kinokvinder.dk

Sharpe (TV Series 1993–2008)

De medvirkende i TV-serien Sharpe

Sean Bean som Maj. Richard Sharpe

Sean Bean spiller hovedrollen som Maj. Richard Sharpe i TV-serien Sharpe. Han medvirker i 18 episoder fra 1993 til 2008. Sharpe er en britisk officer, der kæmper under Napoleonskrigene og stiger i graderne fra menig til major. Sean Bean formår at portrættere Sharpe som en dygtig og hårdkogt soldat med en kompliceret baggrund.

Daragh OMalley som Sgt. Patrick Harper

Daragh OMalley spiller Sgt. Patrick Harper, som er Sharpes loyale og dygtige sergent. Han medvirker også i 18 episoder fra 1993 til 2008. Harper er en dygtig soldat og en trofast følgesvend for Sharpe. Daragh OMalley leverer en solid præstation som karakteren.

John Tams som Daniel Hagman

John Tams spiller karakteren Daniel Hagman i 13 episoder fra 1993 til 1997. Hagman er en soldat i Sharpes flåde. John Tams formår at skabe en troværdig og autentisk karakter, der passer godt ind i seriens historiske kontekst.

Jason Salkey som Harris

Jason Salkey spiller karakteren Harris i 12 episoder fra 1993 til 1997. Harris er en anden soldat i Sharpes flåde. Salkey leverer en god præstation som en charmerende og humoristisk karakter.

Hugh Fraser som Lord Wellington

Hugh Fraser medvirker som Lord Wellington i 10 episoder fra 1994 til 2006. Wellington er en britisk general og en vigtig karakter i serien. Fraser formår at give Wellington autoritet og dybde i sin præstation.

Diana Perez som Ramona

Diana Perez spiller karakteren Ramona i 9 episoder fra 1994 til 2006. Ramona er en kvinde, som Sharpe bliver involveret romantisk med. Perez skaber en interessant og følelsesladet karakter, der tilføjer spænding til historien.

Michael Cochrane som Simmerson

Michael Cochrane medvirker som Simmerson i 7 episoder fra 1993 til 2008. Simmerson er en arrogant og inkompetent officer, der skaber problemer for Sharpe og hans mænd. Cochrane formår at gøre Simmerson til en nem karakter at foragte og bringe en følelse af retfærdighed, når han får sin velfortjente straf.

Lyndon Davies som Ben Perkins

Lyndon Davies spiller Ben Perkins i 7 episoder fra 1993 til 1995. Perkins er en soldat i Sharpes flåde. Davies formår at skabe en troværdig karakter, der bringer både humor og alvor til serien.

Abigail Cruttenden som Jane Gibbons

Abigail Cruttenden spiller karakteren Jane Gibbons i 6 episoder fra 1996 til 1997. Jane er en kvinde, som Sharpe bliver romantisk involveret med. Cruttenden bringer en sårbarhed og styrke til karakteren, der gør hende yderst interessant.

Michael Mears som Francis Cooper

Michael Mears medvirker som Francis Cooper i 6 episoder fra 1993 til 1995. Cooper er en soldat i Sharpes flåde. Mears formår at bringe Cooper til live som en autentisk og troværdig karakter.

Assumpta Serna som Teresa Moreno

Assumpta Serna spiller karakteren Teresa Moreno i 4 episoder fra 1993 til 1994. Teresa er en spansk kvinde, som Sharpe bliver involveret romantisk med. Serna skaber en passioneret og hårdhjertet karakter, der tilføjer drama til serien.

James Laurenson som Maj. Gen. Hector Ross

James Laurenson medvirker som Maj. Gen. Hector Ross i 4 episoder fra 1996 til 1997. Ross er en britisk general og en vigtig karakter i serien. Laurenson leverer en overbevisende præstation og formår at bringe karakterens stolthed og ærkebritiske holdninger frem.

Féodor Atkine som Ducos

Féodor Atkine spiller karakteren Ducos i 4 episoder fra 1994 til 1997. Ducos er en fransk spion, som er Sharpes modstander. Atkine leverer en uhyggelig og manipulerende præstation, der gør Ducos til en mindeværdig skurk.

Michael Byrne som Maj. Nairn

Michael Byrne medvirker som Maj. Nairn i 3 episoder fra 1994. Nairn er en skotsk officer, der kommer i konflikt med Sharpe. Byrne leverer en stærk præstation som en mand af principper og ære.

Alexis Denisof som Rossendale

Alexis Denisof spiller Rossendale i 3 episoder fra 1997. Rossendale er en britisk officer og en rival til Sharpe. Denisof leverer en dynamisk og lidt mystisk præstation som karakteren.

Hugh Ross som Maj. Mungo Munro

Hugh Ross medvirker som Maj. Mungo Munro i 3 episoder fra 1995. Munro er en britisk officer og en allieret til Sharpe. Ross formår at skabe en sympatisk karakter, der tilføjer en følelse af loyalitet til serien.

Philip Whitchurch som Capt. William Frederickson

Philip Whitchurch spiller karakteren Capt. William Frederickson i 3 episoder fra 1994 til 1997. Frederickson er en britisk officer og en allieret til Sharpe. Whitchurch formår at skabe en skarp og fokuseret karakter, der bringer spænding til serien.

Peter-Hugo Daly som Sgt. Bickerstaff

Peter-Hugo Daly medvirker som Sgt. Bickerstaff i 3 episoder fra 1995 til 2006. Bickerstaff er en sergent i Sharpes flåde. Daly leverer en solid præstation som en hårdtarbejdende og loyale karakter.

I alt medvirker der mange dygtige skuespillere i TV-serien Sharpe, der alle bidrager til at skabe en autentisk og spændende fortælling om Napoleonskrigene og Sharpes rejse fra menig til major. Deres præstationer bringer karaktererne til live og hjælper med at skabe en troværdig historisk atmosfære.

Overblik

Titel Sharpe
Udgivelsesdato 5. maj 1993 (Storbritannien)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk
Kendt som Приключения королевского стрелка Шарпа

Resmué

TV-serien Sharpe er en serie af historier med Sean Bean i hovedrollen som Richard Sharpe, en fiktiv britisk soldat under Napoleonskrigene. Som en del af historien kæmper Sharpe både mod Napoleons styrker og den stærke fordom fra den britiske aristokrati.

I løbet af den Iberiske Halvøs Krig bliver sergent Richard Sharpe forfremmet til løjtnant efter at have reddet hertugen af Wellingtons liv. Han bliver givet kommando over en gruppe rifleryttere, som er de bedste skytter i hæren. Hurtigt opnår han ry for at være den mand, man kan betro farlige missioner til, og Wellington finder regelmæssigt opgaver til ham.

Fejl i TV-serien Sharpe

I TV-serien Sharpe er der blevet opdaget nogle sjove fejl af skarpe seere, der ikke er bange for at påpege uregelmæssighederne. Lad os tage et kig på nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl!

Fejl #1 – Soldater med deres rygsække

En af de mest hyppige fejl i serien er, at soldaterne ofte ses gå i kamp med deres rygsække på. Hvad en fantastisk idé, ikke? Lad os gøre det sværere for os selv ved at slæbe rundt på et ekstra vægtlæs gennem slagmarken! Spøg til side, det virker ikke særlig realistisk, da soldater normalt ville efterlade deres rygsække bagved for at være mere mobile under kamp.

Tips til produktionen

Måske skulle TV-seriens produktionsteam overveje at ansætte nogle rådgivere med militær baggrund for at undgå sådanne humoristiske fejl i fremtiden. Eller måske kan de bare se en ægte krigsfilm for at få lidt inspiration!

Kald til alle seere

Hvis du selv har opdaget nogle sjove fejl i TV-serien Sharpe, så tøv ikke med at dele dem med os! Vi elsker at grine af tvivlsomme detaljer og urealistiske situationer. Send os dine indsigelser, og så kan vi sammen glæde os over fejlene!

Vi håber, at produktionsteamet bag Sharpe kan tage disse fejl til efterretning og forbedre seriens autenticitet. Indtil da kan vi i det mindste glæde os over de sjove fejl, der gør serien til et underholdende emne for os alle.

Andre populære titler: The Girl on the TrainPlaneBeverly Hills ChihuahuaDen of ThievesThe Man Who Knew InfinityThe Little MermaidMayor of KingstownThe Walking DeadHotelletMetropolisAmerican PsychoPerceptionLondon KillsBracefaceHouse of GucciKryptonIrlandezul: Asasinul mafieiChor Nikal Ke BhagaBaby DriverAnnapolisMamma Mia! Here We Go AgainInvictusPower Book IV: ForceNu stinge luminaDanny PhantomAmerican BeautyBand of BrothersThis Is the EndQueenpinsHelt NyHouse of the DragonShutterMare of EasttownLimitlessPrințesa, condurii roșii și cei 7 piticiFamily GuySixThe Brothers GrimsbySanditonNapoleon DynamiteDebrisVikramThe BatmanDarklandDogFuturamaHarem in the Labyrinth of Another WorldThe Curious Case of Benjamin Button