kinokvinder.dk

Star Trek: Deep Space Nine (TV Series 1993–1999)


Overblik

Titel Star Trek: Deep Space Nine
Udgivelsesdato 3. januar 1993 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, Klingon
Også kendt som Deep Space Nine
Filmoptagelsessteder Donald C. Tillman Water Reclamation Plant – 6100 Woodley Avenue, Van Nuys, Los Angeles, Californien, USA
Produktionsselskab Paramount Television

Resmué

I nærheden af den befriede planet Bajor vogter Starfleets rumstation Deep Space Nine åbningen til en stabil ormehul til den anden side af galaksen. Efter en brutal årtier lang besættelse af Cardassianerne anmoder bajoranerne Starfleet og Føderationen om hjælp til at genopbygge deres verden og samfund efter Cardassianernes tilbagetrækning fra Bajoran rummet. Starfleet tager den gamle Cardassian rumstation, der kredser omkring Bajor, Terak Nor, nu omdøbt til Deep Space Nine, i brug som deres nye hovedkvarter for at overvåge genopretningen. Den nye kommanderende officer, Benjamin Sisko og Lieutenant Dax, opdager indgangen til et stabilt ormehul, der fører til galaksens Gamma Kvadrant, 60.000 lysår væk, som er alt andet end naturlig. I ormehullet befinder der sig væsener, der eksisterer uden for tiden, som bajoranerne har begyndt at tilbede som Profeterne. Som følge heraf erklærer bajoranerne Sisko for at være Profeternes Sendebud. Sisko er for det meste ubekvem med dette, ikke mindst på grund af sin Starfleet-karriere og det faktum, at han er en outsider for bajoranerne. Dette falder heller ikke godt i spænd med Starfleet, der ser det som indblanding i deres kultur, og nogle bajoranske religiøse skikkelser, der ser en outsider som Sendebud som næsten blasfemisk. Sisko gør sit bedste for at bevæge sig forsigtigt mellem sin rolle som Starfleet-officer, der følger ordrer for at hjælpe Bajor med at komme sig, og som Sendebud, samtidig med at han forsøger at overholde Starfleets Prime Directive om ikke-indblanding. Besætningen opdager med tiden, at Gamma Kvadrant kontrolleres af Dominion. The Founders, en race af skiftende former, skabte Dominion for at bringe orden til galaksen og skabte ligeledes JemHadar, genetisk modificerede og skånselsløst effektive fodsoldater, der ikke tager hensyn til krigens konventioner, samt de genetisk forbedrede Vorta, der overvåger Dominions daglige operationer og giver ordrer til JemHadar. Cardassianerne, som har været en torn i Federationens side i årtier, allierer sig til sidst med Dominion og erklærer krig mod Federationen, Klingonerne og andre racer for at bringe Dominions form for orden til Alfa Kvadrant, men de indser hurtigt, at dette ikke er redningen, de havde håbet på. Federation-Klingon-alliancen må også ty til utraditionelle og lejlighedsvis ekstreme midler for at sikre den endelige sejr, som kommer med en enorm omkostning.

Det stabile ormehul, som Deep Space Nine besætningen opdager, er kendt af bajoranerne som De Profetiske Tempel. Sisko, som opdager af ormehullet og dets beboere, er derfor Bajors Sendebud af profetien. Den anden ende af ormehullet befinder sig i Gamma Kvadranten, halvvejs rundt om galaksen fra Bajor. Det område af rummet domineres af de onde Dominion. Dominion ledes af Changelings, den race af formændere, som Odo tilhører. Ved starten af den sjette sæson er Cardassia gået med i Dominion, og sammen fører de krig mod Federationen og deres klingonske allierede. Krigen er hurtigt ved at blive den dyreste krig nogensinde for Federationen, og besætningen på Deep Space Nine må kæmpe for at beskytte deres livsform.

Fem sjove fejl i Star Trek: Deep Space Nine

Kontinuitetsproblemer

I TV-serien Star Trek: Deep Space Nine er der nok at grine af, når det kommer til kontinuitetsproblemer. Et eksempel er Dr. Bashirs medicinskab, hvor niveauet af fremmed medicin hele tiden ændrer sig mellem optagelserne. Hvad er forklaringen? Jo, pillerne er faktisk bare M&Ms, og skuespillerne stjæler dem hele tiden mellem optagelserne. Producenterne var endda nødt til at lime skabet sammen for at undgå flere tyverier!

Fejl i fakta

I flere episoder bliver planeten Bajor afbildet med flere måner, der har helt normale atmosfærer og tyngdekraft. Men hvis månerne var så store/tætte/ massive, ville de ikke bare rotere omkring Bajor. Bajor og månerne ville rotere omkring hinanden og risikere at kollidere fra tid til anden. Måske skulle Bajor virkelig have investeret i nogle trafiklys i rummet!

Fejlagtige fejltagelser

Nogle gange kan fans være lidt for ivrige med at påpege fejl. Tag for eksempel drikken Kanar. I forskellige episoder ser vi forskellige versioner af Kanar, der varierer i farve og konsistens. Men lad os være ærlige – på Jorden kommer alkohol også i forskellige farver og konsistenser. Det kan være klart som vand eller mørkt som melasse. Bare rolig, det er stadig Kanar, uanset om det ligner whiskey eller sirup!

Anakronismer

En sjov fejl, der kan bemærkes i introsekvensen fra sæson 4 og frem, er at Defiant-modellen er anderledes end resten af serien. Brosektionen er lavere end i serien, når den i virkeligheden burde være over hovedsektionen. Måske har rumskibet brug for ånde drån, når det flyver i dybet af rummet!

Karakterfejl

Et underholdende aspekt af TV-serien er, når karaktererne kommer med fejlagtige udsagn. Tag for eksempel antallet af Dax-værter. Det svinger gennem hele serien og er ofte unøjagtigt. Jadzia og Ezri hævder hver især, at der har været henholdsvis otte og ti værter, når der faktisk er ti. Når selv karaktererne er usikre på, hvor mange værter der er, er det vist tid til at holde en lille værkstedstime i matematik!

Andre populære titler: As InseparáveisNever Look AwayWar of the WorldsThe MarvelsAmerican ReunionWhiplashMystery at Blind Frog RanchElla EnchantedSons of AnarchySix Days Seven NightsTimelessThe MandalorianBaywatchPassengersOh HellA FamilyCharlies AngelsDet røde kapel“Madsen og Co.” Hjem kære hjemSkyskraberWhy Did I Get Married?BarbieThe Unbearable Weight of Massive TalentThe EndlessAn Action HeroLife ItselfPapillonTranscendenceAnt-Man and the WaspAfter YangThe OrvilleSoul SurferValerian and the City of a Thousand PlanetsThe White LotusThe Power of the DogSession 9HolidateO Nascimento de Uma NaçãoFantastic Beasts: The Secrets of DumbledoreRobin Hood: Prince of ThievesPiger i trøjenWar of the WorldsKingdom of HeavenRedo of Healer“Den sorte box” Mysteriet om PoulA Cinderella Story: StarstruckIn China They Eat DogsProject Wolf HuntingSomewhere