kinokvinder.dk

Springfloden (TV Series 2016–2018)


Overblik

Titel Springfloden
Udgivelsesdato 6. marts 2016 (Sverige)
Oprindelsesland Sverige, Tyskland, Belgien
Sprog Svensk
Også kendt som Spring Tide
Filminspilningssteder Costa Rica
Produktionsselskaber Sveriges Television (SVT), Filmlance International AB, Film i Väst

Resmué

Springfloden er en svensk TV-serie, der følger historien om Olivia Rönning og hendes arbejde med at opklare en gammel uopklaret sag. Serien skifter mellem to tidslinjer, 1987 og 2011.

I 1987 blev en gravid kvinde brutalt myrdet på en svensk strand, og sagen blev aldrig løst. 25 år senere bliver politiakademiet-studerende, Olivia Rönning, bedt om at undersøge sagen som en opgave. Hun forsøger at opklare mysteriet om mordet, hvor tre mennesker var involveret, og hvor en ung dreng var vidne til forbrydelsen på Koster Islands strand.

På det tidspunkt kunne den nationale drabsdetektiv, Tom Stilton, ikke løse sagen på grund af manglende identifikation af offeret, fundet af gerningsmændene og motivet for mordet. Sagen blev derfor henlagt. 15 år senere vender Stilton tilbage til sagen og forsøger en ny tilgang, men en smertefuld skilsmisse har efterladt ham i en skrøbelig psykisk tilstand, der kun forværres.

Mens Rönning graver i gamle sagsfiler og forsøger at finde svar, er hendes største ønske at få hjælp fra Stilton, der nu er hjemløs og tidligere detektiv.

Springfloden: En serie fyldt med skønne fejltagelser

TV-serien Springfloden har vundet mange hjerter med sin spændende krimiplot og dramatiske twist. Men når man kigger nøje efter, kan man ikke undgå at lægge mærke til nogle små fejl, som seerne har opdaget og ikke kan lade være med at grine af.

Den mysteriøse forsvindende kaffe

En af de mest bemærkelsesværdige fejl i Springfloden er den konstant forsvindende kaffe. Karaktererne kan ofte ses sidde med en kop kaffe, men sekunder senere er koppen bare væk. Mon der er et sort hul, der opsluger al kaffehygge?

Den utrænede løber

I en scene ser vi hovedpersonen sprinte gennem en skov i forfølgelse af en mistænkt. Problemet opstår, når man lægger mærke til, at skuespilleren ikke ser ud til at være særlig trænet. Det ser næsten ud som om, hun er på en hyggelig gåtur. Måske skal hun tage et kursus i sprint?

Telefonopladningen fra fremtiden

I en anden episode får en karakter en vigtig telefonopkald, hvor mobiltelefonen befinder sig tændt i sin lader. Intet problem der – medmindre man ser nærmere efter og opdager, at mobiltelefonmodellen faktisk endnu ikke er blevet udgivet i den pågældende tid. Måske har vi en tidrejsende blandt os?

Den fortryllende blomst

I en romantisk scene ser vi to karakterer sidde i parken omgivet af smukke blomster. Men hvis du skal have billeder med blomsterne, kan du have glemt at tage dem med hjemmefra. For hvis du ser nøje efter, vil du se, at blomsterne er helt stive og ikke bevæger sig en centimeter, selvom der er en let brise. Måske er de kunstige?

Sladrende gardiner

I en nervepirrende scene, hvor hovedpersonen står over for en potentiel morder, kan man ikke undgå at lægge mærke til de meget taleføre gardiner i baggrunden. De blafrende gardiner synes at have en meget livfuld samtale uden nogen ved siden af. Måske er det skuespillere som gardiner?

Den evigt solbeskinnede regnvejrsdag

Når regnen endelig falder i Springfloden, kan man ikke undgå at bemærke, at solen skinner klart og tydeligt. Det er et mirakel, der giver os en regnvejrsoplevelse helt uden våde optagelser. Mon solen har bestemt, at det er for dårligt vejr?

I sidste ende er det disse små fejl, der gør en serie som Springfloden så underholdende at følge med i. Vi kan ikke vente med at opdage flere sjove fejltagelser, der får os til at grine og diskutere med vores venner. Måske er det netop fejlene, der er det hemmelige afsnit, vi ikke har set endnu?

Andre populære titler: Autumn in New YorkThe WhaleEventyrlig oppussingPerfekte stederLethal WeaponThe Mindy ProjectGreys AnatomyDer blutige Pfad GottesDeadpool 2YouShamelessThe Crowded RoomLivro de Sangue de Clive BarkerCatherine Called BirdyArcherStrike BackForbidden PlanetQuantum LeapSpaceballsKlokslag 12DinGroundhog DayZona 51: DosareleEmpire of LightYou Were Never Really Here10 lucruri nu-mi plac la tineA Quiet PlaceDunkirkWanderlust – Der Trip ihres LebensAustenlandLutherSlumdog MillionaireCopenhagen Does Not ExistThe StrangerA Star Is BornNaked AttractionIn tödlicher MissionThe GiftThe Little MermaidIm Rausch der SterneValhalla RisingSkamLayer CakeThe Lost World: Jurassic ParkPâfekuto burûOlsen-banden ser rødtThe L WordShamelessThe Prestige