kinokvinder.dk

Stargate Universe (TV Series 2009–2011)

De medvirkende i TV-serien Stargate Universe

Top cast

TV-serien Stargate Universe blev sendt mellem 2009 og 2011 og er en del af det populære Stargate franchise. Serien var præget af en talentfuld og engageret rollebesætning, der bragte karaktererne til live på skærmen. Her er nogle af de mest fremtrædende skuespillere i TV-serien:

  1. Robert Carlyle spillede Dr. Nicholas Rush. Carlyle er en skotsk skuespiller, der før Stargate Universe var kendt for sin rolle som Begbie i Trainspotting. Han formåede at bringe en kompleksitet og dybde til karakteren Rush, der var en af hovedpersonerne i serien.
  2. Louis Ferreira portrætterede Colonel Everett Young. Ferreira er en canadisk skuespiller, der tidligere har medvirket i serier som Breaking Bad og Durham County. Han gav karakteren Young autoritet, mens han også eksponerede hans sårbare og følelsesmæssige sider.
  3. Brian J. Smith spillede Lt. Matthew Scott. Smith er en amerikansk skuespiller, der senere blev kendt for sin rolle i serien Sense8. Han bidrog med en ungdommelig energi og lidenskab til rollen som en ung militærleder på rumskibet.
  4. Elyse Levesque portrætterede Chloe Armstrong. Levesque er en canadisk skuespillerinde, der tidligere har medvirket i serier som Smallville og Cedar Cove. Hendes karakter udviklede sig fra en forholdsvis uskyldig ung kvinde til en afgørende del af besætningen.
  5. David Blue spillede Eli Wallace. Blue er en amerikansk skuespiller, der før Stargate Universe var kendt for sin rolle i webserien The Guild. Han tilførte karakteren Eli en humoristisk og intelligent tone, og hans rejse fra almindelig person til en nøglefigur i overlevelsen af besætningen var central for serien.
  6. Alaina Huffman portrætterede Lt. Tamara Johansen. Huffman er en canadisk skuespillerinde, der tidligere har medvirket i serier som Painkiller Jane og Smallville. Hendes karakter, også kendt som TJ, var skibets læge og blev en vigtig støtte for besætningen gennem de mange farer, de stod over for.
  7. Jamil Walker Smith spillede Master Sgt. Ronald Greer. Smith er en amerikansk skuespiller, der har medvirket i serier som Hey Arnold! og Without a Trace. Han gav karakteren Greer en kraftfuld og beslutsom tilstedeværelse, der afspejlede hans baggrund som soldat.

De nævnte skuespillere udgør blot nogle af de mange talentfulde medlemmer af rollebesætningen i TV-serien Stargate Universe. Disse skuespillere og deres evner bidrog til at bringe historien og karaktererne til live og gjorde serien til en spændende og uforglemmelig oplevelse.

Skaberne af Stargate Universe inkluderer Robert C. Cooper og Brad Wright, der begge havde stor erfaring inden for Stargate franchisen. Deres vision og talent sikrede, at serien bevarede den samme tone og atmosfære som de tidligere Stargate produktioner.

Alle cast- og crewmedlemmer fortjener anerkendelse for deres dedikation og hårdt arbejde, der gjorde Stargate Universe til en mindeværdig TV-oplevelse for fans af science fiction-genren.

Overblik

Titel Stargate Universe
Udgivelsesdato 2. oktober 2009 (USA)
Oprindelsesland Canada
Sprog Engelsk
Også kendt som SG.U Stargate Universe
Optagelsessteder White Sands, New Mexico, USA
Produktionsselskaber MGM Television, Syfy

Resmué

I TV-serien Stargate Universe er en gruppe soldater og civile fanget langt væk fra Jorden ombord på et gammelt rumskib bygget af De Gamle. Den niende chevron viser sig at have en ukendt funktion, og fører et hold til rumskibet Destiny, som blev bygget af De Gamle for millioner af år siden for at undersøge en hemmelighed, der er lige så gammel som tiden selv. Holdet ledes af Dr. Nicolas Rush og Colonel Everett Young, og de er fanget på skibet uden mulighed for at ændre dets programmerede mission. Undervejs støder de på nye racer, ny teknologi og nye fjender, mens det løbske skib rejser til universets fjerneste afkroge.

En angreb på en hemmelig base uden for Jorden af en oprørsorganisation har strandet de overlevende på rumskibet Destiny, et stort ubemandet skib, der blev sendt ud for millioner af år siden. I universets fjerneste ende leder Colonel Everett Young og Dr. Nicolas Rush nu det nye besætning på Destiny i et forsøg på at opdage nye verdener og møde nye fremmede væsner i håb om at finde en vej tilbage hjem. Moral bliver sat på prøve, og spændinger opstår, når Colonel Youngs lederskab bliver sat spørgsmålstegn ved, mens Dr. Rush ofrer besætningens sikkerhed for at forfølge sine egne videnskabelige ambitioner. Undervejs støder de på nye fjender og konfronterer gamle bekendte, mens de afslører hemmeligheden bag Destinys sande formål.

Sjove fejl i Stargate Universe

TV-serien Stargate Universe har fanget mange seeres opmærksomhed med sin spændende historie om en gruppe mennesker fanget på en rumskib. Men seerne har også fået øje på nogle sjove fejl, der måske ikke helt passer ind i den fantastiske verden. Lad os tage et kig på nogle af de mest underholdende fejl i serien:

Faktuelle fejl

En sjov fejl er, at medics er angiveligt menige personer, ikke officerer. Så når man ser Lt. Tamara Johansen, der angiveligt er en officer, fungere som en medic, kan man ikke lade være med at tænke, at der måske er sket en fejl i rangeringen.

Diverse fejl

En anden sjov fejl er, at karakterernes tøj aldrig ser ud til at blive beskidt. Selvom vand er begrænset om bord på rumskibet og kun bruges til at drikke og lave mad, ser det ud til, at vask af tøj ikke er en prioritet. Måske har de en magisk selvrensende funktion i deres uniformer?

Desuden er det lidt mærkeligt, at der aldrig bliver nævnt, hvordan deres tøj renses. Måske har de en hemmelig rumtørretumbler gemt et eller andet sted?

Kronologiske fejl

Her er der en sjov fejl: Hunter Riley har rang af sergent, hvilket lyder fint, indtil man opdager, at U.S. Air Force faktisk afskaffede rangen sergent i 1994. Så Riley burde teknisk set have været en Senior Airman! Tænk sig at blive fanget i rummet og så stadig være fanget i en tidslomme fra 1994.

Derudover bliver lieutenant Scott og Master Sergeant Greer portrætteret som værende omtrent samme alder med de samme kulturelle referencer. Men i virkeligheden ville en Master Sergeant være mindst 12 år ældre end en First Lieutenant. Måske er rumtid også bare en social konstruktion for dem?

Karakterfejl

Et sjovt eksempel på karakterfejl er, at TJ bliver kaldt en medic, men hun er faktisk en militær officer og kan derfor ikke have den titel. Hvis hun virkelig var en lieutenant, skulle hun enten være en sygeplejerske eller sygeplejepraktiserende. Måske har hun taget en skarp karrieresvigt og udøver lægegerningen undercover?

Så er det ikke sjovt at tænke på, hvordan Stargate Universe har strakt virkelighedens love og regler til det yderste? Fejlene i serien er bestemt underholdende og bidrager til fansnes glæde ved at lege med tanken om, hvordan ting kunne have været anderledes.

Andre populære titler: Exodus: Gods and KingsGuardians of the GalaxyCoco Before ChanelLove AgainSex EducationThe Human CentipedeWatcherShrekMerlinMayans M.C.Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah LawrenceDriven to Kill – Zur Rache verdammtRi$iko – Der schnellste Weg zum ReichtumThe Wheel of TimeMississippi BurningThe CovenantThe PlatformBleachThe War of the RosesJesus Christ SuperstarThe Weekend AwayColleen hoovers it ends with usOne NightDive ClubGreen BookLimitlessIndecent ProposalMa Raineys Black BottomThe Bridge – AmericaGintamaBehind Enemy LinesThe MartianBoston StranglerGirlCaptain America: The Winter Soldier12 Years a SlaveBarbie – Fairytopia: MermaidiaDemolition ManKeeper of the Ashes: The Oklahoma Girl Scout MurdersReal SteelKarate KidPower Book IV: ForceAll or Nothing: ArsenalThe Light Between OceansCocoHouse of the DragonThe VelociPastorShameless