kinokvinder.dk

Stargate SG-1 (TV Series 1997–2007)

De medvirkende i TV-serien Stargate SG-1

TV-serien Stargate SG-1 er en populær science fiction-serie, der blev sendt fra 1997 til 2007. Serien blev skabt af Jonathan Glassner og Brad Wright. I løbet af dens lange løbetid medvirkede mange skuespillere, der spillede afgørende roller for seriens succes. Lad os tage et nærmere kig på de mest betydningsfulde skuespillere i Stargate SG-1:

Richard Dean Anderson som Colonel Jack ONeill

Richard Dean Anderson spillede rollen som Colonel Jack ONeill og var en af de mest populære karakterer i serien. Han optrådte i 177 episoder fra 1997 til 2007. ONeill var en erfaren militærmand og ledede holdet SG-1 i deres mange missioner gennem Stargate.

Michael Shanks som Dr. Daniel Jackson

Michael Shanks spillede karakteren Dr. Daniel Jackson, en dygtig arkæolog og lingvist. Jackson var en afgørende del af holdet SG-1 i hele seriens løbetid og medvirkede i 198 episoder fra 1997 til 2007.

Amanda Tapping som Major Samantha Carter

Amanda Tapping spillede Major Samantha Carter, en talentfuld astrofysiker og tilbagevendende karakter i Stargate SG-1. Carter var en værdifuld tilføjelse til holdet SG-1 og optrådte i 211 episoder fra 1997 til 2007.

Christopher Judge som Tealc

Christopher Judge portrætterede karakteren Tealc, en Jaffa-warrior, der sluttede sig til holdet SG-1. Tealc var kendt for sin styrke og loyalitet og medvirkede i 213 episoder fra 1997 til 2007.

Don S. Davis som Major General George Hammond

Don S. Davis spillede Major General George Hammond, lederen af Stargate Command og en vigtig støtte for holdet SG-1. Davis medvirkede i 161 episoder fra 1997 til 2007 og blev særdeles elsket af fans.

Gary Jones som Sgt. Walter Harriman

Gary Jones spillede karakteren Sgt. Walter Harriman, en nøgleperson i Stargate Command og en trofast hjælper for holdet SG-1. Han optrådte i 115 episoder fra 1997 til 2007.

Peter Kufluk som TSgt. Connor

Peter Kufluk spillede karakteren TSgt. Connor, en tekniker i Stargate Command. Han medvirkede i 94 episoder fra 1998 til 2007 og gav et vigtigt teknisk perspektiv til holdet SG-1.

Teryl Rothery som Dr. Janet Fraiser

Teryl Rothery spillede Dr. Janet Fraiser, holdets læge i Stargate Command. Hun medvirkede i 75 episoder fra 1997 til 2006 og var ansvarlig for at passe på holdet SG-1s helbred og trivsel.

Dan Shea som Sgt. Siler

Dan Shea portrætterede Sgt. Siler, en tekniker i Stargate Command. Han optrådte i 65 episoder fra 1997 til 2007 og blev kendt for at være involveret i mange af seriens tekniske problemløsninger.

Ben Browder som Lt. Colonel Cameron Mitchell

Ben Browder spillede Lt. Colonel Cameron Mitchell, der blev introduceret i seriens ottende sæson. Han medvirkede i 40 episoder fra 2005 til 2007 og tilførte nyt liv til holdet SG-1.

Beau Bridges som Major General Hank Landry

Beau Bridges portrætterede Major General Hank Landry, som blev leder af Stargate Command i seriens niende sæson. Han medvirkede i 40 episoder fra 2005 til 2007 og var ansvarlig for holdets operationer og missioner.

Claudia Black som Vala Mal Doran

Claudia Black spillede Vala Mal Doran, en lystløgner og tyv, der senere blev en del af holdet SG-1. Hun medvirkede i 29 episoder fra 2004 til 2007 og tilføjede et dynamisk og uforudsigeligt element til serien.

Peter DeLuise som Airman

Peter DeLuise optrådte i 27 episoder fra 1999 til 2006 som karakteren Airman. Han var også involveret i produktionen af Stargate SG-1 som instruktør og manuskriptforfatter.

Martin Wood som Major Wood

Martin Wood spillede karakteren Major Wood og medvirkede i 28 episoder fra 2000 til 2006. Han var også en afgørende del af seriens produktion som instruktør.

Corin Nemec som Jonas Quinn

Corin Nemec var en del af Stargate SG-1 i seriens syvende og ottende sæsoner og portrætterede karakteren Jonas Quinn. Han optrådte i 31 episoder fra 2002 til 2004 og bidrog til serien med sin unikke baggrundshistorie.

Tony Amendola som Master Bratac

Tony Amendola spillede Master Bratac, en erfaren Jaffa og allieret med holdet SG-1. Han optrådte i 29 episoder fra 1997 til 2007 og blev kendt for sin visdom og kampkompetencer.

Carmen Argenziano som Selmak

Carmen Argenziano portrætterede Selmak, en Tokra-symbiont, der delte sin krop med karakteren Jacob Carter. Argenziano medvirkede i 27 episoder fra 1998 til 2005 og gav serien en ekstra dimension af mystik og intriger.

T.M. Sandulak som Sergeant Ziplinski

T.M. Sandulak spillede karakteren Sergeant Ziplinski og medvirkede i 25 episoder fra 1997 til 2005. Selvom hans rolle ikke var lige så gennemgribende som nogle af de andre, bidrog han til seriens autenticitet og variation.

Disse skuespillere og mange andre medvirkende spillede en afgørende rolle i at skabe Stargate SG-1 og dens succes. Deres talent, engagement og indlevelse har gjort serien til en elsket favorit blandt science fiction-fans verden over.

Overblik

Titel Stargate SG-1
Udgivelsesdato 27. juli 1997 (USA)
Oprindelseslande USA, Canada
Sprog Engelsk
Også kendt som Stargate Command
Filmlokationer Cheyenne Mountain Complex, Colorado Springs, Colorado, USA (eksteriør)
Produktionsselskaber Double Secret Productions, Gekko Film Corp., Kawoosh! Productions IX

Resmué

TV-serien Stargate SG-1 handler om en hemmelig militær enhed, SG-1, der dannes for at udforske andre planeter gennem de nyligt opdagede Stargates. General Hammond indkalder oberst Jack ONeill, der er gået på pension, for at deltage i en hemmelig redningsmission. ONeill indrømmer, at han overtrådte ordrer om at ødelægge Stargaten på planeten Abydos, og at videnskabsmanden Daniel Jackson måske stadig er i live.

Da ONeill og hans hold ankommer til Abydos, genforenes han med videnskabsmanden, der har opdaget en kæmpe og kompleks kartouche med hieroglyffer. Alt tyder på, at dette er et kort over de mange Stargates, der eksisterer i galaksen – en udvikling, der gør drømmen om, at SG-1-teamet kan rejse gennem universet i tid, til virkelighed.

Fejltagelser i Stargate SG-1 – en humoristisk oversigt

Continuitet

Der er nogle interessante kontinuitetsfejl i TV-serien Stargate SG-1, der har fanget seernes opmærksomhed. Et eksempel er brugen af Beta (Antarktis) stargate på SGC efter, at den oprindelige port endte på bunden af Stillehavet og senere kom i besiddelse af russerne, indtil den blev returneret til SGC. I episoden Solitudes har Beta-porten et andet oprindelsessymbol end det originale port (en oktagon med en linje under), men mærkeligt nok skifter symbolet i forskellige episoder, hvor Beta-porten bliver brugt, til symbolet fra den originale port. Måske er stargate-symboler foranderlige og har ingen faste regler, hvem ved?

Faktuelle fejl

Vi kan ikke undgå at nævne en af de mest bemærkelsesværdige faktuelle fejl i Stargate SG-1. Jack ONeill, der er en flagofficer i USAF og vicekommandør for Stargate-programmet, tager angiveligt med på utallige missioner. Men vent lige et øjeblik, som vicekommandør ville hans rolle være mere organisatorisk end operationel, og han ville ikke have tilladelse til at deltage i de fleste missioner. Lad os bare sige, at det er en af de mange mysterier i Stargate-universet, der aldrig bliver forklaret.

Fejlagtigt betragtet som dumheder

Vidste du, at næsten alle udenjordiske civilisationer uden for Jorden taler flydende engelsk? Fantastisk, ikke sandt? Selvom det er en sproglig umulighed, da engelsk blev udviklet lang tid efter, at stargates blev brugt til at befolke andre planeter, har produktionen og manuskriptforfatterne alligevel besluttet, at det ville være mere praktisk, hvis alle møder med aliens blev afholdt på engelsk. På den måde sparer vi tid med at lade Daniel Jackson afkode og oversætte sproget til resten af holdet i hver episode. Det er langt nemmere end at finde på et nyt sprog for hver eneste nye alien-race, ikke?

Plot huller

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor wormhuller i Stargate SG-1 sprøjter ud et par meter, inden den flade vandpyt dannes? Alt, der bliver fanget i sprøjtet, bliver fuldstændig pulveriseret. Man skulle tro, at det ville give mening at have sikkerhedsbure, gelændere eller i det mindste nogle simple gulvmarkeringer, der viser farezonen. Men nej, designerne af disse portaler har valgt at ignorere almindelig sikkerhedsforskrifter. Sikkerhed er åbenbart ikke lige så vigtigt som at skabe spænding og dramatik i serien. Vi håber blot, at ingen forsøger at hoppe igennem en wormhole med en frisk kop kaffe!

Artiklen er baseret på seernes observationer og skal tages med et glimt i øjet.

Andre populære titler: The SentinelThe RoomUm Belo Par… de PatinsHjælp, det er julOs Espíritos de InisherinAn Officer and a GentlemanCercul poeților dispăruțiBad Boys for LifeHow Do You KnowThe to Do ListReal SteelGuardians of the Galaxy Vol. 3AhsokaThe Dark Knight RisesSouth ParkThe LighthouseStillwaterHome FiresHorrible HistoriesThe Equalizer 3The Nice GuysBig StanRough DiamondsStore danske videnskabsfolkOperation FinaleThe AlpinistSchool of RockRaise Your VoiceLicorice PizzaBrickOuter BanksSanditonEverybody Hates ChrisPelé: Birth of a LegendTop GunThe Ice Road1917: Speranță și moarteParis, TexasIntetBridgertonMúmiasThe Blue LagoonAfterMcGregor ForeverThe Long Road to WarSei in flacariThe Gift