kinokvinder.dk

Seaquest DSV (TV Series 1993–1996)

Seaquest DSV

Seaquest DSV var en amerikansk tv-serie, der blev sendt fra 1993 til 1996. Serien, der blev skabt af Rockne S. OBannon, foregik i en nær fremtid og fulgte et forskningsskib, Seaquest DSV (Deep Submergence Vehicle), der udforskede verdenshavene og bevarede fred og orden under vandet. Serien blev kendt for sin spændende handling og brugen af forskning og teknologi i undervandsmiljøet. Lad os dykke ned i nogle af de vigtigste medvirkende skuespillere i denne populære tv-serie.

Jonathan Brandis – Lucas Wolenczak

Jonathan Brandis spillede rollen som Lucas Wolenczak, en genial ung computerhacker og teknologisk ekspert. Lucas blev hyret som barnegeni på Seaquest DSV, hvor han ofte var nøglen til at løse komplekse problemer ombord på skibet.

Don Franklin – Commander Jonathan Ford

Don Franklin portrætterede Commander Jonathan Ford, der var nummer to ombord på Seaquest DSV. Han var dygtig og dedikeret til sit arbejde og handlede som kaptajnens stedfortræder i skibets operationer.

Ted Raimi – Lt. j.g. Timothy ONeill

Ted Raimi spillede rollen som Lt. j.g. Timothy ONeill, en energisk og morsom officer ombord på Seaquest DSV. Hans humoristiske indslag bragte ofte lys til de alvorlige situationer, som besætningen stod over for.

Darwin

Darwin var et delfinagtigt væsen og en vigtig del af Seaquest DSV-besætningen. Han kunne kommunikere med besætningen og hjalp med at løse forskellige missioner og problemer.

Roy Scheider – Captain Nathan Bridger

Roy Scheider spillede rollen som Captain Nathan Bridger, den karismatiske kaptajn på Seaquest DSV. Han var en respekteret leder og handlede som det moralske kompas for besætningen.

Marco Sanchez – Sensor Chief Miguel Ortiz

Marco Sanchez spillede rollen som Sensor Chief Miguel Ortiz, der var ansvarlig for skibets sensorer og overvågning. Hans evne til at analysere data var afgørende for at forblive opdateret med havmiljøets dynamik.

Frank Welker – Special Vocal Effects

Frank Welker er kendt for sin ekspertise som stemmeskuespiller. Han frembragte specielle vokale effekter i serien, der gav liv til forskellige undervandsvæsener og skabte en unik atmosfære.

Peter DeLuise – Dagwood

Peter DeLuise spillede rollen som Dagwood, et genmanipuleret humanoidvæsen ombord på Seaquest DSV. Dagwood blev skabt for at være stærk og nyttig for besætningen, men hans queer personlighed og evne til empati skilte ham ud fra andre.

Michael DeLuise – Tony Piccolo

Michael DeLuise portrætterede Tony Piccolo, en mekaniker ombord på Seaquest DSV. Piccolo var kendt for sine håndværksmæssige færdigheder og evne til at holde skibet i drift.

Kathy Evison – Helmswoman Lonnie Henderson

Kathy Evison spillede rollen som Helmswoman Lonnie Henderson, der var ansvarlig for at styre skibet. Hendes dygtighed ved roret var afgørende for Seaquest DSVs manøvrerbarhed.

Edward Kerr – Lt. James Brody

Edward Kerr portrætterede rollen som Lt. James Brody, en officer ombord på Seaquest DSV. Brody var ansvarlig for sikkerheden ombord og udførte forskellige sikkerhedsopgaver.

John DAquino – Lt. Benjamin Krieg

John DAquino spillede rollen som Lt. Benjamin Krieg, en erfaren officer på Seaquest DSV. Han var dygtig i taktik og strategi og kunne hjælpe med besætningens missioner.

Stacy Haiduk – Lt. Cmdr. Katherine Hitchcock

Stacy Haiduk portrætterede rollen som Lt. Cmdr. Katherine Hitchcock, læge ombord på Seaquest DSV. Hendes medicinske ekspertise var vigtig for besætningens helbred og velvære.

Royce D. Applegate – Chief Manilow Crocker

Royce D. Applegate spillede rollen som Chief Manilow Crocker, en elskelig og excentrisk tekniker ombord på Seaquest DSV. Crocker bidrog med sin tekniske kunnen og fornøjelige personlighed.

Stephanie Beacham – Dr. Kristin Westphalen

Stephanie Beacham portrætterede rollen som Dr. Kristin Westphalen, skibslægen ombord på Seaquest DSV. Hendes medicinske ekspertise og omsorg var afgørende for skibets besætning.

Rosalind Allen – Dr. Wendy Smith

Rosalind Allen spillede rollen som Dr. Wendy Smith, en biokemiker ombord på Seaquest DSV. Hendes specialviden inden for biokemi var afgørende for at løse nogle af de mest udfordrende missioner.

Michael Stephen Costello – Secretary General McGath

Michael Stephen Costello portrættere Secretary General McGath, der var ansvarlig for politiske beslutninger i den maritime verden. Hans rolle var at koordinere og forhandle mellem forskellige nationer og organisationer.

Michael Ironside – Captain Oliver Hudson

Michael Ironside spillede rollen som Captain Oliver Hudson, der senere erstattede Captain Bridger som kaptajn på Seaquest DSV. Hudson bragte en mere autoritær og militaristisk tilgang til skibsoperationerne.

Seaquest DSV bragte seerne ind i en spændende undervandsverden fyldt med eventyr og videnskab. Det var skuespillerne bag disse karakterer, der gjorde serien levende og uforglemmelig.

Overblik

Titel Seaquest DSV
Udgivelsesdato 12. september 1993 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som SeaQuest 2032
Filmplaceringer Florida Southern College – 111 Lake Hollingsworth Drive, Lakeland, Florida, USA
Produktionsselskaber Amblin Entertainment, Universal Television

Resmué

I den tidlige del af det 21. århundrede har menneskeheden koloniseret havene. United Earth Oceans Organization rekrutterer kaptajn Nathan Bridger og ubåden Seaquest DSV til at opretholde freden og udforske den sidste grænse på Jorden.

I midten af det 21. århundrede har menneskeheden koloniseret havene og dannet UEO – United Earth Oceans – som en militærorganisation til at opretholde lov og orden. Efter at have været en højtstående medlem af UEO trak Nathan Bridger sig tilbage efter sin kones død og trak sig tilbage til en isoleret ø for at studere delfiner. Der bliver forsøg på at kapre Seaquest DSV, UEOs mest kraftfulde undervandsfartøj, og Nathan – som er dens oprindelige designer – bliver overtalt til at vende tilbage til aktiv tjeneste og tage kommandoen over det. Hans næstkommanderende er kommandør Jonathan Ford. I anden sæson tilføjes Dagwood, en prototype af en GELF (Genetically Engineered Life Form), Tony Piccolo, en mand med kirurgisk indopererede gæller, og Dr. Wendy Smith, en telepat/empat, til besætningen af specialister. Serien har en New Age-tilgang og præsenterer ofte historier, der handler om miljømæssige spørgsmål eller blander myter og mysticisme – fra spøgelser til guder – ind i sin science fiction.

– Marg Baskin

Forskellige sjove fejl i TV-serien Seaquest DSV

Den flyvende delfin

En af de mest underholdende fejl i TV-serien Seaquest DSV er uden tvivl delfinen, der formår at flyve. Ja, du læste rigtigt – en almindelig delfin, der pludselig svæver rundt i luften som en fugl. Måske havde produktionsteamet glemt, at delfine ikke kan flyve? Det er i hvert fald en kreativ twist på havdyrene i serien, som vi ikke havde set komme.

Lyden af undervandet?

Når man ser en tv-serie, der foregår dybt nede under havets overflade, forventer man måske at høre lyde af bobler, undervandsvibrationer eller måske endda hvalsang. Men i Seaquest DSV har de valgt at erstatte disse naturlige lyde med noget helt specielt – nemlig lyden af faxmaskiner og tastaturer. Ja, du læste rigtigt – når karaktererne kommunikerer under vandet, lyder det som om de sidder på et kontor og sender mails. Måske er det hemmeligheden bag deres højteknologiske undervandsbase?

Tidsrejser og fremtidige minder

I Seaquest DSV er der ikke kun fejl, der handler om det umulige fyrværkeri af havdyr og underlig lyd. Der er også mysterier om tidsrejser og minder fra fremtiden. Ja, du læste rigtigt – karaktererne oplever pludselig minder fra en fremtid, som ikke burde eksistere endnu. Måske er det en stille påmindelse om, at vores verden er mere kompleks end vi tror? Eller også har seriens forfattere bare haft lidt for mange kreative ideer.

Glemt at lukke luftslusen?

Som om flyvende delfiner og fodtrin på tastaturer ikke var nok, har Seaquest DSV også glemt en vigtig detalje – nemlig at lukke luftslusen. Flere gange i serien ser vi karaktererne rejse ud af undervandsskibet og ind i havet uden at tage en eneste forholdsregel. Luften forsvinder ikke, og vandet strømmer ikke ind, som man ellers ville forvente. Måske er det fordi deres teknologi er så avanceret, at de har opfundet den ultimative luftsluse, der altid er åben?

Kreativitet eller uforsigtighed?

Seaquest DSV er uden tvivl en tv-serie, der byder på mange kreative påfund og uforglemmelige fejl. Måske er det bare en del af charmen ved denne underlige undervandseventyr? Hvem ved? Én ting er sikkert – hvis du er på udkig efter realistiske dybhavsopdagelser, er Seaquest DSV nok ikke lige serien for dig. Men hvis du gerne vil have en god latter og se delfiner flyve eller høre tastaturer under vandet, så er denne serie helt sikkert værd at give et skud.

Andre populære titler: The FighterAm fost cîndva soldati… si tineriFatal AttractionThe Meyerowitz StoriesMarried… with ChildrenSouth ParkCaptain PhillipsSubmarinoCasper & Frank – Nu som menneskerThe WhaleThe GrandmotherCheaper by the DozenIron ManHoly SpiderBeau Is AfraidHouse of WaxDeadliest CatchToni ErdmannFar til fire – tilbage til naturenGaslitLulu & LeonThe Dark and the WickedForbrydelsenCrimes of the FutureToscanaCold HawaiiThe OfferIron Sky: The Coming RaceThe OfficeHappy ValleyThe FlashMig og CharlyTrue StoryAir Crash InvestigationGuardians of the Galaxy Vol. 324 timer vi aldrig glemmerFrom Dusk Till DawnThe Real Housewives of Beverly HillsThe EdgeAlien: CovenantThe Wolverine9/11“Maigret” Maigret: Night at the CrossroadsDoc MartinDoom PatrolDungeons & Dragons: Honra Entre LadrõesThe Blue LagoonBad SistersFriday the 13th