaggy, der egentlig hedder Norville Rogers, er Scooby-Doos bedste ven og en skræmt sjæl. Casey Kasem gav stemme til Shaggy og formåede at fange hans karakteristiske frygt og tøvende personlighed. Sammen udgør Scooby-Doo og Shaggy et underholdende makkerpar.

Velma Dinkley

Nicole Jaffe leverede stemme til den kvikke og intelligente Velma Dinkley. Velma er kendt for at løse gåder og finde ledetråde, der hjælper Scooby-Doo og hans venner med at opklare mysterierne. Nicole Jaffe formulerede Velmas karakter med præcision og gjorde hende til en elsket figur i serien.

Fred Jones

Frank Welker spillede rollen som den smarte og dygtige Fred Jones. Fred fungerede som lederen af gruppen og var kendt for at være beskyttende overfor sine venner. Frank Welkers stemme gav Fred en lydelig karakterfuldhed, der bidrog til hans autoritet og lederegenskaber.

Daphne Blake

Stefanianna Christopherson indtog rollen som Daphne Blake i de første 17 episoder af serien. Senere tog Heather North over og spillede Daphne i de resterende 8 episoder i 1970. Daphne er den stilfulde og modige pige i gruppen, der altid er klar til at opklare mysterier. Stemmerne leveret af Christopherson og North gav Daphne personlighed og charme.

Andre Skuespillere

Udover de vigtigste rolleindehavere var der også flere andre skuespillere, der bidrog til at skabe seriens atmosfære. Vic Perrin, Hal Smith, John Stephenson, Jean Vander Pyl, Barry Richards, Austin Roberts, Susan Stewart, Michael Stull, Paola Quattrini, Carmen Onorati og Susan Steward var alle en del af den talentfulde stemmebesætning, der gav liv til de forskellige biroller og tilføjede dybde til serien.

Alle skuespillere i Scooby Doo, Where Are You! formåede at bringe deres karakterers personligheder og unikhed ud til seerne. Deres talentfulde stemmer og evne til at fremvise karakterernes følelser var med til at gøre serien til en hit blandt både voksne og børn. Selv efter flere årtier er TV-serien stadig et kært minde for mange, og de medvirkende vil altid være en del af dens legendariske status.

Ovenstående informationer om stemmeskuespillerne i Scooby Doo, Where Are You! er baseret på cast & crew fra seriens tidlige dage.

Overblik

Titel Scooby Doo, Where Are You!
Udgivelsesdato 13. september 1969 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Mysteries Five
Produktionsselskaber Hanna-Barbera Productions
Taft Broadcasting

Resmué

Scooby Doo, Where Are You! er en populær animeret TV-serie om en gruppe teenage-venner og deres store danske hund, Scooby-Doo. Sammen kører de rundt i en lys grøn varevogn og løser mærkelige og sjove mysterier, mens de enten er på vej til eller kommer tilbage fra normale teenage-aktiviteter.

Serien følger fire high school-studerende fra Californien, Fred, Daphne, Velma og Shaggy, samt den frygtsomme, men elskelige Scooby-Doo. De finder konstant nye mysterier og eventyr og bruger deres viden og evner til at løse sære mysterier. Hver gåde er anderledes og involverer at stoppe en person fra at skabe kaos i verden.

Gruppen blev altid kørende i Mystery Machine, deres varevogn, når den oplever motorproblemer eller bryder sammen af forskellige årsager. Den uforvarende destination viser sig altid at have et monsterproblem, og gruppen melder sig frivilligt til at undersøge sagen. Efterhånden som de finder nok spor, overbeviser de sig selv om, at spøgelset eller monsteret er en skurk. Som regel viser det sig, at spøgelset eller monsteret er en tilsyneladende uskyldig autoritetsperson eller en anden uskadelig lokal person, der bruger forklædningen til at dække over en forbrydelse eller svindel. Efter at have udtalt Og jeg ville også have klaret den, hvis det ikke var for jer nysgerrige unger!, blev skurken ført væk til fængsel, og gruppen fortsatte deres vej mod deres destination.

Scooby Doo, Where Are You! er den første udgave af det, der er blevet en slags franchise. Serien handler om Scooby-Doo, en stor, kærlig, men bange hund, der følger de fire high school-studerende, Fred, Daphne, Velma og Shaggy. De fire teenagere er altid på udkig efter mysterier og eventyr og kører rundt i en lys grøn varevogn kendt som Mystery Machine. Mange af deres eventyr involverer skurke, der antager overnaturlige forklædninger som spøgelser og monstre, og skurkenes aktiviteter handler normalt om afpresning, tyveri, svindel og andre former for korruption. Ved det første hint af problemer løber Scooby-Doo (og som regel også Shaggy) efter at finde dækning, og de ender ofte i endnu større problemer. Det kræver typisk et Scooby Snack for at få Scooby-Doo (og Shaggy) til at komme frem fra skjul. Mysterierne bliver altid løst ved seriens afslutning, hvor skurken udbryder Og jeg ville også have klaret det, hvis det ikke var for jer nysgerrige unger! eller en lignende replik.

Fem fejl i Scooby Doo, Where Are You!

TV-serien Scooby Doo, Where Are You! har været en kæmpe succes siden dens udgivelse i 1969. Men selvom vi alle elsker Scooby, Shaggy og resten af bande, så har nogle skarpe seere opdaget nogle fejl i serien. Lad os kigge nærmere på disse fejl og have det sjovt med dem!

1. Magisk skuffe

I en episode ser vi Scooby og Shaggy åbne en skuffe, og pludselig forvandles den til en stor, lækker sandwich! Det er utroligt, hvordan en normal skuffe kan blive forvandlet til mad. Hvad mon de har brugt af trolddomskræfter på den skuffe? Måske er det en af Zlatans hemmelige opfindelser? Hvem ved!

2. Forfærdelige sekvenser

Nogle gange kan man se, at forfatterne har glemt at bevæge Scooby og Shaggys mund, mens de taler. Det ser næsten ud, som om de får lydene til at komme fra deres ører i stedet for deres munde. Måske er det et nyt talent, de har udviklet? Nu kan de både spise og tale gennem ørerne, fantastisk!

3. Ubemærkede forsvindinger

I en episode sidder Scooby og Shaggy i en fælde, og næste øjeblik er de pludselig ude, uden nogen forklaring eller måde at slippe fri på. Hvordan kan de forsvinde på den måde? Måske har de taget lektioner hos Harry Houdini, eller også har de magiske kræfter, som vi endnu ikke kender til. De er vel ikke troldmænd i forklædning?

4. Tidsrejse eller fejl i animation?

I en episode ser vi Scooby og Shaggy besøge et spøgelseshus, hvor de møder en masse gyselige skabninger. Men vent engang, var de ikke lige i den samme spøgelseshytte for et øjeblik siden? Det ser ud til, at Scooby og Shaggy kan rejse i tiden eller også har animatørerne lidt for meget fritid og gentog en scene uden at tænke over det. Det er en tidsrejseværdig fejl!

5. Pludselige forvandlinger

I flere episoder kan vi se, at Scooby og Shaggy pludselig forvandles til helt andre dyr, som en løve eller en elefant. Hvordan kan det ske? Måske har de taget nogle af Doktor Jekylls mystiske drikke? Eller også har de opdaget superhelte-evner og kan skifte form som Mystique fra X-Men! Hvad mon der sker, når de går til dyrlægen?

Sådan er det med TV-serier – når man ser tæt på, kan man altid finde nogle sjove fejl og bloopers. Men det er netop denne charme og uhøjtidelige stemning, der gør Scooby Doo, Where Are You! til en tidløs klassiker. Så lad os fortsætte med at nyde alle de skøre fejl og eventyr sammen med Scooby og hans venner!

Andre populære titler: Alarmstufe: RotHunting HitlerThrough My WindowKill Bill: Vol. 1Fear the Walking DeadRoman J. Israel, Esq. – Die Wahrheit und nichts als die WahrheitCoco Before ChanelJupiter AscendingThe Magnificent SevenBig FishYellowjacketsFoundationWind RiverSpider-Man: Een nieuw universumEste País Não É Para VelhosO Homem do NorteTromYou Dont Mess with the ZohanThe Stig-Helmer StoryThe Terminal ListJohn WickHubie HalloweenThe FlashFear and Loathing in Las VegasThe Riot ClubBaby DriverFUBARLutherWest Side StorySnowpiercerKing Arthur: Legend of the SwordWhite Men Cant JumpWe Have a GhostLutherEragonEragonThe Kids Are All RightVikingsMayor of KingstownDivergenteFar til fire: Til søsThe Best Exotic Marigold HotelMiseryBitter MoonHvidstengruppen II – De efterladteThe MarineLegendThe Walking Dead