kinokvinder.dk

Skam España (TV Series 2018–2020)


Overblik

Titel Skam España
Udgivelsesdato 16. september 2018
Oprindelsesland Spanien
Produceret af Movistar+
Sprog Spansk
Også kendt som Стыд. Испания
Filmoptagelsessteder Madrid, Spanien

Resmué

Skam España er en TV-serie, der følger en gruppe 16-årige på deres rejse gennem livet. Serien følger deres daglige liv i realtid og udforsker emner som afhængighed af sociale medier, hvordan de tackler sex, kærlighed og brud, religion, søgen efter deres identitet og behovet for at passe ind.

Skam España portrætterer den generation af drenge og piger, der er født siden 2000. Serien viser deres tanker, problemer, følelser og ønsker – og frem for alt, hvad de skammer sig over og ikke siger højt.

Siden premieren i Norge i 2015 har Skam slået rekorder i seertal og blevet rost af både kritikere og publikum. Den har vundet mange priser ved norske tv-uddelinger og er blevet solgt til blandt andet USA (Skam Austin, der vises på Facebook), Frankrig, Tyskland og Italien. Rettighederne til Spanien blev erhvervet af Movistar +, der besluttede at stole på Zeppelin (Endemol Shine Iberia) til at udvikle Skam España.

Fejl i Skam España: Hvad gik galt?

Den store gliber i Skam España

Hvis du er en dedikeret fan af den spanske version af TV-serien Skam, har du måske bemærket nogle små fejl undervejs. Ofte kan disse fejl være utroligt underholdende, og det er netop det, vi vil fokusere på i denne artikel. Vi tager et humoristisk kig på de forskellige fejl, der er blevet opdaget af de opmærksomme seere.

Forglemmelsen af navnet

I en af episoderne sker der en absurd fejl, hvor karakteren Nacho pludselig glemmer sit eget navn. I starten af episoden bliver han præsenteret for en ny karakter, og i stedet for at sige Jeg hedder Nacho, udbryder han pludselig Jeg hedder… eh… øh. Det er da en lidt mærkelig måde at præsentere sig selv på!

Tidsrejser i Skam?

En anden sjov fejl opstår, da karakteren Lucia synes at have evnen til at rejse i tiden. I en scene ser vi hende tage sin mobiltelefon op af lommen, og et splitsekund senere er denne pludselig forsvundet. Enten er der tale om en mystisk tidsrejse, eller også blev mobilen bare redigeret væk ved en fejl! Hvad mon der skete?

Den forsvindende guitar

I en hjertevarm scene ser vi karakteren Eva spille på sin guitar. Men da kameraet skifter vinkel, er guitaren pludselig forsvundet! Enten har Eva supermagter og kan få ting til at forsvinde ved at spille på dem, eller også gik der lidt kludder i kameravinklerne. Det er da i hvert fald en fejl, der får en til at skrabe sig i håret!

Bagvendt verden

I en særlig forvirrende scene ser vi karakteren Alejandro træde direkte ind i et spejl! Ja, du læste rigtigt – han går direkte igennem spejlet som om det var en åben dør. Enten har Skam España foretaget et ufatteligt gennembrud inden for specialeffekter, eller også stod spejlet bare lidt skævt. Man kan aldrig vide!

Konstant forandrende frisurer

En sjov detalje, der ikke kan undgå at vække opmærksomhed, er de konstant forandrende frisurer. I en scene ser vi karakteren Lucia med langt hår, og i den næste scene er håret pludselig klippet kort. Og så tilbage til langt igen! Hvem sagde tidsrejser? Måske skulle karaktererne i Skam España overveje at åbne en frisørsalon.

Fejl eller ej, Skam España får os til at grine!

Selvom Skam España måske ikke er fuldkommen fejlfri, skal vi ikke tage fejlene alt for alvorligt. Det er netop disse små misforståelser og skønhedsfejl, der gør serien så underholdende. Så lad os bare klappe i hænderne og grine lidt af de små fejl, som Skam España har at byde på!

Lad os lære af Skam España

Som vi kan se, ligger der en lære gemt i fejlene i Skam España. Vores egne fejl og skønhedsfejl gør os menneskelige og interessante. Så næste gang du laver en fejl, så husk at grine af det og omfavne det. Fejl kan være kilde til komiske øjeblikke, og det kan vi alle have brug for mere af i vores tilværelse!

Andre populære titler: White Men Cant JumpRush HourInglourious BasterdsGhostbusters: AfterlifeCrash Landing on YouBlack PantherA fost odată în AmericaLovestruck HighGirlThe HuntedLittle WomenGuillermo del Toros PinocchioInvoluntaryOur PlanetSalvationEvil Dead Rise“FTV Girls” Reina: Next Door TeenKung Fu Panda 4Gone GirlSpace JamSynchronicOuter BanksMonsterlandLast DaysGood Will HuntingUnchartedSpirit UntamedArcherTed LassoSuccessionBatman NinjaHudson & RexWere the MillersThe Skeleton KeyGoodfellasPerfect StrangerOrdinary PeopleEmpire StateAll RiseJoe BellAll the Beauty and the BloodshedThe TouristWonder WomanThe WayGaslitPatient Zero