kinokvinder.dk

State of Happiness (TV Series 2018–2022)


Overblik

Titel State of Happiness
Udgivelsesdato 21. maj 2020 (USA)
Oprindelsesland Norge, Belgien
Sprog Norsk, Engelsk
Også kendt som Lyckolandet
Optagelsessteder Stavanger, Norge
Produktionsselskaber Maipo Film, Lunanime, Norsk Filminstitutt

Resmué

I TV-serien State of Happiness, som foregår i sommeren 1969 i den lille kystby Stavanger i Nordlige Europa, følger vi en gruppe venner, der bliver kastet ud i en verden af muligheder.

I forsøget på at finde olie støder Phillips på den største oliebassin i havets dybder nogensinde. Dette bliver startskuddet på en stor forandring for både byen og karaktererne.

Juleaften 1969 tændes gasflammen på Ocean Viking, og det markerer begyndelsen på en ny æra. Vennerne står over for en hvirvelvind af muligheder og udfordringer, der vil ændre deres liv for altid.

Fejl i TV-serien State of Happiness der får seerne til at trække på smilebåndet

TV-serien State of Happiness har taget danske seere med storm med sin nostalgiske fortælling om olieeventyrets begyndelse i Norge. Men selvom serien har betaget mange med sin autentiske atmosfære og imponerende skuespil, har ivrige seere ikke kunne lade være med at spotte nogle sjove fejl undervejs. Her er et humoristisk indblik i nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl i den populære serie.

1. Hvor er snemandens gulerod?

I en af vinterens hyggelige scener i State of Happiness er der blevet begået en kæmpe bommert. I baggrunden skulle der have været en imponerende snemand med en prangende gulerodsnude, men guleroden er totalt forsvundet. Snemanden ligner nu mere en grimme-ælling-version af Frost med en aflang tud uden farve. Mon de glemte at handle gulerødder til indspilningen eller var snemanden bare sulten?

2. Fårene på afveje

I afsnit 5 af State of Happiness får vi et skønt øjeblik i den norske natur, når kameralinsen fanger en hjord af får, der græsser i det grønne græs. Men se lige en gang til – hvad er det der sker med de her får? De spiser jo slet ikke græs! Måske er det det nye øko-trendy gæs, som produktionen ville prøve at introducere – eller også er de ikke blevet introduceret til deres nye græsspisekurv…

3. Sproglige udfordringer

Selvom skuespillerne i State of Happiness gør et fantastisk job med deres norske dialekter, kan man ikke undgå at bemærke et par små skønhedsfejl. I en af nøglescenerne i serien falder en af karaktererne i knæ og råber å herregud. Nu kan man selvfølgelig spørge sig selv, om det egentlig er så forkert, men det er svært at ignorere den engelskinspirerede aksent, når resten af dialogen flyder så smukt i norsk. Måske skulle produktionen have givet deres norske ordbog et ekstra kig…

4. Tidslinjeforvirring

Ah, tidslinjer kan være svære at få helt på plads, og State of Happiness har også haft sine udfordringer. I et spændende chok-segment, hvor hovedkarakteren modtager en tekstmelding, skal det forestille at være en SMS fra en ven. Men vent, den telefonmodel blev først lanceret et år efter, hvor serien foregår! Måske har de fået fat i en topmoderne telefon fra fremtiden eller bare glemt at dobbelttjekke årsdatoerne i seriens handling – uanset hvad, er det en fejl, der får tiden til at gå lidt i stå.

Selvom State of Happiness beviser sit værd som en højekvalitetsserie, kan vi ikke lade være med at more os lidt over disse sjove fejl i produktionen. Det er dog okay at grine med serien, for selv med disse små mangler formår den stadig at holde os fanget med sin medrivende historie og charmerende karakterer.

Andre populære titler: GG HorsensThe Kindness of StrangersGaslitFallSteel MagnoliasStar Wars: Episode I – The Phantom MenaceIttefaqMomOut of SightHotel TransilvaniaTrainspotting – Neue HeldenPanic RoomIrreversibleKommissar RexPaperhouseElsker dig for tidenNew in TownGood Boys – Nix für kleine JungsKleine Morde unter NachbarnMaking LoveEmerald CityFifty Shades DarkerMorbiusLove Doesnt Understand WordsWallanderScream VIThe Exorcism of God12 RoundsBorgenUnderworldLouAvatar 3Rollator bandenThe LeftoversThe AviatorMean GirlsSchneemannScreamGuardians of the GalaxyLittle Virgil and Orla FrogsnapperIzbăvireWinnerzWalkerMorbiusThe Good PlaceEvil Dead RiseGuardians of the GalaxyA VisitaMonster Loving ManiacsThe Cave