kinokvinder.dk

Star Trek: The Next Generation (TV Series 1987–1994)

Medvirkende i TV-serien Star Trek: The Next Generation

Star Trek: The Next Generation er en amerikansk science fiction TV-serie, der blev sendt fra 1987 til 1994. Serien er en fortsættelse af den originale Star Trek-serie fra 1960erne og er den anden serie ud af i alt fem i Star Trek-universet. Her går vi i dybden med de medvirkende i serien:

Patrick Stewart som Captain Jean-Luc Picard

Patrick Stewart spiller rollen som Captain Jean-Luc Picard, kaptajnen ombord på det rumskib, der bærer navnet Enterprise. Han er en intelligent og karismatisk leder, der er kendt for sin diplomatil og klarsynethed.

Brent Spiner som Lieutenant Commander Data

Brent Spiner portrætterer Lieutenant Commander Data, en androide officer ombord på Enterprise. Data er karakteriseret ved at være analytisk og rationel, samtidig med at han søger at forstå menneskelig adfærd og følelser.

Jonathan Frakes som Commander William Thomas Will Riker

Jonathan Frakes spiller rollen som Commander William Riker, som er kaptajnens førstestyrmand. Riker er en dygtig og karismatisk officer, der er kendt for sin taktiske og ledelsesevner.

LeVar Burton som Lieutenant Commander Geordi La Forge

LeVar Burton portrætterer Lieutenant Commander Geordi La Forge, Enterprises chefingeniør. La Forge er blind, men bruger et syntetisk visor til at se. Han er ekspert i teknologi og er ansvarlig for at holde skibets systemer i gang.

Marina Sirtis som Counselor Deanna Troi

Marina Sirtis spiller Counselor Deanna Troi, en telepatisk og empatisk rådgiver ombord på Enterprise. Hun bruger sine evner til at hjælpe med at forstå og løse konflikter mellem crewmedlemmer og andre arter.

Michael Dorn som Lieutenant Worf

Michael Dorn portrætterer Lieutenant Worf, en klingon officer og sikkerhedschef ombord på Enterprise. Worf er kendt for sin styrke og ære og er en vigtig del af besætningen.

Gates McFadden som Doctor Beverly Crusher

Gates McFadden spiller rollen som Doctor Beverly Crusher, skibslægen på Enterprise. Hun er en dygtig læge og omsorgsperson for besætningen.

Majel Barrett som Enterprise Computer

Majel Barrett er stemmen bag Enterprises computer, der hjælper besætningen med navigering og adgang til information. Hendes rolle som computerstemme er ikonisk for Star Trek-serien.

Wil Wheaton som Wesley Crusher

Wil Wheaton spiller rollen som Wesley Crusher, Beverly Crushers søn. Wesley er en ung og talentfuld person, der senere går ind i Starfleet Academy.

Colm Meaney som Chief Miles OBrien

Colm Meaney portrætterer Chief Miles OBrien, der er ansvarlig for transporter og vedligeholdelse af teknologi ombord på Enterprise. Han bliver senere en nøglefigur i spin-off-serien Star Trek: Deep Space Nine.

James G. Becker som Youngblood

James G. Becker spiller rollen som Youngblood, en besætningsmedlem ombord på Enterprise. Hans karakter er ikke lige så kendt som nogle af de andre, men alligevel en vigtig del af serien.

Denise Crosby som Lieutenant Natasha Tasha Yar

Denise Crosby portrætterer Lieutenant Natasha Tasha Yar, der er sikkerhedsofficer ombord på Enterprise. Hun forlader senere serien, men vender tilbage i forskellige episoder som alternativ version af sig selv.

Whoopi Goldberg som Guinan

Whoopi Goldberg spiller rollen som Guinan, en mystisk og vis værtinde på Ten Forward, Enterprises bar. Guinan er kendt for sin visdom og evne til at hjælpe besætningsmedlemmerne med livsuddragen råd.

Diana Muldaur som Doctor Katherine Pulaski

Diana Muldaur spiller rollen som Doctor Katherine Pulaski, der midlertidigt overtager rollen som skibslæge på Enterprise. Hendes karakter er mere direkte og skeptisk end sin forgænger Beverly Crusher.

Patti Yasutake som Nurse Alyssa Ogawa

Patti Yasutake spiller Nurse Alyssa Ogawa, der assisterer Doctor Beverly Crusher i skibets sygestue. Hun er en kompetent og omsorgsfuld sygeplejerske.

Dennis Madalone som Ansata Terrorist

Dennis Madalone portrætterer forskellige karakterer i serien, heriblandt Ansata Terrorist. Hans involvering i serien spænder over flere episoder og sæsoner.

Michelle Forbes som Ensign Ro Laren

Michelle Forbes spiller rollen som Ensign Ro Laren, en Bajoran officer, der slutter sig til Enterprise-besætningen. Hun er kendt for sin stædighed og modstand mod autoritet.

Rosalind Chao som Keiko OBrien

Rosalind Chao spiller rollen som Keiko OBrien, Chief Miles OBriens kone. Hun er en biolog og bliver senere en regelmæssig karakter på Star Trek: Deep Space Nine.

Star Trek: The Next Generation udviklet og skabt af Gene Roddenberry indeholdt mange andre talentfulde skuespillere og besætningsmedlemmer, der bidrog til den succes, som serien opnåede. Disse medvirkende spillede alle en afgørende rolle i at skabe en dybdegående og engagerende TV-serie, der stadig nydes af Star Trek-fans i dag.

Overblik

Titel Star Trek: The Next Generation
Udgivelsesdato 26. september 1987 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, Klingon, Fransk
Også kendt som Star Trek: TNG
Filmsteder Donald C. Tillman Water Reclamation Plant – 6100 Woodley Avenue, Van Nuys, Los Angeles, Californien, USA
Produktionsselskab Paramount Television

Resmué

Star Trek: The Next Generation foregår næsten 100 år efter Captain Kirks 5-årige mission, hvor en ny generation af Starfleet-officerer begiver sig afsted i U.S.S. Enterprise-D på deres egen mission for at gå, hvor ingen før har gået. Serien finder sted i det 24. århundrede og syv til otte årtier efter eventyrene med det oprindelige besætning på rumskibet Enterprise, og er den længe ventede efterfølger til Star Trek (1966). Under kommando af Captain Jean-Luc Picard rejser det helt nye Enterprise NCC 1701-D ud til fjerne planeter i jagten på nyt liv og for at gå modigt, hvor ingen før har gået.

Serien blev en stor succes og populær blandt Star Trek-fans på grund af dens unikke fortolkning af det eksisterende Star Trek-univers og dens evne til at udforske nye ideer og temaer. Star Trek: The Next Generation fik anerkendelse for sit stærke ensemblecast, der inkluderede skuespillere som Patrick Stewart som Captain Jean-Luc Picard, Jonathan Frakes som Commander William Riker og Brent Spiner som Lieutenant Commander Data.

Hver episode af serien præsenterede et nyt science fiction-eventyr, hvor besætningen blev udfordret af ukendte planeter, fremmede civilisationer og farlige situationer, der testede deres mod, intelligens og samarbejdsevner. Serien berørte også filosofiske, sociale og politiske emner, hvilket gjorde den til mere end bare en simpel rumrejsehistorie.

Star Trek: The Next Generation blev en kulturel ikon og banede vejen for nye Star Trek-film og -serier. Den efterlod et uudsletteligt indtryk på science fiction-genren og fortsætter med at være elsket og beundret af fans over hele verden.

Fejl i Star Trek: The Next Generation, der fik seerne til at spænde op

Star Trek: The Next Generation er en ikonisk TV-serie, der har fanget millioner af seere med sit spændende rumeventyr. Men selvom showet har imponeret publikum med sin futuristiske vision, har opmærksomme seere opdaget nogle sjove fejl, der har fået dem til at løfte øjenbrynene. Lad os tage et kig på nogle af disse fejl, der satte et smil på læberne hos Star Trek-fans.

Faktuelle fejl

En af de gentagne fejl i serien er de tilbagetrækkende stjernestreger, der er set baglæns. Når man bevæger sig hurtigere end lysets hastighed, ville stjernerne se ud som streger, men de ville være blå, når man nærmer sig stjernen, og røde efter man passerer den. Nogle gange er dette skildret korrekt, men andre gange er det set omvendt.

En anden morsom fejl er, at der spilles en rocket eller motordrøn, når skibene bevæger sig gennem rummet. I rummets tomhed ville der ikke være nogen lyd. Lyd kan kun overføres gennem et medium som luft eller vand, så i rummet ville der være stilhed.

Fejlagtige antagelser

En almindelig opfattelse er, at genstande i Holodecket ikke kan eksistere uden for Holodecket. Men der er flere tilfælde, hvor nogen går til en anden del af skibet og bærer en genstand, der er skabt i Holodecket, eller hvor nogen går ned ad korridoren våd fra Holodecket-vand. Det ser ud til, at visse genstande faktisk bliver replikeret i Holodecket og derfor er virkelige afhængigt af programmets behov og brugerens ønsker.

Afslørende fejl

I åbningscredits er der en fejl i sammensætningen. Hvis man kigger på siderne af den røde ringplanet, bevæger stjernerne til venstre sig i en helt anden retning end stjernerne til højre.

En anden sjov fejl er tanken om, at Data ikke kan bruge sammentrækninger i sin tale. Da Data er flydende i engelsk og andre sprog, kan han i virkeligheden tale på den måde, han vælger. Han stræber efter at være mere menneskelig, så at tale almindeligt og hverdagsligt ville være en nem start.

Anakronismer

Hver gang videosignalet går tabt, vises billedet som analog sne i stedet for at pixelere som et digitalt signal ville gøre. Dette ville være uhørt for denne tidsalder.

Karakterfejl

Det hævdes, at Data ikke kan bruge sammentrækninger som kan ikke, er ikke, gør ikke osv. Men der er flere øjeblikke i serien, hvor han gør det. Et tidligt eksempel findes i Encounter at Farpoint, hvor Data bruger ordet kan ikke, mens Enterprise bliver forfulgt af Qs skib.

Skibets personale henviser ofte til afstande og kapaciteter i forældede enheder som fod, mil og pund, selvom Federation og Starfleet bruger metersystemet.

Selvom Data siges at være følelsesløs, kan man ofte se ham udtrykke forvirring enten gennem ansigtsudtryk eller i sine verbale reaktioner. Derudover smilede eller så han glad ud i den første sæson.

Ekstraordinære fejl

I flere episoder i hele seriens forløb kan det ses, at skuespillerne læser deres replikker fra cue cards, når de taler med en karakter via kommunikatoren eller en anden transmission. Det er tydeligt, at deres øjne forbliver fokuserede på et bestemt punkt, mens de leverer deres dialog.

Alt i alt er fejl i Star Trek: The Next Generation ikke noget, der har ødelagt de fantastiske eventyr i rummet. Faktisk kan de fungerer som små sjove påmindelser om, at selv i den fremtidige verden er ingen perfekte. Og det er det, der gør serien endnu mere underholdende for fansen.

Andre populære titler: The Favourite – Intrigen und IrrsinnSiloUnit OneJohnny BravoOmul PăianjenAnt-ManMoment of ContactGo-Toubun no HanayomeChainsaw ManStowawaySpare Me, Great Lord!Everybody Hates ChrisThe Transporter RefueledMoney TrainAtonementOne DayThe Bounty HunterDoc MartinSuitsStrisser på SamsøJudge John DeedNopeEscape Plan 2: HadesIll Be Gone in the DarkThe Little MermaidWar & PeaceMeganFallGirlKantaraThe Little MermaidThe Fault in Our StarsFifty Shades DarkerMascaO Brother, Where Art Thou?The FableAnd Just Like That…Red, White & Royal BlueLove & FriendshipCercul poeților dispăruțiRat RaceThe Strange Thing About the JohnsonsI Dont Like MondaysBedazzledEntergalacticWhen They See UsBlue Mountain StateThis Is Spinal Tap