kinokvinder.dk

Seinfeld (TV Series 1989–1998)

Skuespillerne i TV-serien Seinfeld

TV-serien Seinfeld er en amerikansk komedieserie, der blev sendt fra 1989 til 1998. Serien blev skabt af Larry David og Jerry Seinfeld, der også spillede hovedrollen som Jerry Seinfeld. Seinfeld er kendt som en af de mest populære sitcoms nogensinde og har vundet adskillige priser for sin humoristiske og satiriske tilgang til hverdagssituationer.

Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld spillede den selvbiografiske hovedrolle i TV-serien. Han portrætterede en komiker ved samme navn, der lever livet som en ungkarl i New York City. Jerry Seinfelds karakter er kendt for sin tørre humor og evne til at finde de mærkelige og sjove sider af almindelige situationer. Han medvirkede i alle 172 episoder af serien.

Julia Louis-Dreyfus

Julia Louis-Dreyfus spillede rollen som Elaine Benes, en af Jerrys bedste venner. Elaine er en selvstændig og stærk kvinde, der arbejder som redaktør. Julia Louis-Dreyfus blev berømt for sin fysisk komiske præstation og bidrog til seriens store popularitet. Hun medvirkede i 170 episoder af Seinfeld.

Michael Richards

Michael Richards portrætterede karakteren Cosmo Kramer, en excentrisk nabo og ven af Jerry. Kramers karakter er kendt for sine markante indtog i Jerrys lejlighed og hans unikke personlighed. Michael Richards præstation gav serien et energisk og kaotisk element. Han medvirkede i alle 172 episoder af serien.

Jason Alexander

Jason Alexander spillede George Costanza, en af Jerrys bedste venner og tidligere kollega. George er kendt for sin pessimistiske og neurotiske personlighed samt sine uheldige datingoplevelser. Jason Alexanders komiske timing og evne til at spille den derangede karakter gjorde ham populær blandt seerne. Han medvirkede i alle 172 episoder af serien.

Ruth Cohen

Ruth Cohen spillede rollen som Ruthie Cohen, en fast figur i Monks Café, hvor hovedpersonerne ofte mødes. Trods sin begrænsede tid på skærmen formåede Ruth Cohens karakter at blive en folkekær del af Seinfelds univers. Hun medvirkede i 101 episoder af serien.

Wayne Knight

Wayne Knight spillede rollen som Newman, Jerrys postbude og ærkefjende. Newmans karakter er kendt for sin slibrige personlighed og sit had til Jerry. Wayne Knights præstation som Newman blev en favorit blandt seerne og skabte nogle af seriens mest mindeværdige øjeblikke. Han medvirkede i 44 episoder af serien.

Norman Brenner

Norman Brenner spillede rollen som Man on Sidewalk, en tilfældig forbipasserende. Brenners karakter optrådte i en række episoder og blev et genkendeligt ansigt for Seinfeld-fans. Han medvirkede i 29 episoder af serien.

Heidi Swedberg

Heidi Swedberg spillede rollen som Susan Ross, der var forlovet med Georges karakter. Hendes rolle udviklede sig til at blive en vigtig del af seriens narrative og skabte mange sjove øjeblikke for karaktererne. Hun medvirkede i 28 episoder af serien.

Estelle Harris

Estelle Harris spillede rollen som Estelle Costanza, Georges mor. Estelles karakter blev kendt for sin skarpe tunge og sit kærlige forhold til sin søn. Estelle Harris præstation tilføjede en ekstra lag til George Costanzas karakter. Hun medvirkede i 27 episoder af serien.

Jerry Stiller

Jerry Stiller spillede rollen som Frank Costanza, Georges excentriske far. Frank er kendt for sin vrede natur og sine voldsomme udbrud. Jerry Stillers karismatiske præstation gjorde karakteren til en af seriens mest mindeværdige. Han medvirkede i 27 episoder af serien.

Liz Sheridan

Liz Sheridan spillede rollen som Helen Seinfeld, Jerrys mor. Helens karakter er kendt for sin varme og overbeskyttende natur over for sin søn. Liz Sheridan gjorde karakteren til en elsket del af serien. Hun medvirkede i 21 episoder af serien.

John OHurley

John OHurley spillede rollen som J. Peterman, Elaines excentriske chef. J. Peterman er kendt for sin erotiske og eventyrlige måde at fortælle historier på. John OHurleys præstation bidrog til seriens humor og popularitet. Han medvirkede i 20 episoder af serien.

Barney Martin

Barney Martin spillede rollen som Morty Seinfeld, Jerrys far. Morty er kendt for sin rolige karakter og sine hyppige besøg i Monks Café. Barney Martins rolle i serien tilføjede et ekstra element til Jerrys familiedynamik. Han medvirkede i 20 episoder af serien.

Len Lesser

Len Lesser spillede rollen som Uncle Leo, Jerrys excentriske onkel. Uncle Leo er kendt for sin genkendelige takling og gennemgående entusiasme. Len Lessers præstation gjorde karakteren til en elsket del af serien. Han medvirkede i 14 episoder af serien.

Deck McKenzie

Deck McKenzie spillede rollen som Angry Man, en karakter med en kort lunte. Angry Man optrådte i en række episoder og blev kendt for sin aggressive opførsel. Deck McKenzie medvirkede i 13 episoder af serien.

Richard Herd

Richard Herd spillede rollen som Wilhelm, Jerrys chef. Wilhelms karakter er kendt for sin inkompetence og dårlige beslutninger. Richard Herds præstation bidrog til seriens humoristiske elementer. Han medvirkede i 11 episoder af serien.

Peggy Lane

Peggy Lane spillede rollen som Office Worker, en medarbejder i Jerrys kontorbygning. Hendes karakter optrådte i flere episoder og var en del af seriens kulisser. Peggy Lane medvirkede i 11 episoder af serien.

Richard Fancy

Richard Fancy spillede rollen som Lippman, Jerry og Georges tidligere chef. Lippmans karakter er kendt for sin excentriske personlighed og uventede handlinger. Richard Fancys præstation bidrog til seriens komiske elementer. Han medvirkede i 10 episoder af serien.

TV-serien Seinfeld og dens medvirkende har efterladt et varigt indtryk på tv-landskabet. Skuespillerne bag serien leverede enestående præstationer og skabte nogle af de mest ikoniske karakterer nogensinde set på tv-skærmen.

Overblik

Titel Seinfeld
Udgivelsesdato 5. juli 1989 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Good News, Bad News
Optagelsessteder New York City, New York, USA
Produktionsselskaber West-Shapiro, Castle Rock Entertainment

Resmué

Seinfeld er en amerikansk TV-serie, der følger den neurotiske New York-komiker Jerry Seinfeld og hans lige så neurotiske venner i New York City. Serien handler om Jerry og hans venner, der oplever hverdagens små quirks og diskuterer forskellige sære situationer, som vi alle kan relatere til, især hvis vi bor i New York City.

De excentriske personligheder i Jeremys sociale kreds bidrager til humor og sjov i serien. Jerrys venner inkluderer George Costanza, en uheldig medarbejder i New York Yankees. Elaine Benes, en flamboyant kvinde og bogredaktør, der ikke er bange for at sige sin mening, og Cosmo Kramer, en ekstremt excentrisk og højspændt narrestreg. En anden bemærkelsesværdig karakter er Newman, en tyk postbetjent, ven af Kramer, og stort set altid Jerrys ærkefjende. Serien byder også på komik fra både Jerrys og Georges forældre.

Jerry Seinfeld er en meget succesfuld stand-up komiker, hovedsageligt fordi de mennesker omkring ham er en uendelig kilde til godt materiale. Hans bedste ven er George Costanza, en skaldet, ynkelig taber, der ønsker den samme succes som Jerry, men aldrig er villig til at gøre det, der skal til for at opnå det. Jerrys nabo Cosmo Kramer bryder ofte ind i hans lejlighed og indtrænger i hans liv. I den anden episode vender Jerrys tidligere kæreste Elaine Benes tilbage til hans liv, og de fire af dem danner et venskab. Episoderne er sjældent meget plot-tunge og fokuserer mere på hverdagslige samtaler og situationer, som man kunne finde i New York City.

Sjove fejl i TV-serien Seinfeld, opdaget af seere

I den uforglemmelige TV-serie Seinfeld, fyldt med komiske øjeblikke og vanvittige karakterer, er der en perlerække af fejl og inkonsekvenser, som skarpsindige seere har opdaget. Lad os dykke ned i disse fejl og få et godt grin.

Kontinuitetsfejl

Selvom man skulle tro, at manuskriptforfatterne havde styr på detaljerne, optræder der alligevel nogle sjove kontinuitetsfejl. For eksempel hører Jerry og Kramer til lejlighedsbygningen på 129 West 81st Street, men på bygningens markise står der pludselig 757. Måske har de bare lejet en ferielejlighed?

Og når der vises eksteriørskud af den fiktive Monks Diner, kan man se det rigtige navn, Toms Restaurant, på begge sider. Måske ligger Monks Diner lige ved siden af og får besøg fra en konkurrent?

Det bliver også lidt vanskeligt at forstå Jerrys lejlighed, for på ydersiden er der en lang gang, der fører til indgangsdøren. Men vent lige! Køkkenet og korridoren indtager faktisk samme rum. Hvad er mon op og ned i denne lejlighed?

Og apropos lejligheden – Jerrys lejlighedsnummer skifter et par gange i begyndelsen af serien, før det slår sig permanent ned på 5A. Måske skulle Jerry få sig et skilt, der står kaos?

Glemte insektnet og skiftende baderum

Lad os nu se på nogle sjove detaljer, der er blevet overset af produktionsteamet. Hvis du har kigget ud af vinduerne hos Jerry, vil du opdage insektnet på vinduerne i bygningen. Men hver gang rollebesætningen læner sig ud ad vinduet, forsvinder nettet som ved et trylleslag. Måske er der magi i luften når Seinfeld-folket er på optagelse?

Og hvilket badeværelse har Jerry egentlig? Når man ser igennem badeværelsesdøren fra stuen, kan man nogle gange se et badekar på fjerneste væg, andre gange en piedestalvask. Måske er det et badeværelse med skiftende identitet – eller også er Jerry bare en mester i Feng Shui?

Ikke goofs, men blot kreative ændringer

Som i mange andre sitcoms kan man også finde ændringer i karakterernes baghistorier gennem seriens levetid. Men lad os ikke betragte disse som goofs, for heller ikke Seinfeld er afskåret fra en smule kreativitet og fleksibilitet. Det er bare en del af galskaben!

Så næste gang du ser Seinfeld, så hold øje med disse sjove fejl og husk at grine med i denne hysterisk morsomme serie, der ikke er bange for at lave et par sjove… eller måske bare lidt uforsætlige fejl.

Andre populære titler: Happy!Looks That KillHeartlandSniper: Assassins EndHow to Train Your Dragon 2The Fifth ElementRiders of JusticeSignsChocolat… ein kleiner Biss genügt!Wild Tales9-1-1: Notruf L.A.Ice AgeSpider-Man: Een nieuw universumFear the Walking DeadTrainspotting – Neue HeldenThe Good BossPink Floyd: The WallAhsokaGrizzly ManA Man Called OttoSchräger als FiktionJurnalulThe MotherLars und die FrauenYes, Prime MinisterParadise HighwayPiggyThe AvengersThe F**k-It ListGhostbusters – Die GeisterjägerLa La LandDe tweelingYoung FrankensteinSpider-Man: Far from HomeRequiem for a DreamSkins – HautnahKingsman: The Secret ServiceDie HardThe Eric Andre ShowSouth ParkPredatorsThe English GameF4 Thailand: Boys Over FlowersBatman NinjaHell or High WaterKlovnResident Evil: Welcome to Raccoon CityBoss LevelSynchronic